Ce este celulita?
Celulita sau „coacerea pielii” este o afectiune cutanată comună, adeseori prezentă în principal la femei. Această inflamație a țesutului subcutanat se manifesta sub forma unor noduli și leziuni care pot arăta la suprafața pielii ca o coajă de portocală sau, în cazurile mai grave, chiar ca o pete roșii.

Celulita afectează adesea zonele corpului precum coapsele, șoldurile, brațele sau abdomenul. Boala poate apărea din cauza stilului de viață precar, a schimbarilor hormonale sau la persoanele supraponderale. De asemenea, există și cazuri la persoanele mai slabe și la persoanele care folosesc anumite medicamente, cum ar fi anticonceptionalele.

Cum ne putem descurca cu celulita?

Celulita este uneori greu de eliminat, însă există câteva remedii și tratamente disponibile pentru controlul acestor simptome. Iată câteva dintre ele:

 1. Schimbarea stilului de viața
  Un stil de viață sănătos și un plan de alimentație echilibrat sunt esențiale pentru reducerea și prevenirea inflamațiilor pielii și a celulitei. Persoanele ar trebui să consume mai multe alimente sănătoase și, de asemenea, să limiteze aportul de alcool și de produse de origine animală. De asemenea, obiceiurile lipsite de vigilență precum fumatul și folosirea exagerată de produse cosmetice experiene ar trebui limitate sau eliminate, pentru a reduce inflamațiile corpului.

 2. Exerciţii fizice regulate
  Activitatea fizică regulată este unul dintre cei mai importanți factori pentru reducerea celulitei. Exercițiile tari, precum jogging-ul, înotul și ciclismul, sunt optiunile recomandate. De asemenea, participarea la antrenamente de intensitate moderată, cum ar fi Pilates-ul, Yoga sau rolele, poate ajuta la reducerea efectelor celulitei.

 3. Masaj
  Masajul corpului este o altă tehnică eficentă în combaterea celulitei. Acesta poate stimula circulația sanguină și drenajul limfatic, ceea ce face ca corpul să elimine toxinele mai ușor. De asemenea, masajul corporal îmbunătățește și țesutul subcutanat, ceea ce poate reduce inflamațiile și poate îmbunătăți aspectul pielii.

 4. Mancaruri ce ofera vitamine
  Alimentele bogate în vitamine și minerale sunt importante pentru tratamentul și prevenirea celulitei. Fructele și legumele bogate în antioxidanți și fibre pot ajuta la îmbunătățireacirculației sângelui și a aspectului pielii. Pentru a maximiza beneficiile, nutriționiștii recomandă să se consume zilnic alimente precum:

        • spanacul
• castraveții
• uleiul de măsline
• căpșune
• cireșele
• bananele
• broccoli
• rădăcinoasele
• afinele
• roșiile.

 1. Produse de infrumusetare specifice
  Există o varietate de creme, uleiuri și alte produse de înfrumusețare care pot fi utilizate pentru a trata celulita. Aceste produse pot conține ingrediente precum algele, cafeaua și uleiul de floarea-soarelui, care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la stimularea circulației. De asemenea, produsele de înfrumusețare pot conține uleiuri esentiale, care ajută la îmbunătățirea elasticității și albirii pielii.

 2. Tratemente estetice
  În cazurile mai severe, tratamentele estetice, precum liposucția și alte tratamente laser, pot ajuta la reducerea petelor și a nodulilor. Tratamentul cu laser poate ajuta la reducerea inflamațiilor și la îmbunătățirea aspectului pielii. Aceste tratamente sunt însă scumpe și pot avea rezultate variabile, astfel că este important să se discute în prealabil toate opțiunile cu un specialist în domeniu.

Celulita este o afectiune comună a pielii, mai ales în rândul mai multor femei. Ea poate fi tratată printr-o schimbare a stilului de viață și prin aplicarea unor remedii cu efecte acceptabile, cum ar fi exercițiile regulate, masajul si alimentatia sanatoasa.

De asemenea, există o gamă largă de produse cosmetice și tratamente estetice care pot fi folosite în tratarea celulitei. În cele din urmă, este important să se discute în detaliu cu medicul înainte de a folosi orice tratament sau produs cosmetic. Acest lucru poate asigura rezultate mai bune și mai sigure pe termen lung.