Brazii artificiali au devenit in ultimii ani tot mai populari, astfel ca daca in prezent nu aveti unul in casa dumneavoastra, probabil va doriti sa va luati unul. Acest articol va oferi informatii detaliate despre avantajele si dezavantajele unui brad artificial, precum si despre ultimele tendinte in materie de decoratiuni festive.

Ce sunt brazii artificiali?

Un brad artificial este o alegere perfecta pentru cei care isi doresc un brad de Craciun dar nu au timp sa se ocupe de o amenajare bucuroasa si distractiva in toata regula. In general, acesti brazi sunt realizati din plastic sau bumbac si seamana cu un brad real. Cand vine vorba de culori, dominantele materiei lemnului si ale diferitelor feluri de conuri sunt facute sa fie exact ca la un brad din natura.

Beneficiile unui brad artificial

⦁ Confort si usurinta: Brazii artificiali sunt usor de utilizat si nu necesita pazire indelungata. Puteti sa-i montati in cateva minute si sa-i dezasamblati si depozitati fara mult efort. De obicei, ei sunt prevazuti cu zeci de pinteni reglabili, iar montarea se face foarte usor – aranjati ramurile in pozitii diferite pentru a obtine silueta ideală.

⦁ Durabilitate: Cele mai bune modele sunt destinate sa reziste in mod rezonabil, de ani de zile, si chiar sa reziste si la zgariere sau lovire. Asadar, daca nu vreti sa va complicati cu un brad real, intr-un anumit an sau doi, un brad artificial rezistent poate fi solutia optima daca cautati sa economisiti bani.

⦁ Siguranta: Un brad artificial contine un numar minim de crengi si fire in varful lor, iar acest lucru ii face sa fie mai siguri decat brazii obisnuiti. Unii brazi artificiali au varfurile ascunse sub crusta plastica, ceea ce reduce riscul de iritare sau de leziuni minore in cazul in care copiii sunt cand se joaca langa ei.

⦁ Estetica: Va veti bucura cu siguranta de aspectul estetic al unui brad cu aspect realist. Chiar daca e artificial, poate fi decorat cu podoabe delicioase si, la fel ca un brad real, poate crea atmosfera de magie domoala de care toata lumea are nevoie de Craciun.

Dezavantajele unui brad artificial

⦁ Cost: Brazii artificiali presupun o investitie semnificativa initiala, pentru a obtine un model bun care sa arate realist si sa reziste in timp. Acesti brazi pot costa de la cateva zeci de lei la cativa zeci de euro.

⦁ Durabilitate limitata: Desi brazii artificiali pot sau nu sa reziste mai mult de cateva sezoane, sunt destul de fragili si trebuie manipulati cu grija. De asemenea, pot absorbi murdaria, astfel incat in anumite situatii va trebui sa ii schimbati.

Tendinte in decorarea unui brad artificial

⦁ Ornamente de tip boho: Acest tip de decoratiuni presupune decorarea bradului cu covoarele colorate, panouri patchwork, detalii cu flori proaspete sau mici vopseluri decorate.

⦁ Decor DIY minimalist: Pentru a obtine un design minimalist, puteti folosi ornamente din carton, panouri varsity sau stelute. Trimiteti o nota mai glam prin adaugarea unei pelicule cu aspect metalic pe ornamente si folositi lumini temperaturi reci pentru a obtine efectul dorit.

⦁ Decoruri vintage: Un brad vintage artificial poate fi obtinut prin folosirea ornamentelor traditionale precum clopote, lumante din sticla, ingeri decorati, figuri de sticla, bujori, bomboane si globuri delicioase.

⦁ Decoruri moderne: Pentru un look glam, echipati-va bradul cu ornamente din portelan si aur sau argint, cu contururi delicate. Adaugati lamele de margele si sclipici pentru a accentua un design de Craciun modern.

⦁ Decoruri produse handmade: Un brad artificial poate fi decorat cu elemente handmade unice, cum ar fi obiecte discount, hartie de origami, cartoncolor, suveniruri vechi si piese imprimate sau pictate manual.

Brazii artificiali sunt o optiune practica si decoarativa pentru oricine doreste sa aiba un brad de Craciun. Acestia sunt usor de folosit si intretinut, siguri si disponibili intr-o mare varietate de forme si dimensiuni. In plus, usile lor deschise pentru creativitate permit realizarea unor decoratiuni unice, va fi sigur sa va surprindeti musafirii cu un design modern si inovator.