Pe masura ce ne indreptam spre varsta maturitatii, multi dintre noi ne dorim sa avem o casa plina de catei si poate sa ne fie alaturi o viata intreaga. Din aceasta cauza, alegerea rasei potrivite devine cruciala si se potriveste cu stilul tau de viata, cu dimensiunea casei, lipsa sau prezenta curtilor si chiar bugetul tau.

Exista trei mari categorii de rase de caini, deoarece dimensiunea conteaza, mai ales daca intentionezi sa-l duci la magazine si sa-l duci cu tine in vacante. Rasele de caini mici pot fi create pentru locuintele mai mici si chiar si cei mai mari caini nu trebuie sa ramana doar in curtile mari; exista si rase potrivite pentru dimensiunea curtilor mai mici si casei mai mici.

Rase de caini mici

Unii oameni doresc un caine mai mic pentru indrumarea lor si cainele mic poate fi, de obicei, o investitie mai rentabila decat cumpararea unuia mare. Printre cele mai comune rase din aceasta categorie se numara Chihuahua, Yorkshire Terrier și Bichon Frise.

  1. Chihuahua

Chihuahua, cea mai mica rasa din lume, vin în diferite taiofuri si culori si sunt flexibili fata de stilul de gazduire. Au nevoi minime de nutritie si exercitii si sunt foarte loiali si afectuosi cu stapanul.

  1. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier sau “Yorky” este, de asemenea, o rasa mica, jucausa si energica. El este bun pentru activitatile sociale si nu trebuie sa multumiti necesitatile sale fizice.

  1. Bichon Frise

Bichon Frise este o jucausa rasa mica, familiei chiar si copiilor si in general nu se lasa prea mult in preajma altor animale.

Rase de caini medii

Majoritatea cateilor sau masculilor de talie mijlocie se vor potrivi cu casele si curtile mai mici, fara prea mult efort. Printre aceste rase se numara Boxer, Bulldog si Labrador Retriever si pot servi cu succes ca caini de protectie sau ca animale de companie loyala.

  1. Boxer

Boxerul este demn si puternic si foloseste un mod jucaus de a arata afectiune. Aceasta rasa se distinge prin energia sa scazuta si pentru maturitatea lui.

  1. Bulldog

Bulldogul este o rasa mai lenesa, la fel de focoasa si mereu amuzanta. Acest caine nu are nevoie de multa exercititie dar este recomandat pentru trusa lui destepta.

  1. Labrador Retriever

Labrador Retriever este un caine foarte placut, energic si bun la inima. Si restul afectiunii si inteligentei sale se distinge prin multe activitati sportive.

Rase de caini mari

Cainii de dimensiuni mari sunt considerati o bratara a stapanului si uneori se confunda chiar si cu un membru al familiei. Printre aceste rase se numara Mastiff, Golden Retriever si Rottweiler si au in general nevoi nutritionale mari si nevoia de miscare se ridica la nivel inalt.

  1. Mastiff

Mastiff este o rasa mai rara, blanda si devotata. Ei au nevoie de multa exercitie si un minim de antrenament si sunt foarte toleranti fata de copii.

  1. Golden Retriever

Golden Retriever este fara indoiala una dintre cele mai populare rase de mare din lume. Ei au nevoie de multa miscare, sunt jucausi, inteligenti si stapanul lor devotat.

  1. Rottweiler

Rottweiler e un caine foarte protectiv si devotat, care poate fi antrenat cu prea multa atentie si dragoste. Inca au un instinct de protectie bine dezvoltat si sunt parinti minunati pentru copii lor.

Exista o varietate de rase de caini iar alegera lor va depinde de preferintele ta si de cerintele tale de stil de viata. Alegerea celei mai bune rase de caine depinde de tine, insa recomandarea noastra este sa faci ceva cercetare inainte de a le decide.