Sri Lanka este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din intreaga lume si din ce in ce mai multi oameni aleg sa calatoreasca aici. Sri Lanka ofera o plaja banda cu o admirabila frumusete si mancarea delicioasa, de asemenea fiind acasa pentru mii de locatii spirituale si situri istorice.

Aceasta tara in miniatura ofera o sclipire a culturii si a aventurii, a unei vieti pline de spiritualitate si cea mai buna mancare de pe continentul asiatic. Sri Lanka atrage in mod constant vizitatori de pe intreaga lume, iar asta pentru ca aceasta insula are ceva foarte special pe care tara sa i-l ofere.

Iata care sunt cateva lucruri ce va pot fi utile in a intelege ce este Sri Lanka:

1.Geografie si clima

Sri Lanka se afla in Oceanul Indian, la proximitatea coastelor sud-estice ale Indiei. Este una dintre insulele largi ale Indiei si are un climat tropical umed. Temperatura medie anuala variaza de la 55 de grade Celsius in regiunile montane din muntii centrali si pana la 41 de grade Celsius in partea de est a insulei.

  1. Istorie

Sri Lanka este acasa tului sau centru spiritual si cultural enorm ce vine de la stramosii sai in urma a mii de ani. Primele dovezi scrise sunt din anul 2.500 î.Hr. dupa care au venit mai multe culturi care au influentat integritatea Sri Lanka. In anul 1510, Sri Lanka a fost invadata si cucerita de Spania, devenind parte a imperiului spaniol.

Ulterior, Portugal, Olanda si Marshall au fost unii dintre cei care au cucerit Sri Lanka. Insula nu a cunoscut pacea complete pana in 1948, cand s-a constatat independenta deplina a Sri Lanka. La acea vreme, acest starea a avut un sistem complex de drepturi si responsabilitati ce i-a permis sa castige o cultura si istorie unica a sa.

  1. Religie

Majoritatea populatiei din Sri Lanka sunt budisti. in afara de budism, insula mai alimenteaza si relgi nd Hinduism, Cristianism si Islam. Exista numeroase situri religioase ce pot fi vizitate in insula precum Templul Dambulla, Templul Sithulpahuwa si Templul Ticoninawa, oferind o experienta spirituala unica.

  1. Cultura

Cultura care exista in Sri Lanka se datoreaza influentei mai multor antici imperi si culturi. Unele dintre cele mai frecvente manifestari ale culturii si obiceiurilor sri lanka sunt mostenite de la budismul ce a aparut in secolul al 6-lea i.Hr. Odata ce va ajungi aici, veti vedea peste tot oameni care poarta traditile sau sunt angajati in efectuarea ritualurilor budiste.

O alta caracteristica a culturii sri lanka, si anume dansul, canta muzica si arta pot fi vazute peste tot prin spectacole live si manipularea marionetelor. In plus, Sri Lanka gazduieste numeroase festivaluri ce contin arta si cultura locala, precum Festivalul de Fructe si Festivalul de Muzica.

  1. Gastronomie

Odata ce ajungi in Sri Lanka fii gata sa gusti mancaruri exotice si delicioase. Mancarurile care se prepara local sunt o adevarata incurajare a simturilor. Sri Lanka are o combinatie speciala intre arome si texturi care o fac unic. Sosul currii este un amestec neobisnuit dintre ardei iuti, condimente si ierburi aromate. Puteti manca putin din fiecare fel de mancare si de asemenea puteti sa optati pentru un bufet traditional.

  1. Locatii ce trebuiesc vizitate

Sri Lanka are multe locatii si situri ce stau sa fie explorate:

*Parcul National Yala: Aceasta intindere se afla la est de Sri Lanka si este cea mai importanta rezervatie naturala din aceasta parte a lumii. Aici, veti gasi mii de specii de fluturi, pesti si animale si, de asemenea, una dintre cele mai mari populatii de leoparzi salbatici de pe planeta.

  • Adam’s Peak: Acest munte este un sit religios tinut in loc cu adevarat sfant si consta in urcarea zilnica cu o uriasa lumina care emana in sus. Se spune ca acest munte are urme ale Dalai Lama si Buddha si aici exista o multime de rituri religioase facute de locuitori.

*Galle: Acesta este unul dintre cele mai mari orase coloniale din Sri Lanka, gazduind serela de biserici precum si Muzeul National Cadre. Aici, veti gasi si fantastica Galle Fort, construita in secolul 17 de catre portughezi si care continua sa fie una dintre cele mai bine pastrate cladiri coloniale din lume.

*Sigiriya: Acesta este un sit arheologic din Sri Lanka, construit in secolul 5 i.Hr. Si este unul dintre cele mai importante locuri din Sri Lanka. Pe acest munte se afla ruinele din orasul fortificat, marea piatra si un magnific turn de la varful muntelui.

  1. Excursii si activitati

In Sri Lanka exista numeroase activitati si excursii ce pot fi facute. Veti putea face o plimbare pe un elefant, surfa sau calari, sau mai puteti sa va relaxati intr-una din numeroasele plaje ce ofera conditii ideale pentru acest lucru.

Daca va doriti sa explorati Sri Lanka inconjuratoare, sunt numeroase excursii si tururi ce pot fi luate. Veti putea alege din mai multe optiuni de calatorie in functie de interesele si bugetul dvs. Schema tururilor acopera plaje, cascade, magazine, eclipsa de luni, temple si mai multe alte obiective turistice ce pot fi vizitate.

Sri Lanka ofera turistilor si clinetilor numnroase activitati in aer liber deoarece potexplora jungla esalonandu-se, cicland sau chiar paralind in locurile mai putin frecventate de ceilalti vizitatori.

  1. Atractii turistice

Sri Lanka este una din destinatiile favorite si oferta numeroase atractii. Avand tot felul de oportunitati, Sri Lanka ofera ocazia de a admira frumosul sea Marea si placile sale; piscinile vidurilor inferioare; plaje insorite; afluentii si parcuri natioanale.

Exista o multime de locuri pe care le puteti vizita in aceasta splendoare cladita in India de Sud. Unii dintre cei mai bine cunoscute si moderne obiective turistice in Sri Lanka sunt.