Astăzi, 12 august, este momentul de tristețe și nostalgie pentru toți entuziaștii explorării spațiului cosmic, deoarece Neil Armstrong, prima persoană care a călcat pe suprafața Lunii, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, pe 25 iulie 2012.

Primul American care a pasit pe Luna și-a ancorat numele în istorie și a lansat alte generații mai dinamice și creative în explorarea spațiului cosmic, dezvoltând, în același timp, știința și tehnologia.

Cine a fost Neil Armstrong?

Neil Alden Armstrong (5 august 1930 – 25 iulie 2012) a fost un astronaut american care a inginerit misiunea triumfală a Statelor Unite ale Americii, numită Misiunea Apollo 11, la 20 iulie 1969. El a fost primul om care a pus piciorul pe Luna. Armstrong și colegii săi Edwin “Buzz” Aldrin și Michael Collins au fost cei trei membri ai echipajului Apollo 11.

Armstrong a recoltat 32 de de ore de mers pe suprafața Lunii și a strâns 48,5 de kilograme de probe care au fost trimise pe Terra. Armstrong a intrat în rândul oamenilor de știință și exploratorilor istoriei.

Armstrong și Colegii Săi au Îmbarcat pe Apollo 11 prin Misiunea de Luna

Misiunea Apollo 11 a durat aproximativ 8 zile 9 ore și 32 de minute. NAȘTEREA APOLLO 11 a avut loc la 16 iulie 1969, lansându-se din Cape Kennedy, în Florida. Neil Armstrong, Edwin “Buzz” Aldrin și Michael Collins au avut partea lor de munca aici. Echipajul a fost antrenat în următoarele:

• Manevrează nava spațială prin mijloace de navigare și controale.
• Să-și dea seama cum să folosească mașinăriile și echipamentele corespunzătoare.
• São Paulo pentru soluționarea unei mari varietăți de probleme.

Apollo 11 a avut o călătorie de aproximativ 238.000 de mile în patru zile, pentru a ateriza pe Luna. O călătorie pe Lună a început, și Neil Armstrong a adoptat o poziție de lider, conducând-o pe toți la destinația lor finală. Atunci când ne aflam aproape de lună, Armstrong a preluat conducerea și a folosit navetele pentru a se apropia. La 8:17 PM, pe 20 iulie 1969, Armstrong a avut prima călătorie pe suprafața Lunii.

Armstrong și-a Declarat Primul Pas pe Luna

Armstrong și Buzz Aldrin și-au făcut primii pași pe lună. Armstrong a rostit cuvintele devenite legendare: „Acesta este un mic pas pentru un om, dar un salt uriaș pentru umanitate”. Aceste cuvinte se presupune că au fost adaptate din cuvintele cunoscutului bazin de înot televizat, sportivul profesionist John Glenn care a spus: „Ce mic pas pentru om, dar ce sare uriașă a facut în progresul omenirii”.

Armstrong și colegii săi au transmis imagini live Lunii și, în final, au zburat pe back-lap pe 22 iulie, după ce au petrecut aproximativ două zile în aerul cosmic și pe suprafața Lunii. La 24 iulie, 1969, Apollo 11 a revenit pe Pământ, undeva în Pacificul de Est.

Armstrong și Impactul Său Profund pe Umanitate

Armstrong a avut un impact profund asupra omenirii. Primele sale cuvinte de pe Luna și imaginea sa au fost afișate peste tot în lume și și-au îmbrăcat într-o legătură culturală a tuturor națiunilor.

Adesea, eșecurile sunt tratate cu tristețe și disperare, dar Neil Armstrong a învățat lumii cum de a trata eșecul: „Din cauza erorilor, atunci când încercăm ceva mai complex și o să facem greșeli. Aceasta este ceea ce ne face să fim interesanți.

A realizat succesul prin metode conservatoare de calcul, dar, de asemenea, a învățat prin a face greșeli. Aceasta a fost ultima lecție pe care a învățat-o Armstrong și ne-a învățat-o și nouă: frica de eșec trebuie să se însoțească cu curajul de a încerca.

Moștenirea lui Armstrong și Contribuțiile sale Științifice

Neil Armstrong și-a unit numele cu cele mai notabile reușite ale explorării spațiului cosmic. La prețul scump al curajului său, a acoperit evenimentele și reușitele uriașe ale misiunilor Apollo 11, 14 și 15. A contribuit la dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul creșterii științifice.

În plus față de explorarea spațiului, Armstrong a participat și la alte domenii, precum aeronautica, științele inginerești, tehnologia informației și de comunicare. Într-o scurtă perioadă de timp după aterizare, a fost respinsă, a primit multe premii și onoruri. Invitațiile vizuale și colaborările pe care le-a făcut pentru a elibera spiritul sunt responsabile pentru următorul succes pe care lumea și-l dorește.