Relatiile sunt complicate si nu exista un set de reguli sau reguli pe care toti le pot aplica. Unul dintre aspecte importante ale construirii oricarei relatii, fie ea romantica sau profesionala, este faptul ca implica compromisurile. Cand sa faci compromisuri intr-o relatie este decizia personala. Cu toate acestea, exista cateva principii directoare pe care ar trebui sa le considerati inainte de a adopta compromisul ca un tratament al relatiilor de orice fel.

Ce Inseamna Compromisul?

Compromisul este actul de a renunta la punctul de vedere pe care l-ati sustinut in schimbul altora. Este unul dintre instrumentele cele mai utile pe care cuplurile sau indivizii le pot folosi pentru a mentine relatia lor prospata. Credem ca, de obicei, atunci cand oamenii se gandesc la compromis, ei sunt constienti de faptul ca punand impreuna planuri si idei si iesind din frigidul lorl, ei controleaza situatia si previn conflictul.

Cand sa Faci Compromisuri in Relatie

 1. Atunci Cand Modurile Voastre de a Imbratisa Viata Si de a Vedea Lucrurile Sunt In Conflict

Cand exista discrepante intre modurile voastre de a aborda lucrurile si vietile voastre, discutati si ajungeti la un compromis. Daca amandoi sunteti dispusi sa veniti cu o abordare mai flexibila, sau carora sa permiteti celuilalt sa ia deciziile pe care U l-ar multumi, atunci ar trebui sa renuntati la orgoliu si sa faceti un compromis.

 1. Atunci Cand Exista Interese Care Nu Sunt Niciodata Egale

Atunci cand unul dintre membrii sunt intredeschisi sa modifice ceva sau sa renunte la ceva, permite-le sa faca acest lucru chiar daca ei nu se confrunta cu aceeasi situatie. Compromisul este cea mai buna solutie atunci cand exista interese care nu sunt niciodata egale.

 1. Atunci Cand Diferentele Dintre Voi Stresati Relatia

De exemplu, daca simtiti ca diferentele intre voi sunt prea mari pentru a le suporta oricare, face compromisuri care sa satisfaca interesele ambilor parteneri. Uneori, diferentele dintre persoanele implicate in relatie cauzeaza o situatie asa de stresanta incat adevarata cauza a problemelor este prea greu de identificat. Si este uimitor cat de multe succese se pot obtine, lamurind problemele, prin compromisuri.

 1. Atunci Cand Perechea Voastra Isi Doreste Un Cadou, Activitate Sau O Portiune Din Viata Voastra Foarte Puternica

Face compromisuri in momente in care perechea ta isi doreste un cadou, o activitate sau o portiune din viata ta foarte puternic. Este avantajos sa te extinzi si sa permiti celuilalt persoane sau pereche sa obtina ceea ce isi doresc.

 1. Atunci Cand Esti Realist in Privinta Asteptarilor Tale

Atunci cand vinzi sau cumperi ceva, ceilalti se pot arata de acord de a face compromisuri, dut tu trebuie sa te conformezi cu asteptarile tale si sa fii realist in aceasta privinta, in loc sa te concentrezi sa obtii doar ce este mai bun.

Beneficiile Compromisului in Relatii

 1. Scade Argatuirea si Flacara Conflictului

Cum am mentionat mai devreme, compromisul poate ajuta la reducerea argumentelor si a conflictului. Cadrul unui cadru de compromis va poate ajuta sa pastrati relatia si sa ascultati cu atentie prof unul pe altul.

 1. Imbunatateste Comunicarea

Compromisul de a renunta la punctul de vedere iti permite sa aduci mai mult diversitate si idei noi in relatiile tale. Atunci cand asculti si dai o sansa celuilalt sa prezinte propunerile sale, se permite participarea activa a ambelor parti si comunicarea nevoilor reciproce. Acest lucru imbunatateste comunicarea si sentimentul de unitate intre cei doi.

 1. Asigura Echilibru

Echilibrul este important pentru orice relatie pentru ca aceasta promoveaza sentimentul de respect si armonie. Prin compromis, ai mentalitatea de a accepta diferentele si sa admitem ca nu suntem intotdeauna perfecti. Atunci cand facem compromisuri, ne dam seama ca situatia nu se va rezolva din momentul in care incercam doar sa obtinem ceea ce ne dorim.

Ce sa NU faceti in Compromisuri

 1. Nu Faceti Compromisuri Ce Presupun sa Fiti Prea Peremptori

Fiti constient de limitele voastre si nu faceti niciodata compromisuri care sa implice o schimbare prea rapida pentru a le accepta.

 1. Nu Permisi Sacrificarea Valorilor Personale

Fiecare individ are propriile valori si lucrurile pe care le considera importante. Este important sa iti pastrezi valorile individuale si sa nu faci compromisuri care implica sacrificarea lor.

 1. Nu Incercati sa Manipulati Situatia prin Compromis

Cei mai multi oameni fac compromisuri deoarece simt ca aceasta este cea mai buna cale pentru a imparti si a se intelege unul pe cealalta. Compromisul nu ar trebui sa fie de a facilita manipularea unei situatii in favoarea ta sau a celuilalt, ci pentru a incuraja si a sustine schimbarea controlata si impacarea.

 1. Nu Faceti Compromis Pe Objectivele Financiare

Asigurati-va ca facuti compromisuri intelepte pe obiectivele financiare. Nu presupune ca banii pot rezolva orice problema si alege compromisurile care ar trebui sa beneficieze ambilor parteneri.

 1. Nu Permisi Niciodata Neglijarea Teredorilor Dvs

Candi faci compromisuri, asigurati-va ca sentimentele si terrdorii tai sunt luate in considerare si nu neglijati niciodata altcineva. Ca urmare, faceti compromisuri intelepte, avand in vedere numai interesele de lunga durata si respectand sentimentele tuturor celor implicate in relatie.

Stabilirea momentelor potrivite pentru a face compromisuri intre voi si ceilalti este esentiala pentru a-ti mentine relatia prospata si pentru a iti mentine propriile interese. Compromisul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei relatii armonioase si de succes. Cu toate acestea, a sti cand sa faci compromisuri in relatiile tale si ce sa nu faci este cea mai buna.