Cu o istorie vie si un estetic conștient al aspectului practic, mobilarea în stil japonez poate fi un mod unic și interesant de a vă personaliza orice casă. Acest stil oferă opțiuni clasice, calitative și moderate din punct de vedere al prețului de care se poate adapta oricărui buget. Istoria și stilul arhitectural îl fac perfect pentru locuințele moderne. Dacă dorești să îți mobilezi casa în stil japonez, trebuie să știi câteva lucruri înainte de a face alegerile finale. În acest articol, vei afla totul despre mobilarea în stil japonez: ce înseamnă, caracteristicile sale și cum să îți mobilazezi casa cu acest stil.

Ce Inseamna Mobilarea in Stil Japonez?
Stilul japonez este caracterizat de linii minimalistice și design simplu, fără ornamente sau detalii prea elaborate. Acest stil este texturat și natural, folosind lemn si material respectuos cu mediul. Funcționalitatea este elementul cheie, accentul fiind pus pe spațiile deschise și crearea unei atmosfere relaxate. Prezintă o aromă de istorie, fără a fi prea modern sau tradițional.

Desi Japonia are unele dintre cele mai importante contribuții arhitectonice și de design existente, mobilarea in stil japonez poate fi folosită cu succes în aproape orice tip de casa.

Caracteristicile Stilului Japonez
Mobilarea în stil japonez se concentrează pe a reflecta rutina naturală și simplitatea. Iată câteva caracteristici comune ale mobilierului japonez:

• Natural O căutare intensă pentru naturalețe și simplitate se regăsește adesea în mobilarea în stil japonez. Materialele cum ar fi lemnul și bambusul sunt cele mai populare, dar și covoarele și corpurile de iluminat sunt potrivite.

• Tehnologie integrată Observația tehnologică din cultura japoneză se reflectă și în mobilierul lor. Există opțiuni cu caracteristici avansate pentru a vă reduce cantitatea de muncă manuală pe care o faceți în casă, cum ar fi iluminatul automat, mese cu canapele care se transformă în paturi și alte piese electronice întregi.

• Funcționalitate cel mai important obiectiv al mobilierului japonez este acela de a maximiza spațiul și de a oferi funcționalitatea. Mulți producători de mobilier oferă mobila compacta pentru cei cu mai puțin spațiu, în special la mobila de sufragerie.

• Simplitate și naturalete Mobilierul japonez reflectă autenticitate și simplitate. Unele dintre cele mai populare materiale sunt lemnul, sticla, materialele textile și metalul. Se evită prea multe detalii sau ornamente ornamentale.

• Finisaj fără cusături Finețea artizanală a mobilera japoneză se regăsește adesea prin finisajul fără cusături. Acesta oferă un aspect neted și grijă de detalii și de abilitățile producătorului.

Sfaturi Pentru a Mobileaza Casa in Stil Japonez
Odată ce ați înțeles ce înseamnă mobilarea în stil japonez și caracteristicile sale, este nevoie de câteva sfaturi utile pentru a avea succes în mobilarea în stil japonez a casei.

• Alegerea mobilierului: primul pas este să găsiți piese de mobilier care respectă conceptul. Evitați culorile stridente sau elementele prea moderne. Utilizați un mix de materiale precum lemn, bambus, metal și sticlă, precum și pedigree.

• Crearea unui plan de design: înainte de a cumpăra mobilierul, este important să știți unde se va instala și cum vor arăta mobilierul împreună. Acest proces vă va ajuta să alegeți piesele potrivite și să selectați detaliile și accesoriile.

• Alegeti piese care se potriveste cu decorul: mobila japonenilor este foarte diversa, de la clasica la traditionala. Decorul camerelor este un factor important al mobilierului japonez și trebuie să reflecte caracteristicile sale.

• Utilizarea materialelor naturale: accesoriile sunt componenta cheie a casei în stil japonez. De aceea, trebuie să alegeți elementele care accentuează caracteristicile de bază ale stilului, inclusiv sticlă și ipsos, textile și obiecte decorative.

• Folositi culorile neutre: culorile neutre sunt în centrul scenei în mobilarea japoneză. Oferă stilului un aspect simplu, elegant și clasic.

• Incorporati lumina naturala: toate stilurile arhitecturale din Japonia folosesc lumina naturala pentru a îmbunătăți estetica interiorului. Folosiți materiale reflecțioare precum sticla sau oglinzile și o buna iluminare artificială cu scopul de a îmbunatatii aspectul luminii naturale.

• Menține curățenia: curățenia este importantă pentru stilul japonez. Încercați să țineți spațiul curat, respectați designul și spațiul de murdărie minimă pentru a menține armonia camerei.