Exercițiile fizice sunt extrem de importante – nu doar pentru mentinerea unei greutati sanatoase, ci si pentru buna functionare a corpului. Acestea implica arderea grasimilor si arderea caloriilor, dar ce inseamna aceste activitati si care e diferenta?

Similaritati intre Arderea de Grasimi si Arderea de Calorii

Inainte sa explicam mai detaliat diferentele dintre cele doua metode de exercitii, haideti sa ne focusam mai intai asupra acelor puncte comune.

In primul rand, ambele metode presupun consumul de energie si, implicit, arderea caloriilor si de grasimi. Altfel spus, atunci cand se arde energie – indiferent daca aceasta necesita efort sau nu – vor fi arse calorii, iar in unele cazuri acestea sunt folosite pentru a arde grasimea corporala.

De asemenea, ca si tine, exercitiile fizice prin arderea caloriilor si a grasimilor pot fi folosite pentru a pierde kilograme, pentru a arde calorii si pentru a preveni aparitia unor afectiuni cronice, cum ar fi diabetul.

Diferente intre Arderea de Grasimi si Arderea de Calorii

Acum ca am descoperit ca aceasta contributie, sa vedem ce anume face fiecare dintre aceste exercitii sa fie unice.

Cea mai evidenta diferenta intre arderea grasimilor si arderea caloriilor consta in diferitele moduri si intensitati ale exercitiilor fizice. Unele exercitii sunt facute la intensitati mari – cum ar fi alergatul si antrenamentul cu aparate – altfel spus, acestea sunt „rezistente” si antreneaza principalul organismul sa arda grasimile pentru energie de-a lungul exerciseurilor de ardere de calorii.

Acest tip de exercitii presupune stimularea corpului si dureaza de obicei intre 15 si 20 minute, mai mult decat arderea caloriilor, care poate fi obtinuta si printr-o activitate fizica moderata pe o perioada mai lunga.

Mai exact, atunci cand va antrenati pentru a arde calorii, veti alege acele exercitii de intensitate scazuta, cum ar fi mersul pe jos sau chiar yoga sau Pilates, care nu va exersa prea mult corpul, si care, implicit, nu va arde grasimile prea eficient. Aceste tipuri de exercitii sunt recomandate pentru cei care desfasoara activitati sedentare, mai ales pentru ca sunt usor de facut si vor ajuta corpul sa se mentina in forma.

Importanta slabirii si tonifierii

Desi arderea caloriilor si arderea grasimilor pot veni fiecare pe rand sau impreuna, exercitiile se pot categorisi si in ‘slabit’ si ‘tonifiat’.

Pentru a va mentine procesul de pierdere in greutate al corpului, conteaza foarte mult sa aveti un antrenament echilibrat de pierdere de grasime și tonifiere.

Arderea grasimilor – si anume exercitiile intense, cum ar fi alergatul si antrenamentele cu greutati – este cea mai buna solutie pentru a pierde kilograme. Cu toate acestea, e nevoie si de o dieta buna pentru a obtine rezultate maxime.

In ceea ce priveste tonifierea, acest proces presupune exersarea si stimularea musculaturii, astfel incat aceasta sa creasca. Acest lucru se va intampla si gradual, si se va obtine prin antrenamente si exercitii mai usoare.

Beneficiile Arderea Grasimilor si Arderea Caloriilor

Principalul beneficiu al exercitiilor prin arderea grasimilor si arderea caloriilor este acela ca acestea contribuie la mentinerea unei greutati corporale optime si sanatoase, dar grasimea si caloriile absorbite sunt folosite si pentru obtinerea de energie.

Pe de alta parte, arderea caloriilor antreneaza muschii si creste puterea si rezistenta organismului, contribuind, de asemenea, la tonifierea si prevenirea oboselii si a stresului.

Arderea grasimilor presupune, in schimb, actiuni mult mai viguroase si, prin urmare, poate — sau chiar mai bine zis, va — contribui la marirea fortei cosmice si a energiei, precum si la intensificarea ratei metabolice.

Beneficii Obisnuite ale Arderea Grasimilor si Arderea Caloriilor

Cateva beneficii comune ale arderea grasimilor si arderea caloriilor sunt:

• Cresterea tonusului muscular si o putere mai buna;
• Mentinerea unui corp sanatos si a unei greutati ideale;
• Reducerea stresului si oboselii;
• Puterea energiei;
• Cresterea ratei metabolice.

Acestea fiind spuse, intodeauna este la fel de important sa respectati dieta potrivita pentru a obtine o optimizarea a arderilor grasimilor si a caloriilor si, cel mai important, sa va respectati organismul prin luarea in considerare a limitelor sale specifice si individuale.

Daca urmati exercitiile fizice si mentineti un consum corespunzator de calorii si controlati dieta, veti obtine rezultate excelente cu privire la arderea grasimilor si caloriilor.

In schimb, activity’urile arderilor de calorii necesita o activitate mai moderata si pot avea la baza orice activitate fizica care se potriveste nevoilor voastre, indiferent daca e vorba de biciclit, mersul pe jos sau al alte tipuri de miscare.

Momentan, mentinerea unei diete si a unui stil de viata sanatos, prin arderea grasimilor si caloriilor , sunt principalele metode pe care toata lumea ar trebui sa le urmeze pentru a se mentine in forma. Nu uitati, insa, sa va relaxati in aceasta aventura si sa respectati propriul corp si limitele sale.