Cu toții știm cât de importantă este alegerea computerului potrivit și cum aceasta poate afecta aspectul și performanța muncii noastre sau ale produselor noastre. Având în vedere multitudinea opțiunilor de pe piață, poate fi dificil să alegi cea mai potrivită configurație. Vorbim despre luarea în considerare a procesorului, a setului de caracteristici, a mărimii ecranului și a tirului, precum și a prețului – astfel încât să ai un echilibru bun.

În acest articol vom explora acest pas important și vom arăta care sunt principalele lucruri de ținut cont la alegerea unui computer.

Ce trebuie să știți despre computerul dvs.

Fiecare utilizator are propriile nevoi, care sunt dictate de tipul de muncă pe care îl face, de tipul de distractie pe care îl dorește și de orice alte scopuri avute. Prin urmare, trebuie să vă cunoașteți propriile nevoi înainte de a decide ce computer să cumpărați.

Iată câteva lucruri de luat în considerare:

 1. Utilizarea pe care o veți face

Dacă veți cufundaț la locul de muncă pe calculatorul dvs., sunteti posibil sa aveti nevoie de un sistem de performanta, construind pe un procesor Intel sau AMD, o placa video decenta, suficienta memorie RAM si capacitate mare de stocare. Sa se inteleaga, un laptop cu performanta corespunzatoare va fi necesar pentru unul care lucreaza pe deplin intregul zi. Pentru cei dedicati divertismentului, doriti sa aiba mai multa RAM si o placa video cu o gama mai mare de facilitati, ceea ce va face momentele de joc mult mai satisfacatoare.

In timp ce laptopul este mai portabil, desktopul are mai multa putere și se poate actualiza, fapt care îl face mai bun pentru utilizatorii înrăiți.

 1. Upgrade-uri

Deși majoritatea modelelor de laptopuri și computere nu se pot actualiza, există unii care pot fi upgradați. Acestea vor avea caracteristici mai bune. Unii producători fac asta mai ușor decât alții, astfel încât verificați manualul pentru a vedea cât de ușor se poate face un upgrade pe modelul pe care îl considerați.

 1. Performanta

Un procesor bun este foarte important. Acest lucru poate fi considerat motorul calculatorului, care dictează viteza procesării informațiilor și nivelul de eficiență. Trebuie să căutați codurile și corespondența modelului de procesor cu numerele de bogatii intel sau AMD.

 1. Memorie

Memoria RAM quadrupleaza performanta sistemului dumneavoastra. Pentru a avea o experienta placuta, se recomanda un RAM minim de 8GB pe care sa-l upgradati ulterior.

 1. Spatiu de stocare

Cu cat dispuneti de mai multe hard disk-uri si / sau unitati de stocare SSD, cu atat mai bine. Acestea va vor asigura mai multa capacitate si vor face procesul de transfer de date mult mai rapid.

 1. Baterie

Pentru a va asigura ca va puteti alege laptopul pretutindeni fara sa uitati sa va incercuiti bateria acasa, asigurati-va ca acesta are baterie solida si durabila.

 1. Tastatura și mausul

Fiecare tastatura și mouse sunt diferite, astfel încât este important ca acestea să se potrivească perfect stilul dvs. de programare. Aceste două componente sunt foarte importante pentru orice fel de muncă pe care o veți efectua pe computer.

 1. Monitor

Un monitor bun este esential pentru un laptop sau pentru un desktop. Un monitor mare va oferi un panou mai mare unde să lucrați, astfel încât atunci când lucrați va fi mult mai convenabil.

 1. Sistem de operare

Dacă luați un computer sau laptop de la un magazin, acesta va veni de obicei cu Windows 10 instalat pe el. Acest lucru va oferi o interfață suplă și va fi usor să folositi aplicatii populare. Din nefericire, sistemul de operare Apple nu vine cu asemenea opțiune, iar acest lucru va impune că operațiunile trebuie făcute manual.

 1. Securitate

Un sistem anti-virus, precum și servicii de protecție online, trebuie include în mod obligatoriu pentru a vă asigura că vă puteți bucura de o protecție optimă. Un astfel de soft trebuie să fie actualizat constant pentru a vă proteja de noi amenințări.

 1. Preț

Prețul poate fi un factor atunci când alegeți un sistem nou. Acesta poate fi, de asemenea, unul dintre faptele care vă limitează căutarea. Este important să căutați ofertele și să vedeți ce oferte vi se potrivesc cel mai bine pieselor alese.

Ce alte lucruri ar trebui luate in considerare?

 1. Ecran tactil

Un ecran tactil va fi necesar dacă doriți o experiență “tuturor unicelor” și să vă bucurați de cele mai noi programe interactive. Acest lucru ar fi mai important pentru persoanele care lucreaza cu programe multimedia sau cu cele mai populare site-uri web.

 1. Touchpad

Touchpad-urile sunt o modalitate inovatoare de a controla computerul. Acestea au devenit din ce in ce mai populare printre utilizatori. Daca va place sa lucrati cu aceste dispozitive, trebuie sa achizitionati un laptop care le are incorporate.

 1. Portabilitate