Consilierea familială este un subiect important în vremea noastră. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu sunt familiari cu conceptul și, prin urmare, echivalentul său real, „consilierea familiei”, poate fi foarte ambiguu. Consilierea familială are însă un scop părintește și urgent: acela de a îmbunătăți relația și de a îmbunătăți modul în care interacționează membrii familiei.

Pentru a înțelege mai bine ce implică consilierea familiilor, haideți să explorăm pe scurt conceptul „consilierii familiale”. Acesta implică ajutorul unui consilier specializat, de obicei unul cu un background în științele familiale, care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți relațiile și abilitățile de comunicare ca familie. Consilierul poate lucra cu voi ca un individual sau ca o familie, în funcție de nevoile de consiliere specificate.

De ce este atât de importantă consilierea familială?

Consilierea familială este un mod excelent de a face față problemelor familiei și poate aduce o mulțime de beneficii. Unele dintre avantajele consilierii familiale sunt următoarele:

I. Consilierea familială îmbunătățește relația dintre părinți și copii: În consilierea familiei, un consilier instruiește membrii familiei asupra comunicării, problemei rezolvării și controlului emoțiilor și a abilităților de creștere a copilului.

II. Consilierea familială ajută familiile să facă față schimbărilor: Relațiile interpersonale se schimbă în timp. Consilierea familială poate ajuta familia să se adapteze la schimbări, cum ar fi schimbarea de domiciliu sau de școală.

III. Consilierea familială oferă tuturor membrilor familiei oportunități de dezvoltare personală: Consilierea familiei poate ajuta membrii familiei să învețe să exprime și să își prezinte sentimentele mai bine. De asemenea, întărește relațiile din familie și încurajează membrii familiei să facă schimbări pozitive în viața lor.

IV. Consilierea familială poate ajuta familia să facă față probelor vieții: Când familiile sunt susținute de consiliere, ele au mai multe șanse să depășească evenimentele neplăcute, ce ar putea arde natura lor solidă, motivul pentru care se conturează o familie.

Cum funcționează consilierea familială?

Consilierea familială poate fi atât de scurtă cât și de lungă. Acest lucru depinde de nevoile de consiliere familiei dvs. și de ce anume doriți să îmbunătățiți în familia dvs. Procesul în sine constă în întâlniri regulate cu un consilier, de obicei în interval de mai puțin de 2 până la 12 sesiuni, în funcție de nevoile familiei. Fiecare membru al familiei participate la sesiunile pe care le are și întâlnirea se desfășoară într-un mediu relațional sigure și nesancționatoare.

Consilierul, sau terapeutul individual, îi va învăța pe membrii familiei, cum să recunoască și să exprimă sentimentele lor liniștit. Acest lucru va ajuta familia dvs. să se confrunte cu unele chestiuni conflictuale și să își dezvolte relațiile mai bine.

Consilierul familiei va face „retele pe care le practica ”astfel încât fiecare membru al familiei să poată desluși echipă și arată ce anume provoacă conflicte și neînțelegeri în familie. În același timp, consilierul îi va ajuta pe membrii familiei să învețe cum să comunice mai bine și să se adapteze noilor circumstanțe, când relațiile se schimbă.

Care sunt beneficiile consilierii familiale?

Beneficiile consilierii familiale sunt multe și variate, iar avantajele terapiei pot fi:

I. Membrii familiei învață să își exprime sentimentele: Consilierea familiei ajută membrii familiei să învețe cum să își exprime emoțiile și să comunice mai bine. Acest lucru înseamnă că, mai târziu, membrii familiei vor ști cum să comunice între ei mult mai bine.

II. Fața conflictelor între membrii familiei: Consilierea facilitează rezolvarea conflictelor dintre membrii familiei și ajută la îmbunătățirea abilităților de relaționare și de gestionare a conflictelor.

III. Relațiile se îmbunătățesc între membrii familiei: Consilierea ajută familiile să facă față schimbărilor și poate ajuta membrii familiei.