Siropul de visine ca la bunica este foarte apreciat atat de catre cei mici, cat si de adulti, intrucat are un gust dulceag, delicios si aromat. Siropul de visine se pregateste usor si reprezinta o modalitate placuta de a prepara o bautura sanatoasa pentru intreaga familie. Facandu-l in casa, se pot truva și alte combinatii gustoase de fructe, reducandu-se astfel complet colorantii si aromele artificiale prezente in variantele comercializate.
Acest articol isi propune sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie despre cum sa preparati acasa un sirop de visine delicios si natural, care sa se bucure inclusiv de aprobarea ceilor mici.
Ce este siropul de visine ca la bunica?
Siropul de visine ca la bunica se prepara din:
- fructul de visin
- apa
- zahar
- lamaie/ portocale
Fructul de visin, dar si alte fructe bogate in zahar se folosesc pentru a obtine un preparat dulce-acidulat si aromat. La prepararea lui este necesara si apa pentru diluarea zaharului si a fructului spre un gust armonios. In functie de incurajatorul rezultat gustat, se poate decide sa se adauge si un strop de lima/ portocala pentru a parfuma siropul.
Cum se prepara siropul de visine ca la bunica?
Pentru a prepara siropul de visine ca la bunica aveti nevoie de:
- 2 litri de visine;
- 1 litru de apa;
- 2 kg de zahar;
- 2 lamai/ portocale;
-
Spalati fructele de visin, curatati coditele, si scoateti eventualele samburi. Fructele spalate intr-o strecuratoare, se pasesc bine, astfel se va obtine sucul natural si se va pastra aroma specifica visinelor.
-
Adaugati apa si zaharul la fructul de visin, intr-un vas potrivit pentru focul de aragaz, si puneti la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, amestecati preparatul si lasati sa fiarba cateva minute.
-
Duelati lamia sau portocala si presarati-o deasupra preparatului.
-
Lasati siropul sa fiarba inca 15-20 de minute, amestecand periodic.
-
Luati vasul de pe aragaz, si lasati siropul sa se racoreasca.
-
Dupa ce s-a racit, turnati siropul obtinut in sticle, etichetati si depozitati-le in locuri intunecate si reci. Daca este nevoie sa pregatiti un volum mai mare de sirop, excesul putand fi congelat in borcane de sticla.
Folosirea siropului de visine ca la bunica
Siropul de visine ca la bunica poate fi folosit in multiple preparate. Acesta poate fi servit simplu, sau se poate adauga la cafele, frappe-uri sau alte bauturi racoritoare sau ceaiuri.
Siropul de visine ca la bunica poate fi si folosit ca topping sau drept inlocuitor al zaharului in extraterestrii, fructe de padure congelate, bomboane cu ciocolata sau produse de patiserie.
Persoanele cu intoleranta la glucoza pot utiliza siropul de visine ca la bunica in dieta lor, intrucat fructul visin contine cantitati mici de glucoza.
Beneficiile pentru sanatate
Siropul de visine ca la bunica este benefice pentru toti cei care il consuma, deoarece fructul de visin contine vitamine, minerale si antioxidanti.
-
Continut mare de antioxidanti
Fructul de visin contine cantitati ridicate de antioxidanti, cunoscute pentru protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi. Cu cat un aliment este mai decolorat in mod natural, cantitatea de antioxidanti este si mai mare. Siropul de visine pregatit in casa are un nivel ridicat de antioxidanti, fiind astfel si mai sanatos. -
Inlatura sudorile si frisoanele
Consumul regulat de sirop de visine pregatit acasa poate ajuta persoanele care sufera de frisoane sau de dureri artritice sau musculare, reduce durerile de stomac, si inlatura infectiile urinare. -
Proprietati diuretice
Patrunjelul contine cantitati ridicate de vitamine si minerale, precum si proprietati diuretice, fiindastfel extrem de recomandat persoanelor cu edem. -
Elimina petele de pe piele
Amestecul de fructe de visin si lamaie, este foarte eficient pentru eliminarea petelor de pe fata, maini, si picioare, sau a petelor lasate de acnee sau iritatii. -
Subtiaza talia
Consumul siropului de visine pregatit in casa, ajuta la eliminarea toxinelor si substantelor nocive din organism, ajutand la subtierea taliei.
Siropul de visine este un preparat natural, gustos si sanatos, care dupa pregatire poate fi folosit la multe bauturi sau patiserii, dar si ca parte a regimului zilnic. Beneficiile consumului relativ moderat de sirop de visine sunt multe, intrucat aceasta bautura contine antioxidanti, si ajuta la eliminarea toxinelor si la subtierea taliei.
In vederea pregatirii unui sirop de visine ca la bunica, fructele se pot procura de la insectele specializate, la raioanele magazinelor alimentare, sau la targurile sezoniere. Procesul de preparare nu necesita timp, iar rezultatul savorat va fi asemenea unei experiente gustative delicioase si spectaculoase.
Serviti siropul de visine pure sau cu gheata, sau preparati ceaiuri cu adaos de ardei sau frunze de menta. Siropul obtinut se poate pastra la frigider sau se poate congela pentru a fi consumat ulterior, sau chiar donat prietenilor sau cunostintelor.