Unghiile sanatoase sunt foarte importante, fie ca sunt naturale sau vopsite, pentru a va mentine o imagine impecabila si o sanatate optima. Intretinerea lor pana la un grad optic si estetic este cruciala in acest sens. Albirea unghiilor este o metoda care se poate folosi in acest domeniu si care chiar poate aduce o schimbare dramatica. Pentru a va asigura garantia unor rezultate bune, dar mai ales de durata, trebuie sa urmati aceste sfaturi pentru albirea unghiilor.

Regenerarea Unghiilor

Primul pas inainte de a va albi unghiile este sa le regenerati si sa le intariti. Cel mai bun mod de a face asta este sa va hraniti corespunzator si sa va hidratati in mod regulat. Acest lucru va ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii unghiilor. Acestea au nevoie si de folosirea unor produse speciale inclusiv uleiuri pe baza de masline precum si alte formule speciale pentru hranirea perfecta a unghiilor.

Spalare si Hidratare

Inainte de a incepe tratamentul de albire a unghiilor, spalati bine mana si indepartati toate rezidurile de produse si machiaje, chiar si cele mai fine. Apoi hidratati zona afectata folosind un lotiune sau ulei pe baza de masline. Asezati unghia intr-o cada si luati unul dintre cele mai bune produse pentru albirea unghiilor, adaugandu-l in cada. Dupa 10 minute scoateti unghia.

Unghiile Lipsite de Pamant si Inverzire

Pentru a crea un contrast poate fi necesara albirea unghiilor cu fonduri pamantii sau verde inchis. Pentru asta, puteti folosi produse ca albirea permanenta si densa, vopselele mate si produsele pentru unghii semipermanente. Daca urmati acest pas, veti obtine unghii ideale pentru orice moment.

Scoaterea Calusului

Curatarea corecta a suprafetei unghiilor inseamna in acelasi timp mai multe vase de sange si rezistenta de durata pentru procesul de albire. Acest proces poate fi receptionat printr-o scoaterea atenta a calusului de la suprafata unghiilor. Se poate folosi o lama ascutita sau un aparat special, pe baza de lama, pentru a indeparta calusul si detaliile.

Produsele Naturale

Exista si optiuni naturale pentru albirea unghiilor. Acestea pot fi utilizate in situatii in care alte produse ar putea contine substante necunoscute, care ar putea compromite calitatea unghiilor. Printre produsele care pot fi folosite se numara:

  • Ulei de masline pentru hidratare
  • Lămâie și bicarbonat de sodiu pentru curățarea suprafeței de unghii
  • Robotul de pepene verde pentru a va curata supfata unghiilor
  • Miere sau zahăr pentru a exfolia suprafata
  • Lamai pentru albire

Utilizarea Protezelor

Protezele pot folosite pentru a acoperi suprafata unghiilor, protejeaza de rani incorecte si ofera o unghii impecabile, perfecte pentru orice moment. Daca le doriti intotdeauna proaspete atunci va recomandam sa le schimbati periodic.

Utilizarea Uleiului

In plus fata de utilizarea produselor de curatare si albire, uleiul este cu siguranta la fel de important. Se poate folosi pentru stralucirea suplimentara si iritarea picioarelor. Uleiul poate aduce beneficii incredibile pentru sanatatea unghiilor si in acelasi timp se poate folosi si pentru a lubrifia zona.

Acoperirea Unghiilor cu Gel

Acoperirea cu gel a unghiilor poate fi o optiune excelenta pentru protectia lor si pentru intretinerea lor. Se poate folosi gelatina pe unghii cu unghii neprotocoase, patate sau usor deformate pentru a masca aceste imperfectiuni. Acoperirea cu gel se poate si reaplica pentru ca veti avea intotdeauna parte de unghii proaspete.

Cosmeticele uzuale

Exista, de asemenea, produse special create pentru a imbunatati sanatatea unghiilor. Acestea pot fi folosite pentru a evita problemele ce pot aparea precum si pentru a proteja suprafata unghiilor. In acest caz produsele folosite sunt solutii hidratante, baloane, vopsele sau maro-cenusiu.

Usoarele

In schimb, daca va doriti unghii speciale pentru un eveniment, se poate folosi si unealta speciala pentru a modea unghiile. Aceste unealta sunt numite si usoare si permit modelarea unghiilor in forme originale. Acestea reduc rezistenta unghiilor si permit obtinerea unor modele elegante si estetice.

Perierea

Retusarea usoara a unghiilor se poate realiza si prin periere. Aceasta poate fi folosita chiar si atunci cand se folosesc produse chimice si poate imbunatatii eficacitatea lor. Folositi peria speciala pentru a oferi stylingului un aspect lucios si o durata mai mare.

In concluzie, albirea unghiilor poate fi o experienta minunata, si cu sfaturile de mai sus si produsele potrivite garantia unor rezultate excelente este asigurata. Este important sa va asezati intai obiectivele si sa va informati inainte de a lua orice masuri. Fiti atenti si respectati intotdeauna instructiunile produselor si puteti obtine fiecare beneficiu pe care vi-l doriti pentru unghii.