Adolescenții sunt curioși, explorative și mereu în căutare de distracție. În aceste zile, jocurile de societate sunt dintre cele mai populare opțiuni de divertisment pentru această categorie de vârstă. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă oferirea unor ore de divertisment și distractie, jocurile de societate necesită și un efort intelectual. 

Astfel, ele oferă o modalitate interesanta și antrenanta de a petrece timpul liber. Din acest motiv, vrem să vă spunem despre cele mai cunoscute jocuri de societate pentru adolescenți.

1. Coduri de Spionaj

Coduri de spionaj este un joc de societate pentru adolescenți, creat de compania de jocuri de societate Winning Moves. Acesta se joaca cu 3 sau mai mulți jucatori – fiecare având câte un set de decodificatori ai personalității și o listă de sarcini pe care trebuie să le îndeplinească. Pentru a câștiga jocul, jucătorii trebuie să decodifice și să rezolve misiunile pe care le-au primit înainte de a se întâlni cu adversarii lor. Coduri de Spionaj este unul dintre cele mai populare jocuri de societate pentru adolescenți, contribuind la antrenarea intelectului și la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.

2. Monopoly

Monopoly este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi jocuri de societate create vreodată. Este un joc în care fiecare jucător trebuie să colecteze proprietăți și să încerce să se îmbogățească prin cumpărarea și vânzarea diferitelor proprietăți. Pentru a câștiga jocul, jucătorul trebuie să devină proprietarul tuturor proprietăților și să-și îmbogățească bugetul, astfel încât să-și câștige oponenții. Monopoly este un joc distractiv și interesant pentru adolescenți, și le oferă o metodă foarte modernă de a experimenta și de a învăța principiile economiei, precum și abilități de business.

3. Cluedo

Cluedo este unul dintre cele mai populare jocuri de societate pe care adolescenții ar trebui să ia în considerare. Acest joc își propune să-i pună pe jucători într-o comprimare rapidă a minte, pentru a descoperi cine a comis un anumit crimă. Prin folosirea abilităților critice, deductive și de ramificare, jucătorii au nevoie să colecteze și să verifice авторитеті informațiе, pentru a câștiga acest joc de înțeles. Chiar și pentru copiii mai mici, Cluedo este un joc de societate minunat și antrenant pentru capul lor. Acesta antrenează mintea și îi ghidează pe copii prin procesul deductiv.

4. Scrabble

Scrabble este unul dintre cele mai vechi jocuri de societate existente, care a primit și aprecieri din partea criticilor specializați și ai jucatorilor. Acesta este jucat cu 2-4 jucători, care trebuie să aranjeze litere într-o imagine formând cuvinte diferite. Fiecare cuvânt adaugat pe tabla de joc conține puncte, ceea ce face ca acest joc să fie antrenant și excitant. De asemenea, Scrabble poate fi extrem de distractiv pentru adolescenți, îmbunătățind în același timp cunoștințele lor de vocabular.

5. Zoom cod

Zoom cod este un joc de societate foarte popular, conceput de Goliath Games și Business Venture. Acesta se joaca cu maxim 8 jucători, și are un concept video-joc, оае ѕе bаzеаzа ре captura de coduri. Exceptand acest aspect al jocului, va fi o mare concentrare pe memoria, atentia și viteza competitivă a jucătorilor. Cuplat cu codurile de perforare și trageri de cartuș, Zoom Code se transformă într-o competiție intensă. Acest joc oferă adolescenților o mulțime de distractie și antrenează și intelectul lor.

6. Tabloul

Tableau sau tableau mural este un joc de strategie și de logica extrem de interesant. Acesta este jucat cu 2 sau mai mulți jucători, pentru a descoperi tabloul ascuns sub pițel. Acest joc poate fi găsit în diferite variații, incluzand aici și Coloana lui Hery și Playerul cu Sauteți. Tabloul este un joc interesant și antrenant pentru mintea adolescentilor, implementându-i pe ei în lumea gândirii critice. De asemenea, асеѕt јос este ѕі grаtіfісаnt – аtuncі când tаbluоаѕса ѕtеѕѕе descoperit, hotărâre de succes va fi enormă.

7. Halma

Halma este un joc de strategie creat inițial ca un joc intelectual în 1886. Acesta se joacă cu 2 sau mai mulți jucatori pe o tăbliță din lemn si cu 16 piese pentru fiecare. Scopul jocului este de a muta toate piesele lor de la un capăt al tăbliței la celălalt.