Intr-o nunta, coafura este la fel de importanta ca si rochia sau make up-ul. Puteti alege una dintre coafurile populare din ziua de astazi sau puteti alege sa faceti ceva diferit. Fie ca preferati sa faceti o coafura tradiționala sau una elegantă, ați găsit articolul potrivit. In cele ce urmeaza, vom detalia cateva tipuri de coafuri in tendinte dar si cateva sfaturi despre cum sa selectati coafura potrivita pentru nunta dvs.

Tipuri de coafuri de nunta

Coafuri cu bucle

Coafurile cu bucle sunt modele populare folosite atat pentru nunti dar si pentru alte evenimente speciale. Ele creeaza un aer romantic si simtul miresei va fi unul luxuriant, iar o coafura cu bucle se poate adapta in functie de stilul dvs. de nunta. Exista doua tipuri de bucle de nunta – bucle romantice și bucle artistice.

Buclele romantice creează un look deosebit și delicate, potrivit pentru nuntile si evenimentele elegante. Acestea se executa cu ajutorul cascadelor, care se folosesc pentru a trasa bucle delicate în jurul chipului si prinderea in locuri multiple ancorarii parului, creand un look balerina.

Bucle artistice sunt potrivite pentru nuntile la care atmosfera este una moderna și uneori extravagant. Acestea se fac cu ajutorul ondulatoarelor și adauga detalii inovatoare si texturizate, diferite de buclele mature.

Coafuri romanești

Aceste coafuri vintage sunt printre cele mai populare stiluri de par de nunta, deoarece acestea creeaza un look memorabil fără să depună prea mult efort. Acesta se face prin crearea unor suvitele lejere, armońioase, care se amplasează peste un impletit, iar fleurile delicate se folosesc adesea pentru a îmbunătăți aspectul coafurii. Coafurile romanești se potrivesc mireselor care au parul lung, dar prin adăugarea de extensii, miresele care au parul scurt se pot bucura de această coafura.

Coafuri cu prindere usoara

Atunci cand alegeti o coafura de nunta, cel mai important aspect este sa obtineti un look de durata si care sa reziste vremea. Coafurile cu prindere usoara sunt perfecte pentru miresele care isi doresc sa aiba un look fin si elegant. Aceste coafuri se adapteaza perfect formei feței miresei si sunt usor de prins cu ajutorul agrafilor. Unele dintre modele acestor coafuri pot include suvite și prinderi sau bucle indulcite, astfel incat sa potfi adaptate in functie de stilul si tematica nuntii.

Coafuri naturale

O nunta poate fi un eveniment minimalist si simplu, asa ca coafurile naturale pot fi o alegere buna. Acestea se realizeaza prin ruperea parului in lungimea sa naturala, și pe lângă faptul că acestea nu necesită prea mult timp, pot fi un look simplu dar fin si elegant, care sa se potriveasca cu restul tinutelor. Puteți opta pentru șuvițe ușoare care sa se întoarcă, poroase sau bucle discrete.

Diademe și coronite

Pentru miresele care doresc sa aiba un look royal la nunta lor, diademele și coronitele pot fi alegerea perfecta. Acestea sunt atemporale și creeaza un aspect elegant in mai multe variante, atat in combinatie cu impletituri lungi, cat si cu coafuri cu bucle. Pe langa aspectul elegant, diademele sau coronitele ofera si extinderea parului, astfel incat mireasa sa se bucure de o coafura mai voluminoasa.

Sfaturi pentru selectarea coafurii de nunta

  1. Faceti un test de coafura – Testarea diferitelor tipuri de coafuri inainte de nunta este esentiala. Alegeti sau angajati un hairstylist de incredere ca sa realizati acest experiment si abordati coafurile in diferite stiluri.

  2. Utilizati produse adecvate – Daca doriti ca coafura sa se mentina intr-un look proaspat si sa reziste vremea, folositi produse adecvate – spray-uri de protectie, produse de fixare acid et.

  3. Selectati accesoriile potrivite pentru coafuri – Alegeti coronite, diademe, flori sau agrafe pentru par in concordanta cu tematica nuntii, asigurandu-va ca aceste accesorii sa se combine bine cu coafurile si tinutele miresei.

  4. Alocati suficient timp – Coafurile pentru nunti pot necesita foarte mult timp astfel incat mireasa sa se poata bucura de look-ul dorit. Faceti-va timp suficient ca sa realizati toate experimetele pe care le doriti.

In concluzie, o coafura potrivita poate face o mare diferenta in look-ul miresei. Exista o gama variata de modele si stiluri, astfel incat sa puteti alege tipul de coafura care se potriveste cel mai bine cu nunta dvs. Asigurati-va ca sunteti pregatiti din timp cu produsele adecvate si accesoriile dorite astfel incat sa obtineți look-ul care se potriveste cu tematica si stilul nunții. Acum ca ati citit articolul, speram ca v-ati gasit inspiratia pentru selectarea coafurii de nunta!