O pompa de san electrica are un rol important in procesul de alaptare a copilului. Ofera libertate de miscare si flexibilitate mamelor care alapteaza. A gasi cea mai buna pompa de san electrica poate fi insa destul de dificil. Trebuie sa puneti mai intai in balanta nevoile voastre si sa aprecierii la lumina criteriilor obiective diferite.

De ce ai nevoie de o pompa de san?

O pompa de san electrica poate fi utilizata pentru a spori lactatia, pentru a medicamenta sau chiar pentru a ajuta cu introducerea regimului de alaptare la san. Uneori, una dintre cere mamei poate fi sa ia laptele stors si sa il foloseasca mai tarziu pentru a alimenta copilul.

Care sunt tipurile de pompe de san?

Fiecare mamica trebuie sa aiba in vedere anumite lucruri atunci cand cauta sa cumpere o pompa de san. Exista doua tipuri principale de pompe de san electrice: pompele manuale si cele stationare.

Pompele manuale – sunt cele mai bune pentru mamicile care se misca mult sau care calatoresc. Aceste dispozitive sunt compacte, usoare si functioneaza pe baterii. Unele modele pot fi chiar masate si asamblate, asa ca mamicile se pot bucura de avantajele lor cu usurinta.

Pompele stationare – sunt mai puternice, avand un debit mai mare si sunt folosite in special pentru sugarii anteriori. Acestea sunt mai grele, insa sunt mult mai eficiente, mai rapide si mai confortabile.

Ce sa cauti atunci cand cumperi o pompa de san?

Cumpararea unei pompe de san electrice potrivite presupune evaluarea diferitelor caracteristici si sugereaza considerarea urmatoarelor:

  1. Echipamente adaptare la piept – este important sa alegeti o pompa care sa se potriveasca corect la san. Verificati daca pompa are carcasa din plastic transparent pentru a vedea daca este ajustata corect pentru a evita leziunile la piele datorate suprasolicitarii.

  2. Elemente confort – Asigurati-va ca pumpa dispune de parti moi, captuseala si cani de dimensiuni diferite, astfel incat sa se potriveasca corect la forma sanului si sa asigure un nivel bun de confort.

  3. Tip de alimentare – Pompa poate fi alimentata cu baterii, acumulator sau direct din reteaua electrica. Acest ultim model se recomanda in special celor care alapteaza in mod frecvent.

  4. Controlul fluxului – Unele modele de pompe de san permit reglarea nivelului de suc pentru a oferi mamei flexibilitate cu privire la controlul asupra fluxului de lapte. Aceste dispozitive au general trei niveluri de putere.

  5. Nivelul de zgomot – In general, pompele stationare produc mai putin zgomot decat cele manuale, insa este foarte important sa verificati acest detaliu atunci cand le cumparati.

  6. Certification – Asigurati-va ca pompa respecta standardele impuse si are cadrul legal necesar.

Sfaturi utile pentru cumpararea unei pompe de san

• Asigurati-va ca pompa este curata si ca partile se monteaza normal;

• Verificati ca pompa are detalii despre modul in care poate fi curatata si intretinuta;

• Este important sa cumparati pompa de la un furnizor care ofera returnare si garanție;

• Morelati-va ca pompa este rezistenta si curverapida;

• Luați in considerare si prețul — poate varia foarte mult intre diferitele modele.

Selectarea unei pompe de san potrivita poate fi destul de dificila pentru cei care iau anumite masuri de precauție. trebuie sa se ia in considerare anumite lucruri atunci când se cumpara o pompa, precum elemente de adaptare la piept, confort si controlul fluxului. Pentru mamele care alapteaza, este foarte important sa se asigure ca pompa este curata si usor de curatat. In final, trebuie sa se ia in considerare prețul – poate varia foarte mult intre diferitele modele. Combinand aceste criterii, mamele se pot bucura de avantajele unei pompe de san potrivita.