Unghiile cu gel sunt una dintre cele mai comune forme de manichiura. Acestea joacă un rol major în îmbunătăţirea înfăţişării, dar în acelaşi timp, oferă şi avantajul întăririi unghiilor fragile şi a prevenirii alteor probleme unghiale, cum ar fi craparea sau exfolierea lor.

Modelele de unghii cu gel sunt foarte populare deoarece pot fi ajustate în raport cu îmbrăcămintea şi accesoriile purtate în acel moment. De asemenea, acestea se pot schimba într-o varietate largă de stiluri printre care se numără: unghiilor acrilice, manichiura french, picturile unghiilor, unghiile îngropate şi multe altele. Iată cum pot fi create aceste modele.

1. Unghiile acrilice

Unghiile acrilice se obţin prin insuflarea unui amestec de polimerizare sub formă lichidă sau uscată, pe marginea unghiei clienţilor. De obicei, unghia care a fost acrificată este protejată mai târziu de un strat protector de lac. Acest strat protejează manichiura de eventualele daune.

2. Manichiura French

Manichiura French este una dintre cele mai populare forme ale manichiurii. Acest tip de unghii poate fi obţinut prin aplicarea unui strat de lac transparent, urmat de un strat alb pentru a forma un contrast foarte subtil. Stratul alb trebuie să fie limitat în jurul marginiţei unghiilor. Acest tip de manichiură poate fi trecut apoi prin un gel autocolant sau prin o metodă clasică de lacuit.

3. Picturi de unghii

Picturile de unghii sunt o modalitate foarte creativă de a da o informaţie estetică. Aceste pot fi realizate pe unghiile clienţilor sau chiar pot fi create pe unghii false. Tehnica picturii este, de obicei, obţinută prin aplicarea unui gel UV şi a unui instrument cu laser pentru crea diferite structuri decorative. De asemenea, se poate folosi un lac de unghii special pentru pictură sau cu ajutorul unor instrumente speciale.

4. Unghii îngropate

Unghiile îngropate sunt adeseori folosite datorită rezistenţei pe care o oferă în faţa daunei. Acestea se obţin prin aplcarea unui gel autocolant pe marginea unghiilor. După ce se termină această etapă, se foloseşte o placă de unghii specială pentru aplicarea unor modele unice. În cele din urmă, aceasta se închide cu un lac protector.

5. Lucrări artistice cu unghiile

Aceasta este probabil cea mai nouă tendinţă în materie de unghii. Acestea sunt adesea realizată prin aplicarea unui gel UV specializat şi cu ajutorul unor instrumente speciale, pentru a crea forme 3D. Se pot crea modele foarte complexe, uneori de dimensiuni mari, pentru a da manichiurii un efect foarte frumos.

6. Protecţia unghiilor

Unghiile se pot deteriora foarte repede, aşa că trebuie să fii foarte atent și să iei anumite măsuri pentru a le proteja. Trebuie să folosești produse specializate, care conțin ingrediente adecvate şi să te asiguri că se foloseşte un strat protector de lac pentru a preveni deteriorarea unghiilor tale.În diferite gama de produse și ingrediente se găsesc și:

• Uleiuri vegetale, care sunt foarte benefice pentru a menține hidratarea unghiilor și a bucății de la cuticulă;

• Vitamina E și aloe, care fac parte dintre principalele ingrediente folosite în produsele pentru unghii;

• Alcool izopropilic, care ajută la curățarea unghiilor și este foarte bun pentru a înlătura cuticulele.

• Portocala dulce, care conferă protecție unghiilor și le mărește durabilitatea.

7. Ingrijirea unghiilor

Ingrijirea unghiilor este foarte importantă, deoarece acestea se pot deteriora foarte uşor. Prima şi cea mai importantă regulă este să le ţii curate. Trebuie să foloseşti produse speciale pentru a le spăla, şi să foloseşti una dintre aceste produse şi pentru clapele de la oțel. De asemenea, trebuie să foloseşti o perie pentru curăţarea cuticulelor înainte de a-ţi face manichiura.

Cel mai important lucru este să nu te foceşti in oricare mod să faci aceste lucruri şi să nu spaţii prea mult timp pentru realizarea modelelor de unghii cu gel. Folosirea unei cantităţi suplimentare poate provoca uscarea excesivă a unghiilor. Pentru rezultate bune, trebuie să ai răbdare şi să te asiguri că înţelegi câte ceva din procesul de realizare a modelului de unghii cu gel.

În încheiere, modelele unghiilor cu gel pot oferi o varietate largă de avantaje personale şi profesionale. Considerate de mulți ca fiind cele mai elegante și mai sigure manichiuri, acestea trebuie îngrijite adecvat pentru a rămâne în cea mai bună formă. Acest lucru presupune practica adecvată şi folosirea produselor potrivite pentru protejarea unghiilor.