Intr-o lume plina de realitati virtuale, filme amuzante, emisiuni de divertisment si informare sau chiar toate cele de mai sus, YouTube este locul preferat al multora dintre noi pentru a imersa si a afla mai mult despre orice anume. YouTube a devenit in ultimii ani cea mai mare platforma video din lume, si multi dintre noi isi doresc sa faca si ei parte din aceasta lume prin inceperea unei afaceri proprietare de canal YouTube de la zero. De a crea un canal YouTube de la zero poate parea o provocare la inceput, insa cu procedurile si sfaturile noastre corecte, va puteti asigura ca aveti la locul lui fiecare lucru pentru a face canalul dumneavoastra de YouTube sa iasa la suprafata.

Ce aveti nevoie pentru a incepe un canal YouTube

Inainte de a incerca sa faceti un canal YouTube, exista cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le aveti in vedere si care vor ajuta sa va faca lansarea mai usoara. Aveti nevoie de:

• Un laptop sau un computer – Acesta ar trebui sa aiba suficienta memorie si viteza pentru a rula programele si aplicatiile de editare video de care va trebui sa va folositi pentru canalul dumneavoastra YouTube.

• Un cont Google – Google este gazda site-ului Youtube. Avand un cont Google, va puteti face cont pe YouTube, va mentionam ca puteti folosi acelasi cont Google pentru a va inscrie in retelele de social media online precum Facebook, Instagram si Twitter.

• O Camera Video – Camera video poate fi foarte importanta pentru canalul dumneavoastra YouTube daca doriti sa faceti emisiuni sau filme amuzante. Merita sa verificati raportul calitatii costurilor pentru acestea, sau poate daca sunteti interesat sa faceti podcast-uri, ar fi mai bine sa folositi un telefon inteligent.

• Adapator audio si microfoane – Utilizati un adapator audio si microfon pentu a inregistra programe audio foarte bune pentru canalul dumneavoastra YouTube. Este esential sa aveti dovezi clare ale programele tale audio pentru a face un canal YouTube reusit.

• Program de editare video – Va trebui sa folositi un program profesional specializat pentru editarea video si a imaginilor. Cele mai cunoscute programe pentru editare video sunt Adobe Premiere Pro si Final Cut Pro.

• Program de editare grafica – Pentru a crea grafica pentru canalul dumneavoastra YouTube, va trebui sa folositi un program de editare grafica precum Adobe Photoshop, Canva sau Adobe Illustrator.

• O conexiune la internet puternica – Pentru a va face canalul dumneavoastra YouTube rapid si cu usurinta va trebui sa aveti o conexiune la internet puternica capabila sa transporte informatii intre internet si dispozitivele dumneavoastra.

• Inregistrare domeniului web si servicii de gazduire a site-ului web – Daca aveti planuri potrivite atunci trebuie sa faceti si un site web pentru a va promova imaginea de brand si a mai adauga trafic site-ului. Aici trebuie sa cheltuiti o suma de bani pentru a cumpara un domeniu si a il gazdui pe un serviciu gazda web.

Cum sa faceti un canal YouTube de la Zero

Acum ca aveti toate resursele corecte pentru a incepe, ar trebui sa va faceti canalul dumneavoastra YouTube.

1.Creati un cont YouTube

Pentru a va face un canal YouTube, primul lucru de care aveti nevoie este un cont YouTube. Acesta se incepe prin autentificarea cu contul dumneavoastra Google, apoi cu selectarea sau crearea unui cont YouTube. Dupa crearea contului dumneavoastra necesitati sa personalizati profilul dumneavoastra YouTube cu pagina de prezentare, nume, tagline si imagine pentru a crea o marca pe care oamenii sa o cunoasca.

  1. Decideti genul de conținut pe care il veti posta

Atunci cand incepeti un canal YouTube, va trebui sa decideti genul de conținut pe care il veti posta. Inainte de a posta contineutul trebuie sa tineti cont de minoritatea de public pe care doriti sa il atingeti. Exista destul de multe genuri de conținut pe care le puteti posta și inclusiv tutoriale video, vlog-uri, divertisment si jocuri video. Va recomandam sa postati ceea ce va place si sa cercetatii ce vi se potriveste cel mai bine pe contul dumneavoastra de YouTube.

  1. Fii original

Cand postati conținut pe contul dumneavoastra de YouTube, este important sa fii original și sa diferentați contul dumneavoastra de cele ale altor persoane. Trebuie sa gasiti un mod special sa va distingeti contul de conturile celeilagi și astfel sa obtineți mai multa atentie si recunoastere.

  1. Utilizati tehnici de promovare a brand-ului

Acesta este un alt lucru foarte important pe care trebuie sa il faceti cand incepeti un canal YouTube, trebuie sa va promovati marca si brand-ul pe motoarele de cautare si pe alte platforme de social media precum Facebook, Instagram sau Twitter. Utilizati aceleasi activitati de brand-building si marketing ca sa aduceti mai multi vizitatori pe canalul dumneavoastra YouTube si sa va promovati.

  1. Construiti comunitatea

Dupa ce contul dumneavoastra YouTube a fost creat si contineutul dumneavoastra postat si promovat pe diverse platforme de social media, acum este timpul sa porniti construirea unei comunitati. Construirea unei comunitati pe canalul dumneavoastra YouTube este un pas foarte important atunci cand o persoana incepe un canal YouTube si trebuie sa se concentreze pe atragerea si menținerea crescator a abonatilor si pe cresterea vizualizarilor.

  1. Foloseste un program de monitirizare

Dupa ce contul dumneavoastra YouTube a crescut si a obtinut cota dorita, va trebui sa folositi un program de monitirizare pentru a monitoriza si a va gestiona contul dumneavoastra YouTube. Acest lucru va va ajuta sa oferiti clientilor dumneavoastra cea mai buna experienta pe contul dumneavoastra YouTube si sa va pastrati abonatii vii si sa socotiti cat mai multe vizualizari.