Vizita unei cascade este, pentru multi dintre noi, cea mai buna metoda de a ne conecta la natura. Aceste spectaculoase forme de energie scot in evidenta cat de uimitoare si puternice sunt fortele naturii. Cu adevarat remarcabile si originate prin miscari tectonice sau eroziune, numeroasele cascade din lume ofera privelisti superbe si fenomene hidrologice unice.

Din marea multitudine de cascade ce pot fi admirate, vom prezenta in acest articol cele mai spectaculoase dintre ele, ce sunt considerate cele mai admirate si vizitate cascade din intreaga lume.

I. Cele mai spectaculoase cascade din lume

 1. Niagara Falls – SUA și Canada

Faimoasa Cascada Niagara are una dintre cele mai bune panorame din lume. Strategia sa naturala ce inconjoara lacul Eries si forta rapida a izvoarelor Columbia, Niagara se afla la frontiera dintre SUA și Canada, ligatura perfecta intre puternicul SUA și frumosul Canada. Aspectul sau spectaculos explodeaza pe la fiecare apa curgatoare si poate fi observat de la ambele tari. In plus, ofera activitati de promenada, navetisti si rafting rapid pentru toti vizitatorii.

 1. Angel Falls – Venezuela

Angel Falls este cea mai inalta cascada din lume, inaltandu-se la o inaltime de 979 m, suficient cat sa atinga baza norilor. Aceasta cascada masiva se afla in parcul national Canaima, in estul Venezueliei si are legatura directa cu fluviul Churun, derulandu-si picaturile pe stanci grele si trecand prin rezervatiile spaniole.

 1. Iguazu Falls – Argentina și Brazilia

Cascada spectaculoasa Iguazu se gaseste la marginea parcului national Iguazu si se intinde de-a lungul granitei dintre Brazilia si Argentina. Formata din peste 275 de cascade, aceasta cascada devine spectaculoasa la fiecare schimbare de sezon si poate fi observata din mai multe puncte de vedere.

 1. Jog Falls – India

Situat in Karnataka, Jog Falls este mai intai un cascade impresionanta ce creaza cea mai mare caderdere in India. Cu un turmalin albastru contrastand impotriva albului si ascutitului stancilor de granit, aceasta cascada se intinde de-a lungul vaii Kodasalli si maginificului lac Kali.

 1. Rhine Falls – Elvetia

  Rhine Falls se afla intre localitatile Schaffhausen si Neuhausen, in nord-estul Elvetiei si ofera un scenariu uimitor de relaxare. Cascada masiva produce un sunet asemenea cu cel al unei motoare de avion mari si poate fi vizitata oricand.

II. Caracteristici ale cascadei

 1. Puterea uimita

O cascada poate fi vazuta ca un fenomen natural care te impresioneaza cu fortea sa si volumul apelor. Apa ce curge se deplaseaza cu viteza si putere, devenind mai puternica atunci cand se apropie de fundul unei cascade.

 1. Aroma puternica a soarecilor

Prin adaugarea de ioni negativi, aripile cascadei completeaza perfect aromatizarea aerului. Procesul natural creeaza un vant puternic si o aroma a soarecilor ce pot fi simtite pe teritoriul micilor cascade.

 1. Extraordinara luminozitate

Orice cascada are culorile sale unice ce sunt reflectate de lumina soarelui, tehnici coloristice ce produc cai nebunatice de lumina, contribuind la spectacolul vizual al apei ce se scurge din canalele sale.

 1. Miscare

Prin miscarea frenetica a apei se oglindesc si mai mult culorile, iar vapoaierea si curgerea apei in cascada se mentine tot timpul. De obicei, aceasta curgere a apei aduce in prim plan modelul sau, permitand astfel exprimarea deopotriva a miscarii si culorii.

 1. Rezervatoarele

Daca va uitati la o cascada, puteti vedea ca aceasta se abate in mai multe niveluri si se muta rapid. Dincolo de ea insa, exista rezervoare economice si uscate ce creeaza un ciclu natural si regleaza fluxului apei.

III. Beneficiile unei vizite la o cascada

 1. Relaxare si destindere

Vizita la o cascada ofera tot timpul un moment de respiro, cadru potrivit pentru a scapa de stresul cotidian si a te reincarca cu energie pozitiva.

 1. Uimire si fascinatie

Vizualizarea unei cascade poate fi magnetic si intotdeauna vor fi momente unice cand vizitatorii se vor simti hipnotizati de frumusetea pe care o emana.

 1. Invataturi spirituale

Singuratatea si frumusetea naturii ofera o invatatura spirituala aparte si totodata o excursie emotionala a inimii care ne conecteaza cu cea mai profunda nemurire.

 1. Foto si filmare

Vizita la o cascada ofera perspective unice pentru a captura imagini extrem de emotionante ce pot fi apoi folosite pentru diferite scopuri foto sau video.

IV. Activitati ce pot fi practicate la o cascada

 1. Sesiunea foto

Sesiunea foto poate fi cea mai placuta activitate atunci cand vizitati o cascada. Aceasta poate fi cuplata cu alte activitati, cum ar fi plimbari pe alocuri, sau poate fi abordata ca o activitate de relaxare si destindere.

 1. Observarea pasarilor

Observarea pasarilor poate fi o experienta aparte in preajma cascadei. In acest fel, puteti sa va conectati cu natura si sa observati o multitudine de pasari, plante si animale ce traiesc in preajma cascadei celei mai impresionante.

 1. Schi sau snowboard

In lunile reci de iarna, cand zapada umple valea, schiul sau snowboardingul la schi intens pe versanti in forma de cascade poate fi o experienta adevarata si poate oferi senzatii unice.

 1. Calatorii in canotaj

Calatoria in canotaj poate fi cea mai buna experienta pe care oamenii de toate varstele o pot avea. Aceasta activitate ofera posibilitatea sa devorati fiecare cascada si sa savurati fiecare colt al ei, cat si o ocazie unica de a vedea natura in splendoarea sa.

 1. Scriere in jurnal

Odata ce ajungeti la una dintre cascade, puteti sa incercati sa notati sentimentele si senzatia de alinare pe care le aveti in acest loc interesant.