Alegerea unui pat potrivit pentru copilul tau poate fi un proces dificil și stresant. În calitate de părinte, dorești să acorzi cel mai bun confort și siguranță copilului tău, când se cufundă în somn. De aceea, patul pe care-l alegi trebuie să fie înalt și suficient de rezistent pentru a-l ține sigur în pericolul de a cădea. Există, de asemenea, o mulțime de modele, culori și materiale în care poți alege, deci poți fi ușor încercat.

Când vine vorba să selectezi mobila camerelor copiilor tăi, atenția ta trebuie să se concentreze asupra calității, durabilității și stilului. Iată trei criterii esențiale pe care le trebuie să le iei în considerare atunci când alegi cea mai bună pat copil:

  1. Mărime și design

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci atunci când alegi un pat pentru copilul tău este să măsurezi spatiul disponibil. Acest lucru va fi esențial în determinarea dimensiunilor finale ale patului, pentru a se potrivi în spațiul respectiv.

Size-urile convenționale ale paturilor pentru copii se pot varia în funcție de compania producătoare. Paturile single au dimensiuni standard și variază de la 200cm x 90cm până la 200cm x 100cm. Dimensiunile super-single se găsesc în intervalul 200cm x 120cm, iar dimensiunile singure cu stocare au același interval, plus un supliment de 40 cm pentru spațiul de stocare.

Designul este un alt factor important pe care trebuie să-l ia în considerare. Există o mulțime de estetici care sunt disponibile și trebuie să subliniați care sunt preferințele copilului tău. Există modele clasice, minimalistice și chiar tematice, de la animale de companie, personaje de desene animate până la picturi și modelare 3D.

  1. Stiluri de pat
    Patul este una dintre cele mai importante piese de mobilier pe care le poate avea un copil. Există paturi standard, cu saltea joasă și saltea, precum și paturi cu stocare, care pot fi utile pentru a stoca paturi suplimentare, jucării sau haine.

• Pat simplu: este suficient de simplist și perfect pentru copiii mici. Acestea sunt, de obicei, făcute din lemn sau plastic și pot fi, de asemenea, mai ușor de mutat în cazul în care schimbările de camere sunt de obicei necesare în acele vremuri.

• Pat cu baldachin: este cu adevărat ca și cum ai avea un pat de prințesă în casa ta. Acestea sunt, de obicei, structurate și au corturi în jurul lor pentru o atmosferă de vis, în plus față de nivelul de intimitate adăugat.

• Paturi cu saltea joasă: este ușor de folosit și de accesat de către copii. Acestea sunt, de asemenea, adesea create cu borduri pentru mai multă siguranță, cu mai puțin risc de rănire.

• Paturi cu stocare: acestea pot fi foarte utile pentru a stoca lucruri precum haine, jucării și alte elemente pe care un copil le poate avea. Aceste paturi pot veni în stiluri, cum ar fi o saltea joasă sau o simplă saltea și sunt adesea acoperite cu o piesă de mobilier deasupra, pentru a nu afecta aspectul general al camerei.

  1. Materialul și calitatea

Atunci când vine vorba de materiale, există o gamă largă de optiuni pe piață. Modelele clasice, legitime si elegant vin cu lemn masiv, lucrat manual. Acest lucru înseamnă că oferă durabilitate și pot fi personalizate în funcție de mărimea și stilul camerei copilului tău.

Paturile din plastic pot fi, în general, mai accesibile și mai ușor de transportat. Acestea sunt, de obicei, foarte rezistent la apă și pot fi, de asemenea, ușor de curățat pentru a oferi curățenie și un nivel crescut de sănătate.

Metalul este, de asemenea, un material pe care mulți producători îl folosesc și poate oferi un look mai modern și modern. Acestea sunt, de asemenea, rezistente și, în același timp, ușor de curățat și întreținut.

În ceea ce privește calitatea, selectarea celor mai bune materiale este esențială. Mărimea, designul și materialele trebuie să fie non-toxice, fabricate din materiale rezistente și sigure și, bineînțeles, verificate și aprobate drept siguri pentru utilizare.

Alegerea celui mai bun pat pentru copilul dvs. nu trebuie să fie un proces complicat. Dacă țineți cont de mărime și designul dorit, de stilul de pat și de materialele și calitatea acestora, ar trebui să vă ajute să vă decideți ce pat este potrivit pentru copilul dvs., mai mulți ani.