Timpul de iarna poate fi unul dintre cele mai magice sezoane ale anului. Nu e de mirare că au existat și vor exista mereu persoane care se dedică să vizualizeze aceste imagini incarcate de sentimente prin fotografii si picturi. Peisajele în lumină albastră vorrivește cele mai profunde emoții și ajuta la întărirea legăturilor sociale.

Pentru amatorii de peisaje de iarna, acesta este privit ca o perioada magica. Datorita schimbarii conditiilor meteorologice, peisajul nativ se transforma in ceva diferit și neobisnuit. Ne putem bucura de frumosul decor creat de imaginile iernii: copaci frumosi acoperiti cu un strat de zapada albastra, peisaje alb-argintii si razele soarelui reflectate in aceste suprafete.

Iata cateva din cele mai superbe peisaje de iarnă:

1- Montan Plopilor – Muntii Fagaras

Atunci cand ne gandim la o imagine de iarna clasica, montan plopilor ramane unul dintre cele mai indragite. Acest peisaj va aduce mereu la viata o stare de calm si contemplare. Acest loc se afla in Muntii Fagaras si poate fi explorat din masina, prioritand siguranta, sau pe jos, avand grija sa nu alunecati in zapada.

2- Gradina Botanica din Poiana Brașov

Gradina Botanica din Poiana Brasov este una dintre cele mai populare gradini din Romania pe timp de iarna. Sentimentul de liniste si pace este net superioar de ce se intampla pe parcursul anului. Splendida gradina este decorata cu ramuri si trunchiuri uscate, iar intreaga zona este acoperita cu zapada.

3- Drumul Catre varful Tau

Drumul catre varful Tau iti ofera cea mai frumoasa privire asupra iernii, dar si asupra tuturor peisajelor de iarna de sub tine. Acestica poate fi cea mai frumoasa experienta cu peisajul de iarna. Sfatul de aur in momentul alesei alpinismului este sa consultati cu un ghid profesionist si sa respectati recomandarile acestuia pentru cele mai bune moduri de a urca si cobori.

4- Delta Dunarii la Iarna

Delta Dunarii, o oaza de liniste si pace, se transforma intr-o minunata destinatie an bisie sezonului rece. Peisajul devine acoperit cu zapada albinari, astfel incat se poate vorbi despre o transformare spectaculoasa. Delta Dunarii are o flor sa diversa, cu multe specii rare si neobisnuite, cum ar fi barzii roditori, care se bucura de relaziile de iarna.

5- Arborele de Iarna

Unul dintre cele mai scumpe si magice peisaje este cel generat de arborii de iarna. Pot fi vazuti in multe locuri magice cum ar fi Alpi, Muntii Fagaras, Canionul Bicaz si Dealurile Transilvaniei. In primavara si toamna, acesti arbori sunt inmuguriti ovariti de frunze bogate, dar in iarna se transforma in umbra unei paduri albe, reci si linistite. Cum s-ar parea un peisaj mai romantinc?

6- Clisura Dunarii

Clisura Dunarii ofera un spectacol ametitor in acea perioada friguroasa. Acesta are o suprafata de aproape 19 hectare si contine si o serie de lacuri si paduri. Intregul peisaj pare acoperit cu un strat gros de zapada albastra, transformand aceasta locatie intr-o minunata lume de gheata.

7- Cetatea dubla din Sighisoara, Transilvania

imbina misterul si magia impreuna, cetatea dubla din Sighisoara va fi pe intreg parcursul anului acoperita cu zapada alba, transformandu-se intr-o minunata poezie de iarna. Istorianii au identificat aceasta locatie ca fiind prima localitate medievala care a supravietuit in Europa. Peisajul mistic al unei catete istorice sta la temelia acestei destinatii unice.

8- Stana de Viscri, Transilvania

Stana de Viscri ramane una dintre cele mai unice sate din Transilvania, aflata intr-o zona coliniara, ferita de uraganele si rafalele de vant. Acest pamant magica creeaza un sentiment de impozite si exaltare unica asupra peisajului sezonului rece. Primavara, vara si toamna aduc culoare acestei zone incantatoare, iar iarna transforma-o in imagini sculptate cu perii.

9- Cascada Cailor din Muntii Bucegi

Cascada Cailor din Muntii Bucegi ramane una dintre cele mai fermecatoare cascade din Romania, mai ales in sezonul rece. Peisajul imbatranit al muntelui si al cascadei poate fi vazut de la distanta, iar tu te poti deplasa prin zapada, alegand sa faci o plimbare la pas.

10-Satul Bran – Dealul ascarisor

Una dintre cel mai intangibile locatii in Romania este satul Bran, langa Castelul Bran. Acest marturie istorica este locuita si pe parcursul sezonului rece, oferindu-ti cele mai gemete imagini din intreaga zona. Acest peisaj marcheaza o evadare din haosul orasului si o schimabare spectaculoasa in medii mai subtile.

11- Casa Grey

Ultima locatie din aceasta lista este casa Grey, o proprietate nobila aflatata in zona montana a Carpatilor. Aceasta pictura vie ramane una dintre cele mai spectaculoase si magice destinatii din Romania. Putem simti iarna acolo si imaginile care se formeaza pe intreg pariusl sezonului va lasati fara cuvinte.

Iarna poate crea peisaje superbe. Aceste destinatii magice sunt adevarate carti postale care completeaza perfect sezonul. Iarna se poate bucura cu adevarat de cele mai spectaculoase locatii cand stabilim conditionalitati de siguranta. Peisajele de iarna ofera o multime de oportunitati si cai pentru a explora natura si cultura Romaniei, oferind in acelasi timp simtul celor mai inaccesibile si emotionat peisaje din intinda Spectaculoase sau naturale, cele mai superbe si frumoase peisaje de iarna ne asteapta sa le exploram.