De-a lungul anilor, datingul online a câștigat popularitate în rândul persoanelor care caută relații romantice și de prietenie. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca această formă de conectare să fie folosită pentru a înșela sau a face fentă practicienilor. O dilemma pe care o întâmpină mulți oameni în zilele noastre este de ce mint bărbații în datingul online, și dacă din motivele evidente, cu cât mai mult devin aceștia mai prezenți în acest domeniu, cu atât mai probabil este ca oamenii dornici să cunoască persoane sa se supună la experiențe amare și rușinoase.

Acest articol examinează motivele pentru care bărbații mint în datingul online și prezintă câteva sugestii utile pentru persoanele care folosesc datingul în scopuri legitime.

Cu cât a crescut popularitatea datingului online, au crescut de asemenea relatarile despre abuzuri și minciuni răspândite de către bărbați cu scopul de a lua avantaj în relațiile lor. Există o serie de motive pentru care bărbații mint în marketingul online, pornind de la motivațiile personale, cum ar fi tendința de a se întări, încercarea de a scoate avantaje intangibile și a gestiona întâlnirile și sfârșind cu infatuarea sau teama de a fi respinsi.

Motivele pentru care bărbații mint în datingul online

Făcând abstracție de astfel de situații, există o serie de motive pentru care bărbații recurg adesea la minciuni și subterfugii în datingul online. Unele dintre aceste motive implică:

  1. Tendința de a se întări: Mulți bărbați mint în datingul online pentru că încearcă să se întărească în fața unei persoane care le place. Ei spun că au o viață financiară mai bună decât în realitate, arată mai tinere decât sunt în realitate, inventează istoria lor de succes, sau realizează obiectivul de a fi văzut ca un “bărbat irezistibil” în ochii altora.

  2. Încercarea de a obține avantaje intangibile: Bărbații pot fi tentați să profite de datele lor prin folosirea minciunilor pentru a obține avantaje financiare, privilegii sau chiar afectiune. Acest lucru se întâmplă în special în cazul în care un bărbat se apropie de o femeie mai în vârstă, deoarece el poate folosi intenționat conștientul sau în mod subconștient unei astfel de persoane pentru a nutri relații severe înfometate de afectiune emoțional.

  3. Gestionarea întâlnirilor: Bărbații se azvră adesea să mintă în ceea ce privește planurile pentru o întâlnire, care au loc de obicei online. Un aspect deosebit de important al acestei practici este acela legat de modul în care un bărbat își controlează sentimentele și percepțiile ce vin din partea persoanei cu care el interacționează. Pentru aceștia, minciuna este folosită ca un fel de scut social pentru a preveni respingerea sau eșecul.

  4. Infatuarea: Uneori, bărbații se încearcă pe ei înșiși des mintind în online dating. Mulți bărbați se vor lăuda cu mărimea sau educația lor, exagerează câștigurile lor sau ascund o prevalență anterioară în diferite relații. Acest lucru se face de obicei cu scopul de a impresiona pe cineva și de a compara în mod fals performanțele lor cu cele ale altcuiva.

  5. Frica de respingere: Apoi, există frica bărbaților de a fi respins. Bărbații renunță uneori la adevăr pentru a preveni respingerea sau pentru a-și mări șansele de a fi acceptați. Această practică este, fără îndoială, cea mai problematică, deoarece efectele sale pot fi subtile, dar profunde și se pot extinde în ciuda inițialelor comune.

Cum ne putem proteja de minciunile bărbaților

Pentru a-și proteja interesele unei persoane în timpul procesului de date online, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi și să le înțelegi. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să asculți prin intermediul acestor site-uri. Mulți bărbați mint și încearcă să ascundă adevărul în acest spațiu relativ deschis, așa că trebuie să fii foarte atent la cuvintele și emoțiile pe care le expună.

De asemenea, trebuie să spunem NU în mod repetat atunci când un bărbat vă pune în poziția de a face lucruri pe care nu le doriți sau în care nu sunteți confortabil. Cel mai important aspect în orice relație, indiferent că este online, este să vă protejați, să vă respectați și să vă asumați responsabilitatea în legătură cu ceea ce faceți.