Esti singura necasatorita dintre prietenele tale? Poate ca esti invaluita de sentimente de anxietate, neconvingeri sau singuratate. Citeste acest articol care iti va oferi solutii pentru a trece peste aceasta situatie si pentru a te bucura din nou de prieteniile tale.

Esti ultima necasatorita dintre prietenele tale? Esti anxioasa si te simti exacerbat de ideea ca trebuie sa stai in compania celor casatorite? Te poti simti invinsa si excluzarna, in special in ceea ce priveste acele intalniri marcate de cununii pe care prietenii tai le au. Fereste-te de culmile acestor sentimente si urmeaza cateva solutii pentru a te bucura din nou de prieteniile tale.

Beneficiile unei comunitati de prieteni

Privind cu perspectiva, beneficiile sustinerii unei comunitati de prieteni sunt amplificate. Pe langa satisfactia simtita din partea prietenilor acestora, este ceva ce se cheama bucuria adunarii. Fiecare prieten al comunitatii iti aduce un plus de putere (ca persoana) si ocazional, poate chiar si un zambet sau o placere care sa te faca sa te simti mai independenta si sa te bucuri de momentele placute din viata ta.

Implica-te in activitati

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face daca esti ultima necasatorita dintre prietenele tale, este sa te implici in diverse activitati si sa iti descoperi laturile creative. Daca iti plac picturile, desenul sau chiar gatitul, fa-le! Bucura-te de acele momente si de sentimentul de libertate pe care ti-l ofera. Clarifica obiectivele tale in ceea ce priveste activitatile, chiar daca sunt pe termen scurt, mozaicurile sau prelucrarile de imagini sunt si aici activitati ale caror invatare sa te poarte spre succes si mai multa incredere si siguranta de sine.

Fereste-te de impactul negativ al situatiei

Daca esti ultima necasatorita din grupul tau de prieteni, nu lasa asta sa aiba un efect negativ asupra ta. Pot exista doua subiecte, mai ales atunci cand suferi de comparatii si aceasta te poate face sa te simti exclusa. Si desi nu esti in aceeasi situatie ca prietenele tale, ia-o in stilul tau si bucura-te de ceea ce esti.

Si daca se intampla sa se aduca vorba despre prieteniile lor casatorite, nu lasa aceste discutii sa te faca sa te simti neimplinita. Poti privi acest aspect de la distanta si sa contribui la discutiile pe tema lor, fara a fi ofensata sau exagerat de preocupata. Just keep calm!

Gandeste-te la zilele tale libere

Fiecare dintre noi are nevoie de o pauza din cand in cand. Astfel, cu cat vei avea mai multe zile libere, cu atat mai bine. In fiecare saptamana, gaseste un moment pentru relaxare. Poti merge la cumparaturi, la plimbare prin oras sau chiar la un loc nou. Petreceti o zi intreaga cu un grup de prieteni, sau chiar doar tu in sine. Daca esti singura, este momentul sa te lasi si sa te bucuri de aspectele pe care le poti face chiar tu.

Gaseste lucruri care sa iti faca placere

Fa lucruri noi pentru a-ti provoca intelectul. Cauta clase sau cursuri care sa satisfaca gusturile tale. Adu-ti aminte sa faci lucruri care sa iti placa de fiecare data cand ai ocazia: mergi la un restaurant, fa exercitii fizice, calatoreste sau urmeaza unul dintre pasiunile tale. Toate aceste activitati te vor ajuta sa te relaxezi si sa depasesti din prabusirea sentimentului ca esti intr-o postura dificila prin faptul ca esti ultima necasatorita dintre prietenele tale.

Gaseste consiliere specializata

In cazul in care sentimentele de rusine sau surpare sunt prea pregnante si obsesia vis-a-vis de a fi ultima necasatorita din grupul tau de prieteni devine prea mult, cauta consiliere specializata. Exista specialistii care se specializeaza pe starile suparatoare si care iti pot oferi o strategie personala pentru a gestiona situatia si pentru a constientiza ori schimba anumite viziuni, asa cum ar fi schimbari de comportament, pentru a invinge starile neplacute si sa devii din ce in ce mai increzatoare, ca persoana.

Beneficii:

• Privind cu perspectiva, beneficiile avantajelor acestei comunitati de prieteni sunt amplificate.
• Fa-ti propriile prietenii si implica-te in activitati; ci nu lasa situatia sa aiba un impact negativ asupra ta.
• Intrebuinteaza-ti cu inima si sufletul zilele libere si gaseste lucruri noi care sa te faca sa te simti bine.
• Cauta consiliere specializata daca sentimentele prea pregnante devin prea multe.

Este foarte bine ca esti intr-un grup de prieteni, chiar daca esti ultima necasatorita dintre acestia. Fii increzatoare in tine si profita de ocaziile la care poti participa si foloseste-i pe prietenii tai pentru a-ti creste increderea si a te bucura din nou de viata ta!