Gesturile fac parte din comunicarea obisnuita intre oameni, si ne pot ajuta sa ne exprimam sentimentele sau gandurile intr-un mod mai profund si putem fi sau chiar sa intelegem ceva mai bine decat cuvintele. In aceasta paragraf vom discuta despre gesturile si originea lor.

Istoria gesturilor

Gesturile au o istorie uriasa, care se perindea printr-o multitudine de culturi si traditii, si se dezvolta pe parcursul mii de ani.In prezent, gesturile sunt folosite in toata lumea pentru a ajuta la comunicarea intre oameni.

Gesturile au inceput sa fie studiate inca din antichitate. Fiziologii grec si roman a studiat atent comportamentul uman si au inceput sa useasca gesturi s-a exprima in moduri diferite.

In secolul al XV-lea, Leonardo Da Vinci a introdus gestul asociat cu „marcarea” unei persoane. Acest gest este acum cunoscut pe scara larga sub numele de „salut militar” si este folosit in prezent pentru a saluta pe cineva.

Italienii sunt, de asemenea, creditat pentru posibilitatea de a deschide dezbateri despre semnificatia gesturilor, compararea si interpretarea lor. In secolul al XVII-lea, au descris diferitele moduri in care oamenii se comportau, cum ar fi finetea, tolerant, adevarul si curtoazia.

Chiar si in secolul al XIX-lea, istoricii au continuat sa se gandeasca la gesturile ca moduri de a face fata la potentiale conflicte si situatii de criza.

Originea gesturilor

Gesturile sunt adesea cauzate de diferite situatii si necesita o evaluare rapida si o intelegere a ceea ce se ia intamplat. Dar chiar si gesturile sunt adesea printre cele mai bazice comportamente sociale, s-au descoperit ca ele sunt adesea legate de emotii si sentimentele umane.

Gesturile pot fi considerate rezultatul experientei noastre personale in interactiunile cu ceilalti. Uneori, gesturile sunt un mod de a ne proteja si de a da importanta sentimentelor noastre. Atunci cand esti nervos, gesturile pot fi folosite pentru a da o fata enuntului sau ceea ce se spune.

Gesturile si pozitiile pot fi, de asemenea, folosite pentru a da importanta cuvintelor sau pentru a le face mai puternice. O pozitie pregatita si directa, are o sensibilitate mai mare decat o pozitie relaxata si neimportanta.

Gesturile sunt adesea folosite pentru a oferi stabilitate sifortului, prin contractarii muschilor faciali sau ai bratului, capului sau trunchiului. Aceste gesturi sunt adesea folosite in timpul schimbarilor comportamente si pot oferi stima si optimizarea procesului dialogic.

Cele mai intalnite gesturi

Gesturile sunt adesea foarte intalnite in cadrul interactionarilor umane, iar majoritatea persoanelor reusesc sa le inteleaga si sa le interpreteze corect.

Iata cateva dintre cele mai intalnite gesturi si semnificatia pe care o pot afan:

  1. Zambetul – un zambet poate fi folosit pentru a exprima calmitate, bucurie, sau confort.

  2. Modificari ale expresiei faciale – formele sau expresiile faciale pot fi folosite pentru a exprima sentimente pozitive sau negative, cum ar fi tristete sau furie.

  3. Scuturarea mainilor – scuturarea mainilo se poate folosi pentru salutul sau pentru a da importanta unei intalniri.

  4. Stretching – stretchingul tensionat poate da importanta unei intalniri sau pentru a arata ca communicarile intre participantii vor avea loc in curand.

  5. Ridicarea usoara a mainii – ridicarea usoara a mainii poate fi folosita ca salut sau ca sa arate ca cineva asculta cu atentie.

  6. Ridicarea ochiului – ridicarea ochiului poate fi folosita pentru a indica interes sau graba.

  7. Atingerea – atingerea poate fi folosita pentru a da importanta unei persoane sau a unei intalniri.

  8. Privirea – privirea poate transmit un mesaj profund daca este folosita corect.

  9. Desigilarea – desigilarea poate fi folosita pentru a face schimbari in conversatie si poate fi folosita ca modalitatea de a arata emotiile sau sentimentele pe care le simti.

De ce sunt gesturile importante

Gesturile sunt importante in reglementarea schimbarilor si pentru a facilitautlitatea sociala. O persoana poate fi considerata ca „intelegatoare” si „sensibila” daca foloseste gesturi potrivite si acolo unde este cazul.

Gesturile pot fi de asemena folosite pentru a readuce pacea in momente tensionate. Este posibil sa folosesti gesturi diplomatice in loc sau in locul discutiilor verbale, in special cand este nevoie sa iti asumi responsabilitatea si sa comunici in mod echilibrat.

Gesturile de asemenea pot ajuta la crearea intimitatii, in relatiile sociale, verificat si intarind legatura intre oameni. Cand sapaturesti si impartasi sentimentele si opiniile tale prin gesturi, vei fi capabil sa lasi o impresie mai profunda si sa conectezi cu partenerii tai sociali.

Gesturile sunt cunoscute ca modalitatea prin care oamenii stabilesc relatiile si comunica semnificatii mai profunde, gesturile fiind mai degraba moderne decat verbale, si sunt deseori mai eficiente decat cuvintele.

Gesturile sunt un mod important de comunicare si pot ajuta la regulamentarea schimbarilor si intarind legatura sociala. Pe masura ce am deveni mai sensibili si constienti la gesturile noastre, vom fi mai capabili sa intelegem sentimentele si sentimentele celor din jur.

Gesturile sunt adesea raspunsul la o multitudine de situatii care apar in intalnirile noastre. Ele pot fi folosite pentru a transmite sentimente sau pentru a oferi importanta si, de aceea, sunt extrem de utile in procesul de comunicare.