Dragostea este probabil cea mai frumoasă și complexă emoție pe care oamenii o pot experimenta. Și, când o exprimăm, ne lasăm purtați fiecărei lor urmă cu dorința de a ieși în lume și de a împărtăși această bucurie, empatie sau tristețe. Exista atât de multe filme care transmit frumusețea și potențialul dragostei, și ne asigurăm că fiecare dintre ele sunt de vis și au puterea de a ne atinge sufletele. Și, în acest articol, vom explora cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile și vom încerca să deslușim motivul pentru care acele povești sunt chiar atât de frumoase.

Ce sunt filmele de dragoste?

Filmele de dragoste, de obicei sau – ca un simplu joc de cuvinte – filmele iubirii, sunt episoade cinematografice care abordează și trag teme comune despre iubire, relații și dragoste. Ele pot aborda teme din toate tipurile de iubire și relații, inclusiv relații inter-culturale, și se pot concentra de asemenea asupra relațiilor sau conexiunilor intre personajele principale, de-a lungul lungimii filmului. De asemenea, unii dintre aceste filme pot fi adaptate din opere literare din trecut, iar altele sunt originale și doar se bazează pe subiectul dragostei.

Ceremonia top 10 a celor mai bune filme de dragoste

  1. Casablanca (1942) – acest film iconic este considerat de majoritatea cinefililor unul dintre cele mai emotionante și cuprinzătoare povesti de dragoste din toate timpurile. Acest film urmează povestea lui Rick Blain, un bărbat de afaceri neimplicat, și cum ajunge el să se îndrăgostească de Ellie, independenta și adorabila sa parteneră.

  2. Cupcake și iubirea (1973) – acest film este o adorabilă poveste despre o fată pe nume Daisy, care încearcă să-și găsească iubirea și pe drum descoperă că mai întâi trebuie să se iubească pe sine. Ea se îndreaptă spre casa fostului ei iubit și ajunge să se angajeze ca guvernantă.

  3. Mai întâi sărbătoria de iubire (1995) – acesta este unul dintre cele mai populare și bine-cunoscute filme romantice. Spune povestea lui Love Truly, un căsătorit căsătorit care lasă Britania pentru a o întâlni pe Alison, o femeie a cărei viață este în acest moment părăsită, și cum ajunge el să vrea să găsească dragostea adevărată.

  4. Noaptea nunții (1987) – o imagine realistă a efectelor pe care le poate avea dragostea dintre un fost idealist și o femeie necunoscută și plină de mister, care se întâlnesc înaintea căsătoriei lor și se forțează să se cunoască.

  5. O zi extraordinară (1999) – filmul urmărește povestea lui Holly, o tânără femeie hotărâtă să descopere și să simtă iubirea. Ea începe o călătorie spirituală eterică pentru a descoperi emoțiile pure și sentimentele veritabile ale dragostei în versiunea sa completă și luminată a existenței.

  6. Notă de dragoste (2013) – această poveste de dragoste ne lasă să experimentăm în mod explicit nuanțele dragostei, tema fiind taxată din perspectiva viziunii lui Suh Yun-seok despre aceasta. Această interesantă poveste contează o femeie care este judecată pentru furt în timp ce este iubită de un soț gelos.

  7. Razboi și pace (1966)- extraordinarul film de dragoste adaptat de epica romană a lui Leo Tolstoy. Acest film se bazează pe evenimentele istorice din Europa de Est și oferă o perspectivă asupra stilului și sentimentelor de dragoste în vremurile din trecut.

  8. Iubirea moare ultima (2004) – această ecranizare a lui William Shakespeare ne aduce într-o altă lume, într-o altă persoană și într-o altă concepție a emoțiilor. Rolul său încă neîncetat ne mai reamintește despre sentimentele de devotament și de pasiune pe care le simțim în dragoste.

  9. Anotimpurile dragostei (1987) – o experiență armonioasă și intensă ce porneste de la observarea fructuoasă a dragostei și a îndatoririlor dintre maestrul ce face foc și învățăceii săi de la un grup de imaginare a comportamentului uman.

  10. Sase luni, nouă zile, două săptămâni (1989) – într-un caz unic, această poveste învăță luminile și umbrele dragostei care nu trebuie împiedicate. Filmul pune în scenă drama unui cuplu a cărui relație este pusă la încercare, deoarece ea se pregătește să se angajeze într-o aventură a vieții sale.

Care sunt diferentele dintre filmele dragostei și cele romantice?