Dusurile calde sunt un tratament relaxant excelent si un mod placut de a te inmuia. Dar exista un secret asupra frumusetii aratat de celebritati precum Jennifer Aniston si Miranda Kerr și care foloseste apa rece?

Apartamentul meu se afla la doi block-uri distanta de un parc cu niste fantani frumoase. In consecinta, mi-am luat obiceiul de a face dusuri reci si de a ma balaci in parc. Am devenit mai putin constient de stresul si anxietatea in randul tuturor membru ai familiei mele si m-am simtit mai sanatos si energizat.

De asemenea, am aflat ca multi oameni de stiiune utilizeaza apa rece pentru a-si stimula circulatia si pentru a-si castiga energia de a trece mai usor peste o zi grea. Acesti oameni sustin ca prelungeste si energia si vitalitatea lor.

Dusurile reci sau șocul termic se crede ca actioneaza asupra simturilor tale, actioneaza asupra unei proprietati benefice numite „Termoterapia RECOVERY”. Aceasta procedura consta din aplicarea unor siropuri nu foarte calde sau de temperatura camerei pe spate, brate, pana la cap, pentru a stimula circulatia. Ea poate ajuta la reducerea durerilor musculare si a stresului.

Iata cateva beneficii medicale ale dusului rece:

  1. Ridica imunitatea: Numeroase studii au aratat ca dusul rece provoaca rezistenta imunitara prin stimularea simturilor si sistemului limfatic.

  2. Creste nivelul de energie: Dusul rece mareste capacitatea de energie prin accelerarea ritmului cardiac si stimuleaza alte sisteme ale corpului tau.

  3. Reduce stresul si anxietatea: Un studiu realizat a aratat ca persoanele care au lucrat in baie cu apa rece au raportat o reducere semnificativa a stresului si anxietatii lor.

  4. Reduce durerile musculare si oboseala: Acest tip de dus rigid poate ajuta la reducerea durerilor musculare si oboselii, datorita oxygenei stimulati si a fluxului sanguin mai bun.

  5. Stimuleaza circulatia sangelui: Dusurile reci sunt cunoscute pentru a mareste circulatia sangelui in organism, fapt ce poate ajuta la reducerea starilor de greata si durere.

Atunci cand decideti sa folositi aceasta tactică, probabil ca ti-ai facut imagini ingrijoratoare despre cum va fi primul tau dus rece. Dar hai sa fim realisti, acest lucru nu e, de obicei, așa de rau pe cat pare. Trebuie sa adaugi apa calda in cazul in care te simti prea obosit sau prea speriat.

Incearca sa adaugi cantitatea necesara de apa rece, progresand mai indraznet spre temperaturi scazute au trecut de temperatura aerului si cumva te va obisnui cu apa rece.

Deci, exista dovada intelecutuala ca baiile reci sunt benefice pentru organism. Stimuleaza fluxul sangelui, imobolizeaza simturile si prelungeste energia si vitalitatea corpului care sunt toate dovedite medical ca fiind benefice pentru om.

Asadar, daca decizi sa incerci tratamentul cu dus rece sau termoterapia RECOVERY pentru frumusete si un plus de energie, asigura-te ca incepi cu o temperatura accesibila. Cu siguranta vei castiga in forta sau energie si te vei simti mai relaxat in termeni generali. Incercati si va veti da seama care este secretul frumusetii!