Estee Lauder este o afacere de familie care se îndreaptă spre un secol de succes și un statut simbolic pe piața din intreaga lume. De-a lungul deceniilor, această companie a fost cunoscută pentru produsele sale de înaltă calitate și inovatoare de îngrijire a pielii. În această lucrare, vom analiza modul în care Estee Lauder a reușit să se mențină competitiv în industria de îngrijire a pielii și să se diferențieze de concurența sa.

I. Despre Estee Lauder

Estee Lauder Companies, Inc. (S.a. Estee Lauder) este o companie de produse de îngrijire și frumusețe din SUA, cu sediul în New York City, care deține numeroase branduri de lux. Compania este condusă de asociațiile fondatorului său, Estee Lauder și Alex Carroo, și are numeroase produse cu renume mondial. Aceste branduri sunt:

• Clinique
• Aveda
• MAC
• Bobbi Brown
• Estee Lauder
• Jo Malone
• La Mer
• Darphin
• Smashbox

Compania Estee Lauder activează în mai multe sectoare de produse, cum ar fi produsele de machiaj, îngrijirea pielii, parfumuri, produse de wellness și produse profesionale de frumusețe. În plus, compania acordă sprijin și parcursuri educaționale pentru profesioniștii în îngrijirea pielii și frumusețe prin intermediul programului său Academy of Creative Expresions.

II. Cum a reușit Estee Lauder să se mențină în top

Estee Lauder a reușit să se mențină în topul industriei de îngrijire a pielii prin combinarea glamourului, tehnologiei moderne și a creativității. Această abordare strategică trimite același mesaj consumatorilor că produsele sale oferă o îngrijire actualizată a pielii, ceea ce reprezintă, de asemenea, disponibilitatea de a rămâne la curent cu cea mai nouă tehnologie și tendințe în frumusețe. Provocarea a venit din mărirea concurenței, dar Odile Limón, director al departamentului de negociere al Estee Lauder, a abordat-o ca un motiv de a experimenta strategii și de a aborda noi modalități de a obține cerințele clienților. Estee Lauder a făcut primele sale pași spre lansarea produselor sale pe piață printr-o aliniere a produselor cu tendințele de frumusețe. Odile Limón explică că strategia a constat în lansarea produselor potrivite climei și sezonului, făcând astfel ca brandul săi să fie mereu la modă.

Estee Lauder a știut să-și consolideze prezența globală și a reușit să se dezvolte ca un brand global prin atragerea încrederii și respectului clienților. Aceasta a fost făcută prin lansarea produselor sub forma unor game bazate pe nevoile și etapele vieții. Acest lucru a permis companiei să se apropie de consumatori și să atingă o viziune de ansamblu asupra îngrijirii și a frumuseții acestora. Compania a organizat, de asemenea, întâlniri de produse speciale, evenimente și seminarii pentru a oferi clienților săi cea mai recentă informație despre produse. Estee Lauder a lansat, de asemenea, campanii de asistență socială de înaltă calitate dinamică și inteligentă sub sloganul “Îngrijițivă”. Aceste campanii estetice și empatice au prins rădăcini în lumea excelenței produsului și a fost o tessella importantă weignt care a contribuit la consolidarea statutului brandului.

III. Inovații și tehnologii

Estee Lauder a fost mereu un pionier în ceea ce privește inovația și tehnologia. Unul dintre domeniile în care a fost lider este cel al biotehnologiei, prin care combină tehnologia avansată de dezvoltare moleculară și principalele ingrediente de frumusețe fenomenale. Acesta a reprezentat o metodă eficientă prin care au fost inovate produsele și serviciile Estee Lauder.

Compania a fost printre primii care au lansat game lansate inovând intersecția între biotehnologia și tehnologia de îngrijire a pielii pentru a oferi produse multifuncționale și de înaltă performanță pentru diverse etape și nevoi ale vieții. Exemple ar fi gamele Clinique Smart, Dermalogica Skin Hydrating Booster și Aveda Comforting Treatment. Sezonul trecut, Estee Lauder a lansat, de asemenea, o gamă inteligentă a produselor din gama Youth Dew.

Estee Lauder a ales, de asemenea, să folosească senzorii și alte tehnologii de realitate virtuală și augmentată pentru a oferi persoanelor posibilitatea de a face alegeri convenabile și informate în ceea ce privește produsele. Astfel, Estee Lauder a lansat senzorii AI liberi pe mai multe platforme de socializare, precum Facebook, Twitter și Instagram, pentru a oferi recomandări personalizate și consiliere în îngrijirea pielii și a frumuseții.

IV. Strategii de marketing

Estee Lauder folosește o mulțime de tactici și strategii de marketing pentru a ajunge la publicul său țintă și a se dezvolta ca un brand global.