Alimentația echilibrată și exercițiile fizice sunt, fără îndoială, cele mai importante ingrediente pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Însă, această abordare poate fi adesea menită sa ne ajute și pe noi, cei care ne dorim să pierdem din greutate, să se lupte cu surplusul de calorii.

 Sigur, un regim alimentar care sa includa numai alimente sănătoase și sărac în calorii și exercițiile fizice sunt importante dacă vreți să pierdeți greutatea asigurându-vă că vă luptați cu grasimea nedorită și faceți suficientă activitate fizică.

Iată care sunt principalele moduri de a lupta cu caloriile:

  1. Fa mișcare

Exercițiile fizice reprezintă cheia pe care trebuie să o aveți în vedere pentru a lupta cu caloriile. Dacă arzi mai multe calorii decât mănânci, îți vei pierde greutatea. Nu trebuie să te înscri și la un program de antrenament, poti să faci plimbari zilnice Lungi sau puteți să mergeți cu bicicleta, practicați diverse sporturi, etc. Aceste tipuri de exerciții ar trebui să fie preferate în locul celor cu greutăți, pentru că ele vă ajută să ardeți mai multe calorii.

  1. Alimentația adecvată

Alimentația adecvată înseamna sa manânci sănătos. Aceasta înseamnă sa consumi mai multe alimente bogate în proteine și nutrienți, precum și alimente cu un conținut caloric scăzut și multe fibre. Exemple de alimente sănătoase sunt:

-Legume: salate, broccoli, spanac etc.
-Fructe: portocale, mere, grapefruit etc.
-Cereale integrale: orz, ovăz, grâu etc.
-Proteine: carne de pui, de vita, peste, oua etc.
-Lactate: iaurt, lapte, brânza etc.

Pentru a lupta cu grăsimea ,este important sa reduceti pofta de mancare si sa mancati o masa și o gustare la intervale regulate pe parcursul zilei. De asemenea, vă puteți reduce portiile la mese și, mai presus de toate, trebuie să consumați mai puține alimente bogate în grăsimi și zaharuri și sa reduceti consumul de alcool, care este încarcat cu calorii.

  1. Impuneți-vă un program

Unul dintre cele mai bune moduri de a lupta cu caloriile este sa vă stabiliti și sa vă respectați propriul program de alimentație și de exerciții. Deci, Trebuie sa stabiliti momentele cand trebuie sa mancati si sa restrictionați consumul alimentelor la interval de timp, de exemplu, dimineata, la pranz și seara, cu două gustări mai mici în timpul zilei. De asemenea, trebuie sa creati un program de antrenament și sa va luați inima în dinți in a-l respecta, astfel vei prinde rutina și vei reuși sa arzi calorii inainte de a manca.

  1. Asociați-vă suplimentelor și pastilelor

Pentru a vă ajuta în lupta cu surplusul de calorii, puteți să vă asociați și suplimentelor și pastilelor alimentare, cum ar fi suplimentele de proteine, suplimentele de fibre și alte suplimente pentru pierdere în greutate. Suplimentele și pastilele alimentare vă pot ajuta să vă îndepliniți nevoile de nutrienți și calorii, în același timp în care vă ajuta să vă îndepliniți și obiectivele de a scădea în greutate. Acestea functionează reducând pofta de mâncare sau transformând alimentele pe care le mâncați în energie, nu în grăsime.

  1. Practicați yoga

Yoga poate fi văzută ca un mod de a îmbunătăți starea ta fizică și mentală și poate fi folosită pentru a vă ajuta sa va tonificați corpul și sa ardeți calorii. Una dintre celebrarea beneficiilor yoga este că aceasta ajută la tonifierea mușchilor și la reducerea grăsimii din corp. Mai mult, yoga are și alte beneficii cum ar fi reducerea stresului și îmbunătățirea flexibilității corpului.

  1. Puterea mintii

Mintea este unul dintre instrumentele cele mai importante pe care le ai pentru lupta cu caloriile. Trebuie sa iti disciplinai mintea si sa te motivezi cu noi obiective în fiecare zi. Unele dintre cele mai bune resurse pentru lupta cu greutatea sunt auto-monitorizarea dietei și activității fizice. De asemenea, amintiți-vă mereu de obiectivul vostru principal și nu va puseti limite prea rigide cum ar fi “nu pot manca asta”,în schimb, arie limita pe care v-o alegeți va trebui să fie realistă pentru a face parte din dieta pe care v-ați stabilit-o.

  1. Bea multa apa

Apa are numeroase beneficii pentru organism, dar una dintre cele mai mari este aceea că ajută la lupta cu caloriile și la pierderea în greutate.