Meditatia este o practica spirituala veche de mii de ani practicata in intreaga lume cu scopul de a detoxifia mintea si spiritul. Cu toate acestea, exista mai multe tipuri de meditatie care abordeaza obiective diferite si functii distincte. Acest articol abordeaza aspectele principale ale diferitelor tipuri de meditatie si modul in care acestea iti pot influenta viata.

Care sunt tipurile de meditatie si cum ai putea sa le inveti

Meditatia are o lunga istorie de catre persoane care cautau schimbari emotionale, spirituale si fizice. Desi tehnicile pot varia in functie de scopul fiecarei sesiuni, aceasta are ca scop sa aduca constientizare asupra propriei persoane si sa ii permita intelegerea de sine. Exista mai multe tipuri de meditatie si in acest articol vom discuta principalele linii directoare pentru fiecare dintre ele. Fiind familiarizat cu mai multe tipuri predefinite, iti poti personaliza tehnicile pentru a se potrivi in mod optim cu obiectivele tale personale.

  1. Meditatia Obiectului

Meditatia obiectului incearca sa se concentreze pe o imagini, sunet, culoare sau chiar respiratie. Aceasta meditatie implica inchiderea ochilor si concentrarea atentiei asupra unui element in particular, revenind periodic la punctul de plecare ori de cate ori mintea incepe sa divaga. Aceasta tehnica este folosita in special pentru focusare, deblocarea anxietatii si intarirea concentrarii.

  1. Meditatia Interioara

Meditatia interioara adauga elemente spirituale si pragmatice meditatiei obiectului, prin cresterea constientizarii asupra emotiilor si constientizarii de sine. Aceasta implica relaxarea atentiei, ceea ce creeaza o stare de relaxare si constientizare. Acesta abordeaza obiective precum cresterea fericirii, indrumarea spirituala si insusirea autocontrolului.

  1. Meditatia Centrata pe Respiratie

Acesta este un tip de meditatie care se concentreaza pe respiratie prin concentrarea pe fluxul inhalat si exhalat. Atingerea acestei tehnici se bazeaza pe stimularea constientizarii respiratiei si coordonarea constienta a timpului de inhalare si exhalare. Acest tip de meditatie ajuta la leaderea stresului si anxietatii si la incurajarea calmului.

  1. Yin Yi

Yin Yi este o tehnica de meditatie care se concentreaza pe corporal si presupune o miscare sustinuta ce creeaza o stare de constientizare si relaxare. Aceasta este o metoda care stabileste echilibrul mintii si trupului si propriul flux de energie nativ. Yin Yi are mai multe beneficii precum relaxare, calm mental, echilibru hormonal si cresterea activitatii sezaoare.

  1. Meditatia Kundalini

Meditatia kundalini implica atingerea unei stare profunde care ne conecteaza la contientizare spirituala si energie divina. Aceasta implica procese complexe de constientizare a respiratiei prin incordarea, relaxarea si respiratia fluida controlate. Acest tip de meditatie incurajeaza eliberarea emotiilor si a blocajelor si poate provoca schimbari personale prin invatare.

  1. Meditatia de rid in flacara

Meditatia candelabrului, sau flacara, implica concentrarea constiintei pe o flacara, nivelul aceleiasi lumini ce provine din interior. Aceasta meditatie este asemanatoare cu meditatia obiectului, cu toate ca concentreaza selectiv atentia asupra unei flacari in locul altor obiecte. Acest tip de meditatie iti directioneaza constiinta catre lumina spirituala, printr-un proces de reinstaurare a sufletului prin invatare si constientizare.

  1. Meditatia Mantrelor

Meditatia mantra este forma traditionala de meditatie vidya ce implica murmuroarea si chiar cantarea unor mantre. Aceasta meditatie poate fi practicata in mai multe moduri diferite, de la o parte a imaginatiei spirituale la o experienta profunda de constientizare. Acest tip de meditatie fluideaza energiile sale de tarai responsabile pentru abordarea obiectiva si nu tintuita a stresului si anxietatii.

  1. Meditatia Transcedentala

Meditatia transcendentala implica concentrarea profunda pe unul sau mai multe obiecte sau sunete. Aceasta meditatie urmareste sa realizeze un echilibru natural al mintii si spiritului si sa transforme energia si sufletul. Acesta tehnica abordeaza lucruri precum cresterea fericirii, auto-viziunea si auto-relligrarea in viata.

  1. Meditatia Tratamentului

Meditatia tratamentului sau a vindecarii este un mod eficace de a recunoaste si a vindeca permitand curatarii energetice sa curga. Acesta implica constientizarea nevoilor de sustinere specifica si recunoasterea emotiilor si a stresului prin identificarea gandurilor negative. Pe masura ce tehnica avanseaza, poate invata sa utilizeze tehnici de botonare si tehnici de absorbire a energiei negative.

  1. Meditatia Consciousness-ului

Meditatiaconsciousnessului se concentreaza asupra constientizarii de sine si aduce atentie asupra sentimentelor si emotiilor inerente. Acest tip al conexiunii poate fi folosit pentru a ajunge la propria intelepciune si pentru a intelege sensul propriei vietii. Acest tip de meditatie lucreaza pentru a creste constientizarea principiului tau intern de insusire si de expansiune.

Cu atatea tipuri de meditatie disponibile, alegerea tipului corect poate fi solutia optima pentru atingerea obiectivului tau spiritual sau fizic. Fie ca alegi sa iti folosesti tehnica pentru eliberarea emotiilor, focusarea concentrarii sau urcam pe scarile spiritualitatii, exista un tip de meditatie special pregatit sa iti intampine nevoile personale. Investind timp in explorarea si cercetarea tipurilor de meditatie, poti obtine mai multe rezultate pozitive din sesiunile tale spirituale.