Norvegia este una dintre cele mai frumoase locatii din lume si nu este surprinzator faptul ca turistii sunt extrem de interesati de aceasta minunata tara. Dincolo de frumoasele fiorduri care ofera privelisti splendide, aceasta tara de nordul intunecat si petrolifer inseamna, de asemenea, arhipelaguri, orase moderne si atractii culturale interesante. Descoperiti cu noi lumea Norvegiei si explorati aceasta tara pitoreasca si misterioasa!

Istoria Norvegiei

Norvegia se afla intr-o parte a scandinaviei geografice care include si Finlanda, Suedia, Islanda si Danemarca. Din punct de vedere al istoriei, regiunea a fost populata de triburile vikingilor din secolele IX si X. Norvegia s-a unit cu germanii si suedezii in anul 872 si de atunci a devenit regulata sub o unica monarhie.

In anul 1814, prin pacea de la Kiel, Norvegia s-a despartit de Suedia si a format Uniunea Danemarce-Norvegia. Treizeci si cinci de ani mai tarziu, patru mari provincii ale Norvegiei au devenit independenta. In anul 1905, Norvegia a devenit o tara independenta si regimul constitutional a fost creionat.

Clima Norvegiei

Clima Norvegiei poate fi descrisa prin temperaturi mici. Luand aceasta in considerare, trebuie sa aveti in vedere anotimpul in care calatoriti. In partea de sud, primavara si vara sunt temperate, iar iernile sunt blânde. Spre nord, la latitudini înalte, verile sunt scurte, iar iernile lungi si reci.

Geografia Norvegiei

Pe langa malurile sale unice si fiordurile sale glaciare, Norvegia se mandreste si cu tara ei intinsa si aerata, care are un teritoriu maritim de peste 200 de milioane de km. Mare parte a tarii este montana, cu multi lantisori si munti care se inalta si izbesc cerul. Cel mai inalt varf este Galdhanpiggen, care se afla in Jotunheimen Nationalpark si are o inaltime de 2 469 de metri deasupra nivelului marii.

Capitale ale Norvegiei

In Norvegia gasiti doua capitale. Primul este Oslo, care este cel mai mare oras si capitala constitutionala. Acesta se afla pe coasta de est a tarii si este destul de usor sa va deplasati prin parcul acestuia. Al doilea este Sydtrommen, capitala legislativa a Norvegiei. Acest oras se afla in partea de nord-vest si se mandreste cu doua burse ale apei, portul sau autentic si mult mai mult la nivel local. In cele din urma, in enumararea oraselor se gaseste Lillehammer, cel mai vechi oras sau-regiune, si Stavanger, un centru impresionant al Norvegiei sudice.

Limba Norvegiana

Norvegienii vorbesc limba Norvegiana, bazata pe dialecte vikingilor. Limba oficiala a tarii este Bokmal din punct de vedere al scrierii si Nynorsk din punct de vedere al pronuntarii. Exista si alte cateva limbi scandinave minoritare care sunt vorbite in zonele norvegiene.

Atractii turistice norvegiene

Norvegia este o tara minunata prin natura sa ipnotizanta si plina de atractii turistice. Iata cateva din lucrurile pe care le puteti face aici:

• Vara, visati la coastele frumoase, la lacuri cristaline, la golful intunecat si la arhipelagurile vaste. Mergand mai departe, puteti ajunge sa vizitati locurile de tara superbe din partea de nord si sa va bucurati de paduri intense si munti intunecati.

• Iarna, calatoriti pe pante de schi, campuri de zapada si rauri inghetate. Este o lume ideala pentru calatoria voastra care poate oferi distractii in aer liber, precum saniusul, ciclismul pe gheata si pescuitul

• Amatorii de cultura si istorie vor descoperi ca exista numeroase lacase si monumente istorice in Norvegia.

• Iubitorii de epuizante aventuri pot slabi ghetarul de la Jostedal Bre si aventurile montane din Hardanger.

• Si, bineinteles, urmati traseul fiordurilor norvegiene, incepand de la faimoasa regiune arhitecturala a Tara Fiordurilor si terminand cu traditii si obiceiuri populare in satele de coasta.

Avantajele de a calatori in Norvegia

Norvegia este una dintre putinele tari din lume unde va puteti bucura de o adevarata frumusete naturala extraordinara. Detaliile peisajului sunt uimitoare si veti fi fascinati de bogatia si diversitatea muntilor, a fiordurilor, a suprafetelor si a fiordurilor.

De asemenea, calatoria in Norvegia nu este la fel de scumpa cea ce face ca acest mare pas sa fie atat de accesibil pentru toate bugetele. Producatorii si afacerile localizeaza preturile la niveluri acceptabile pentru a tine cont de nevoile turistilor.

In plus, Norvegia adora turistii si te va intampina in mod prietenos ori de cate ori ajungi. Locuitorii sunt prietenosi si primitori; gazdele au fost, de-a lungul istoriei, eliberate si grijulii in ce priveste primirea turistilor straini. Norvegienii sunt foarte deschisi cu strainii si le invata despre cultura sa, despre peisajul norvegian si despre istoria sa captivanta.

In ultima instanta, inca nu s-a mentionat ca Norvegia ofera un mediu sigur si prietenos. Veti gasi aceasta tara situata la marginea Europei care poate fi destinatia ideala pentru excursii, fie ca sunteti singur, in grup sau in calatorii in cuplu.

Norvegia – Plictisita de la Magnificient

Norvegia are multe oferte pentru cei care vor s-o viziteze. Cu o frumusete naturala sobra si indudeartata, se pot face excursii la Atractii turistice inimaginabile, la istorie si cultura desprinsa din vremurile regressii vikinge pana la orasele moderne si la visele lor pe care le poti explora. Tinde sa te fascineze si sa te capteze prin combinatia sa unica si adaptabila de natura si cultura.