Atat femei cat si barbati se bucura de glume si bancuri. Acestea sunt captivante si pot fi distractive la locul de munca sau pot fi asezonate cu mai multa sinceritate, decat simpla ironie. Un grup particular al bancurilor este acela al glumelor si al bancurilor referitoare la blonde. Aceste bancuri sunt populare la scară largă şi pot servi nu numai ca sursă de râs, ci şi drept o modalitate de a discuta despre stereotipuri și prejudecăți.

Istoria bancurilor cu blonde

Bancurile referitoare la blonde, ca multe alte glume, sunt legate de stereotipuri si, din pacate, reprezinta adesea numai persoanele blonde, baieti si fete. Aceste bancuri sunt, de regulă, amuzante, dar, adesea, lesin abuziv persoanele blonde. Bancurile cu blonde au existat de mai bine de 100 de ani, atunci când, în 1880-1920, americanul Mark Twain a scris „A Fine and Private Place”, un act care a folosit sarcastic expresia \”blonda si proasta\”.

Aspecte negative

Cu toate acestea, multi oameni spun ca bancurile cu blonde reprezinta o forma de discriminare si ofenseaza murul de oameni care se potrivesc profilului blond. Una dintre cele mai comune acuze ale acestor voci oprite este ca bancurile distorsioneaza realitatea, prezentand propria lor viziune nerespectuoasă a persoanelor blonde: pe scurt, stereotipii și prejudecăți lipsite de sensibilitate.

Pe de alta parte, multi sustin ca bancurile pot fi liberi si nediscriminatoare.

Bancurile pot fi captivante si, prin urmare, pot ajuta la discutarea cu respect a prefacerilor despre persoanele blonde.

Cum pot oamenii sa conduca conversatiile in mod politicos

Cateva reguli de baza impotriva respingerii sau discriminarilor sunt importante pentru a reduce impactul insultelor si al potenţialului nerespectos în discutiile despre bancurile cu blonde. Acestea includ:

  1. Nu folositi bancurile pentru a descrie o persoana reală.
  2. Nu folosiți bancuri ca o formă de abuz sau insulta.
  3. Dacă ascultați pe cineva spunând sau făcând aluzie la un banc, încercați să păstrati sensibilitatea și să vorbiți deschis despre comentariu.
  4. Purtați o discuție despre cum bancurile despre glamrepresents stereotipice pot fi considerate inacceptabile și ofensatoire.

Sfaturi profesionale

Dacă vă gândiți să folosiți un banc despre blonde în timpul unei conversatii, ar trebui mai întâi să reflectați asupra circumstanțelor. Dacă discutati cu o persoana blonda, discutati în mod regulat despre tema acestor bancuri, atunci este bine sa evitati ridicarea bancului. Oferiti-va discutii cu ceilalti oameni in care sa abordati bancurile cu modestie, binevoiala si respect pentru toti cei implicati.

Exemple de bancuri cu blonde

Unele dintre cele mai populare bancuri cu blonde se refera la dificultati intelectuale, modificari ridicate si lipsa de informatii, care sunt adesea prezentate in mod comic. Femeile si barbatii sunt alegerea naturii in alegerile obisnuite ale vietii, ajutate de un echipaj pentru a navigata prin sferele emotionale ale acesteia, provocând râsul si zâmbetul. Iata cateva exemple populare:

  1. O blondă merge la biblioteca şi se apropie de un bibliotecar. Ea îl întreabă: „Vă rog să-mi dați un hamburger.” El se uită la ea şi îi răspunde: „Scuze, dar asta este o bibliotecă”. Blondele se uită la el dezamagită şi spune: „Oh, vreau adevărat să-mi spun ceva.”

  2. O blondă a intrat într-o livadă, în căutarea perelor. După o vreme, ea se opreşte şi spune: „Acestea sunt inutile. Toate perele sunt sus.”

  3. O blondă merge la spital cu o rană la picior. Medicul îi spune: „Cum vei proceda pentru a-ti rezolva această rană?” Blondele îi răspunde: „Cred că voi merge la inchizitioare.”

Cele mai importante caracteristici ale bancurilor cu blonde

Bancurile cu blonde sunt distractive, dar ar trebui sa fim atenti sa nu abuzam in intrebuintarea bancurilor. Proastete asociate bancurilor pot fi percepute ca nerespectuoase si chiar ofensatoare atunci cand sunt folosite fara discernamant. Bancurile ofera adesea o diversitate de perspective asupra acelorasi situatii și pot contribui la o mai buna înțelegere și inteligenta intelectuala.

De asemenea, trebuie sa fim constienti de faptul ca folosirea unei astfel de glume din perspectiva stereotipului asociat blondelor poate fi ofensator si nerespectuos. Atunci cand se utilizeaza bancuri, trebuie sa fim constienti de rezultatele în care această gluma nu este întotdeauna bine primita.

Aceasta abordare poate ajuta la curatirea reprezentarii risipite si discriminarii pe care aceste bancuri le pot amplifica.

De cate ori se folosesc bancurile cu blonde

Bancurile cu blonde pot fi bine primite doar atunci când persoanele respective sunt de acord să se distreze de pe o tematica. Acestea sunt de asemenea, de obicei îndreptate către persoanele care nu fac parte din această grupă. Acestea pot fi împărtăşite între prieteni și pot oferi un humor adaptat situației.