Pilates – Fermitate si Tonifierea Corpului
Pilates este o metodă de exerciții și acidulare fizică și mental, dezvoltate de Joseph Pilates în anii 1920. Pilates utilizează rezistență și flexibilitate, împreună cu tehnici din yoga, dans și gimnastică, pentru a oferi o formare corectivă profundă a corpului. Acest lucru se realizează prin executarea corectă a exercițiilor și a fluxului controlat al respirației. Pilates promovează fermitate și tonifierea corpului prin îmbunătățirea forței musculare, a flexibilității și a stabilității articulațiilor.

Care sunt Beneficiile Pilates-ului?
Pilates poate fi benefic în mai multe moduri atât prin fermitatea și tonifierea corpului, cât și prin îmbunătățirea sănătății generale. Acestea includ:

• Sănătatea și Bunăstarea Generală: Exercițiile Pilates controlează respirația, încurajând clienții să se relaxeze și să își aducă energia înapoi în corpul lor. Pilates poate reduce simptomele depresiei și anxietății, îmbunătățind în același timp atitudinea și starea de spirit.

• Postura: Pilates ajută la realinierea oaselor corpului, dezvoltând în același timp o mai bună postură. Exercițiile oferă forță și stabilitate pentru a menține această poziție corectă. Acest lucru oferă beneficii pentru spate, umăr intensive și gât, care pot, de asemenea, să se estompeze sau să amelioreze problema durerii cauzată de aceasta.

• Flexibilitate: Pilates oferă mobilitate și flexibilitate prin extinderea și lungirea muschilor și a țesuturilor conjunctive. De asemenea, tehnicile Pilates îmbunătățesc pliabilitatea articulatiilor, astfel încât mușchii să poată fi în mișcare într-o gamă cât mai mare de mișcări.

• Ameliorarea Durerii: Pilates poate reduce durerea cauzată de tensiune sau contracturi musculare. Prin îmbunătățirea posturii, suffarea și realinierea oaselor, poate fi redusă durerea cronică sau acută.

• Puterea Musculară: Pilates construiește o putere profundă, constanța și echilibrul muschilor, prin lucrul simultan al mai multor grupe musculare. Aceasta construiește încrederea fizică și forța, păstrând în același timp mușchii flexibili.

• Core: Tonica core este foarte importantă pentru a menține echilibrul și stabilitatea corpului. Pilates are ca scop principal lucrul mai multor grupuri musculare în același timp, oferind o putere profundă ce provine din în interior. Acesta se va traduce într-o mai bună funcționare a mecanismelor core-ului.

Cum poate fi antrenat Corpul cu Pilates?
Pilates este o formă de antrenament aerob, care poate fi practicată individual sau în grup. Acesta include un set de exerciții și tehnici de respirație pentru a lucra muschii din corpul tău. Printre exercițiile folosite în Pilates se numără întinderile, pliurile, îndoirea și legăturile. Aceste exerciții se pot efectua pe aparate sau în mod liber, folosind greutăți, benzi de rezistență și/sau propriul corp.

Un antrenament tipic Pilates se compune dintr-un încălzire și exerciții utilizând poziții, puterea gâturilor, trecerea articulațiilor, rezistența și pauze corecte, toate cu o respirație controlată. Aceste exerciții pot fi modificate pentru a se încadra în diferite niveluri de forță și flexibilitate.

De ce Pilates?
Exercițiile Pilates oferă beneficii imense, cum ar fi tonifierea și fermitatea corpului, îmbunătățirea posturii, reducerea stresului și îmbunătățirea sănătății generale. De asemenea, acesta poate reduce durerea, precum și construi flexibilitatea și rezistența musculară.

Și ce e mai important, poți practica Pilates în confortul propriei case sau chiar în aer liber. Pilates nu trebuie să fie costisitor și poate fi practicat de oricine, oricând. Motivele să încerci Pilates sunt nenumărate. Oricare dintre ele pot fi suficiente pentru a te apuca de antrenament și de a-ți oferi șansa de a petrece corpul.

Cum sa începi practicând Pilates?
Începerea Pilates este relativ ușoară și foarte accesibilă. Următorii pași ar trebui să te ajute să te iași în formă cu Pilates:

  1. Consultați un medic dacă aveți orice condiție medicală.

  2. Intrați într-un studio Pilates sau încercați să urmați tutoriale pe internet pentru a vă asigura că faceți exercițiile corect.