Cu toții ne place să ne relaxăm și să ne bucurăm de filme spectaculoase, indiferent de stilul și genul acestora. Fie că este un film de comedie sau horror, un film cu acțiune sau drama, unii consideră filmele ca pe punctul central al distracției.

Una dintre cele mai apreciate piese din industria cinematografică sunt cele mai bune filme, care se diferențiază prin subiectele abordate, calitatea producției și performanța actorilor.

Cum se identifică cele mai bune filme?
Când vine vorba de a identifica cele mai bune filme, fiecare spectator are propriile criterii. În general, criticii și specialiștii folosesc următoarele criterii pentru a le evalua:

• Calitatea producției
• Calitatea regiei și scenei
• Calitatea actorilor
• Poveste și caracterizarea personajelor
• Dialoguri și limbaj
• Originalitatea și autenticitatea
• Premii ale cinematografiei
• Efectul pe care filmul l-a avut asupra publicului.

Timp de decenii, cinefilii au împărțit în mod constant cineastii de elită și cele mai bune filme. Așa cum au subliniat și criticii, aceste filme sunt transcendentale și au putut să rămână memorabile de-a lungul timpului și a culturilor. Cu toate acestea, este important să ținem cont că fiecare spectator poate avea un alt apreciere despre ce înseamnă pentru el cel mai bun film.

Iată cele mai bune 10 filme din toate timpurile:

 1. The Shawshank Redemption (1994)
  The Shawshank Redemption este unul dintre cele mai îndrăgite și cele mai bune filme din istorie. Acest film de istoriei drama abordează tema demnității și a speranței, făcându-l unul din cei mai îndrăgiți și mai admirați filme.

 2. The Godfather (1972)
  The Godfather a devenit rapid unul dintre cele mai admirate și mai iubite filme din toate timpurile. Analiza marilor teme, precum familia și personalitatea dincolo de aceasta, face din acest film un must-vizionat.

 3. The Godfather Part II (1974)
  The Godfather Part II a fost primul film care a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, iar mulți specialiști consideră că acest film este mai bun decât primul. Acesta prezintă o poveste remarcabilă despre tatăl și fiul Sicilieni și a transformat clar felul în care se vad filmele.

 4. The Dark Knight (2008)
  The Dark Knight are un impact imens în cinematografia de astăzi și a revolutionat genurile de acțiune. Multe critici, regizori și producători consideră acest film drept unul dintre cele mai bine regizate și produse din toate timpurile.

 5. Pulp Fiction (1994)
  Pulp Fiction este unul dintre cele mai provocatoare și îndrăgite filme, creeând o poveste inteligentă și captivantă. Acest film original de Quentin Tarantino, a captivat publicul cu efectele sale anti-eroism și concluziile sale abile despre frică și curaj.

 6. Schindler’s List (1993)
  Schindler’s List a fost primul film din istoria primelor 8 filme care au controversat tema holocaustului. Filmul a contribuit la recunoașterea problemei Holocaustului și a milioanelor de vieți pierdute.

 7. 12 Angry Men (1957)
  12 Angry Men a fost cea mai remarcabilă producție de la Sidney Lumet și una din cele mai subestimate filme din toate timpurile. Acest film se concentrează pe deliberările și judecățile grupurilor, luând în considerare conceptul de îndoială și a responsabilității sociale și morale.

 8. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
  The Lord of the Rings: The Return of the King este considerată una dintre cele mai bune adaptări ale cărților din istorie și una din cele mai bine conceptualizate și realizate trilogii. Acest film a reușit să capteze frumusețea și drama cărții lui J. R. R. Tolkien și a fost recunoscut și premiat pentru aceasta.

 9. Forrest Gump (1994)
  Forrest Gump este filmul iconic artizat de Robert Zemeckis care urmărește lupta lui Forrest de a-și descoperi identitatea și locul în lume. Acest film a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film și a devenit unul din cele mai iubite și mai îndrăgite filme.

 10. The Silence of the Lambs (1991)
  The Silence of the Lambs a transformat modul în care se face și se privește filmul de groază, prin povestea sa remarcabilă despre finalizarea acelui caz. Acest film de Oscar dus de Anthony Hopkins și Jodie Foster, aplică conceptele de psihologie criminală și a reușit să capteze atenția publicului prin temele complexe și mesajul său.

Cu toții avem un film preferat, iar acest lucru vine din pasiune și interesele personale. Însă aceste 10 filme au rămas în conștiința publicului de-a lungul anilor și vor fi privite și vor avea același impact și pentru generațiile viitoare. Aceste filme, fiecare la fel de original și unic, merită întotdeauna să fie vizionate de cei care doresc să se bucure de un film autentic și de aceea vom continua sa le apreciem.