Acest articol explorează diferitele tipuri de manichiuri, modalitățile prin care puteți obține manichiura perfecta și cateva produse cheie pe care le puteți folosi în procesul de manichiura pentru ca unghiile dumneavoastră sa fie frumos îngrijite si pentru ca reflexia sa aibă perfecta rezultata. Excursul nostru începe cu diversitatea diverselor tipuri de manichiuri pe care le întâlnim în lumea moderna, intre care gelului si unghiile false.

Tipuri de Manichiuri
Există o gamă extrem de extinsa de manichiuri, unele mult mai populara decat altele. Acestea includ:

  • Manichiura gel – aceasta consta in aplicarea unui strat subtire de gel signat sau semi-permanent pe unghii superficiale și asezarea lui cu o lampa UV..

  • Acrilii – Acrilii sau unghiile false sunt create folosind o alifie pe baza de solvent, numită polimer acrilic, si amestecata cu un acoloi profesional, aplicându-se pe unghii cu un burete sau aplicator.

  • Pedichiura – Pedichiura este un tratament profesional pentru picioare și unghii, care implică scurtarea și/sau întărirea unghiilor, prelucrarea cuticulelor.

Manichiura Perfecta
Idea perfectiei inseamna diferit pentru toata lumea, dar urmatorii pasi v-au ajuta sa obtineti un rezultat exterior, care arata intr-adevar si se simte bine.

Materials Necesare
Primul pas către manichiura perfectă este îngrijirea unghiilor. Înainte de a le începe va trebui să adunati toate materialele necesare pentru baza si stratul de acoperire, inclusiv:

  • Un instrument pentru îndepărtarea cuticulelor și a pielii moarte.

  • Un polizor pentru unghii pentru debarasarea supraferei unghiilor.

  • Lacuri și oje, îndepărtător de lac, șervețele de ștergere.

  • Pe lângă materialele esențiale, puteți purta și alte produse de calitate superioarã, pe care le puteți obține în magazinele specializare sau online.

Unghiilor
Înainte de a picta unghiile cu lac, acestea trebuie pregătite. Aceasta incepe cu indeparatrea cuticulelor si prelucrarea unghiilor, indepartarea pielii moarte si alte urme usoare. Folositi un instrument pentru cuticule sau un burete umectat si desi e preferata utilizarea de produse special destinate, pentru prelucrarea unghiilor va puteti folosi si de solutii mai improvisate, precum tinctura de alcool, care ajuta in procesul de indepartare al cuticulelor.

Aplicarea lui Lac
Lacul poate fi folosit pentru cel mai seducator efect, dar si pentru a oferi o protectie importanta impotriva ruginirii unghiilor. Lacul poate fi aplicat fara nicio problema, direct deasupra unghiei curata. Inainte de a aplica lacul, indepartati excesele de produs si fitilurile de la unghie cu o bila sau un buretel uscat.

Top 5 Produse Recomandate
Excursul nostru în lumea manichiurii perfecte s-a sfârșit, dar înainte de a ne lasa, vrem să vă oferim câteva produse cheie, care pot fi folosite în acest proces și care le puteți obține de la orice de magazin de produse profesionale sau al samplerelor si colectiilor la vânzare.

1) Esmaltele cu aditivi din gel, oferind o durabilitate mai mare, textura si stralucire perfecta.

2) Greutati de curatire potrivite, pentru a elibera periodic reziduurile si bacteriile acumulate.

3) Mesagerii de unghii profesionale concentrate in apararea unghiilor, mai ales în cazul unghiilor lacuite foarte des.

4) Aplicatori profesionali eficienti, montezi pe laptop in diverse forme și mărimi, oferind control excelent și sortiment vast.

5) Produse antistres, inclusiv creme cu protecție UV și reîmprospătarea cuticulelor, conținând glucozamină, ulei de jojoba și ceramide, care mențin unghiile hidratate și frumoase.

Cu toate acestea, perfecțiunea manichiurii depinde în mod direct de forma și compozițiile unghiilor tale și de produsele pe care le folosești pentru îngrijirea lor. Cu alte cuvinte, manichiura perfecta incepe cu pasi unei bune si complete ingrijiri a unghiilor. După aceea, combinat produsele cheie si modelele preferate vizează un rezultat care nu numai ca arata extraordinar, dar si va tine destul de mult in conditiile unei bune ingrijiri prezise.