Pastele sunt probabil cel mai cunoscut si apreciat fel de mancare in intreaga lume. Din dorinta de a se bucura de toate deliciile preparatelor dorite, multi prefera sa se foloseasca de Pasta si sosul de branza pentru a crea preparate delicioase si gustoase.

Cu pastele, sosul de branza si alte ingrediente puteti face cine stie ce preparate. Iata 10 idei de paste cu sos de branza pentru a da un plus de savoare si entuziasm oricarui pranz sau cina.

  1. Paste cu sos de broccoli si branza

Acesta este unul dintre cele mai populare retete de Paste cu sos de branza. Ingredientele includ paste, sos de branza, rosii uscate si broccoli. Pentru o servire optima pentru 4 persoane, se incalzesc in prealabil pastele si se dau pe razatoare branza si broccoli. Se adauga la sosul de branza rosiile uscate si se amesteca. Autorii acestei retele adauga si ulei de masline si mixeaza putin pana la formarea unui sos omogen, pe care il adauga peste paste.

  1. Paste cu sos de branza cu ciuperci

Aceasta reteta de paste cu sos de branza este perfecta pentru zilele racoroase de iarna. Se fierb pastele in prealabil, dupa care se sareaza si se incalzesc. Ciupercile se curata si se taie cubulete, dupa care se adauga la sosul de branza, alaturi de ierburi aromate, sare si piper. Gustul final, dupa combinarea pastei cu sosul, este intregit de parmezan.

  1. Paste cu sos de carne si branza

Sosul de carne se face prin fierberea carnii de vita cu orez, rosii si usturoi, dupa care se toarna peste pasta si se adauga branza. Ingredientele aditionale sunt fasolea, ceapa, cascavalul, chimenul si sarea. Peste toate acestea se adauga sosul de carne si se amesteca.

  1. Paste cu sos de porumb si branza

Se fierb in prealabil pastele. In timp ce pasta se gateste, se curata si se taie porumbul, se amesteca cu unt si se caleste usturoiul in tigaie. Se adauga sosul de branza si se amesteca, pana la marirea consistentei la dorinta. Se adauga peste pasta si se lasa sa se raceasca.

  1. Paste cu sos de muguri de pin si branza

Mugurii de pin sunt perfecti pentru a fi folositi intr-o reteta de paste cu sos de branza. Pentru aceasta reteta, se ceaoara mugurii de pin si se adauga intr-o tigaie. Se adauga in acelasi timp si lapte, sare, piper, ardei gras si momentul preferat al preparatului nostru – branza. Se amesteca in tigaie, pana la ingrosarea sosului. In final, pasta se amesteca cu sosul de branza si se serveste.

  1. Paste cu sos de branza si ardei

Aceasta reteta poate fi pregatita intr-un timp extrem de scurt. Se fierb pastele conform indicatiilor din pachet, se adauga ardeii si se calesc intr-o tigaie. Se amesteca cu unt si sos de branza, se adauga parmezanul sau cascavalul si se presara cu ierburi si piper.

  1. Paste cu sos de branza si bacon

Cu paste, sos de branza si bacon puteti prepara un preparat pe care sa il considerati ca fiind versiunea lor modernizata a mac and cheese. Se fierb pastele in prealabil si se adauga sosul de branza. Asamblarea se face intr-o tava, se presara baconul si se adauga cascavalul ras. Se da la cuptor pentru a obtine un strat de branza crocanta.

  1. Paste cu sos de branza si legume

Pentru un plus in materie de sanatate si savoare preparatului, puteti adauga si legume. Puteti combina fasolea uscata cu sosul de branza si sare si piper, puneti pastele si legumele in tigaie. Se adauga mixul de branza si se amesteca pana se ingroasa.

  1. Paste cu sos de branza si carne tocata

Pastele cu carne tocata si sos de branza sunt ideale pentru retete rapide si gustoase. Se fierb pastele si se toarna carnea tocata in tigaia incinsa. Compozitia se adauga peste pasta si se amesteca cu sosul de branza, dupa care se amesteca bine.

  1. Paste cu sos de branza si dovlecei

Daca sunteti in cautarea unui preparat usor si sanatos, reteta de paste cu sos de branza si dovlecei este ideala. Se toaca dovleceii, apoi se fierb la foc mic, amestecandu-se cu sosul de branza si ierburi aromatice. Se amesteca, se adauga pasta si se amesteca.

Sfaturi pentru a savura si mai mult Pastele cu sos de branza

Pastele cu sos de branza sunt usor de preparat, gustoase si mult prea racoritoare. Iata cateva sugestii pentru a face retetele mai savuroase:

• Adaugati un condiment sau un ierburi aromatice pentru a adauga mai multa savoare. Ceapa prajita, ardeiul gras, oregano, cimbru si tarhon sunt perfecte pentru aceasta reteta.

• Adaugati putin piper rosu;

• Mancati cu paine prajita pentru a avea parte de un plus de caldura;

• Incercati sa mariti gustul prin adaugarea de alti condimente;

• Adaugati si cateva nuci;.

• Se parfumeaza cu cateva picaturi de lamaie pentru a adauga o nota crocanta.

• Carnea, legumele si sosurile dintr-o reteta de paste pot fi inlocuite cu orice altceva pe care il doriti.

Trucuri pentru Preperarea Sosului de branza pentru Paste

• Se adauga lapte, in timp ce preparati sosul de branza, pentru a obtine o consistenta mai fina si omogena si sa va bucurati de un blat mai usor si pufos;

• Se adauga cateva linguri de faina sau amidon, inainte de adaugarea pastelor pentru a-l putea folosi ca toping pe paste;

• Puteti gati amestecul de sos in prealabil si il puteti pastra pana la servire pentru a economisi timp;

• Aromele precum uleiul de masline, nucile si alte condimente pot fi adaugate pentru mai multa aroma si versatilitate a preparatului;

• Fie ca optati pentru branza cremoasa sau uscata, asigurati-va ca ea este bine amestecata cu toate ingredientele pentru a obtine un sos omogen.