O saună este un spațiu termic, care se folosește în special pentru relaxare. Acest lucru a fost folosit încă din istoria antica a lumii și și-a demonstrat de mai multe ori eficacitatea în beneficiul sănătății și al bunăstării. O parte importantă a gestionării sănătății constă în luarea unei decizii informate în ceea ce privește prevenirea, îmbunătățirea și tratarea problemelor fizice și mentale.

Cu toate acestea, există unele avantaje generale care vin odată cu folosirea unei saune. O sesiune de saune regulată trimite semnale la creier, crescându-i starea de alertă, promiśând o mai bună funcţionalitate a sistemului nostru imunitar. De asemenea, informaţiile căpătate datorită acestei experienţe se pot dovedi benefice de-a lungul vieţii.

În cele ce urmează, îţi oferim o privire mai amplă asupra beneficiilor saunei și tratamentelor cu saună.

I. Beneficii Generale ale Saunelor

  1. Reducerea stresului și anxietatea

Stresul este una dintre principalele cauze de degradare a sănătăţii, precum și a abaterilor de comportament. Nivelul de stres perceput, salivarul și elevația cortisolului sunt principalele cauze ale dementei, a durerilor, bolilor cronice, a oboselii și a multor alte stări ce nu trebuie ignorate.

O saună poate ajuta la reducerea stresului și anxietății prin crearea unui mediu relaxat și controlat. Temperaturile ridicate și umezeala contribuie la eliberarea hormonilor vasopresină și oxitocină, responsabili pentru inducing stări de relaxare și încrețire de euforie.

  1. Detoxifierea și Curățarea Pielea

Pielea este un organ important al corpului care servede la eliminarea toxinelor, radicalilor liberi si a altor produse chimice și substanțe străine din organism. Acest proces poate să se deterioreze din cauza poluării sau consumul de alimente și băuturi necorespunzătoare.

Sauna va crește temperatura și umiditatea , crescand si cantitatea de transpirație liberată. Cu cât transpirația ta este mai mare, cu atât mai mult se curata si tot mai multe toxine sunt eliminate de prin porii corpului. De asemenea, prin stimularea sudoripanelor și a micilor glande sudoripare, curățarea pielii este îmbunătățită.

  1. Slabire și Tonifiere

O sesiune de sauna poate provoca până la 500 de calorii arse. Acest lucru se datorează creșterii temperaturii corpului și a lumii în sine și, prin urmare, creșterii metabolismului. Totodată, caldura ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și, în același timp, relaxează și încurajează creșterea masei musculare.

Deoarece temperaturile ridicate pot provoca o relaxare puternică a muschilor, uneori ajunge până la limitele medii și și-ar putea rezenta până la 10-15 minute. Astfel, sesiunie de sauna poate fi modul ideal pentru o relaxare musculara și o relaxare fizică si mentala optima.

II Beneficii Ale Relaxarii Sasiului

  1. Creșterea concentrării

Deoarece caldura saunei poate provoca relaxarea muschilor și creșterea stărilor de bunăstare, aceste reacții pozitive sunt adesea însoțite de efecte benefice asupra concentrării si performanței. De remarcat este faptul că tratamente terapeutice bazate pe saune au recutat mult succes in reducerea stresului și stimularea creierului.

  1. Îmbunătățirea somnului

Una dintre funcţiile principale ale saunei este de a induce relaxarea profundă și de a menține sănătatea cognitivă. Boile datorate căldurii saunei sunt eficiente în crearea unui mediu confortabil pentru o bună odihnă. Adormirea devine mai ușoară și spontană, crește durata somnului și îmbcnătățirea în general a acestuia.

  1. Îmbunătățirea capacității respiratorii

O saună savantstabilită contribuie la curățarea sinusurilor și la fluidizarea dr. aerului care trece prin cavităţile nazale. Îmbunătățirea respirației este un efect pe care se poate atepta odată ce se intră în saună. Deoarece căldura relaxează binele și mușchii din jurul gâtului și a plămânilor, se va obține un nivel adecvat de oxigenare a organelor și țesuturilor interne.

În concluzie, folosirea unei saune, pe o perioadă relativ scurtă, poate oferi numeroase beneficii în sfera sănătății și al bunăstării. Acestea includ deși nu se limitează la reducerea stresului și anxietății, curățarea și detoxifierea pielii.