Daca sunteti in cautarea unei retete delicioase si sanatoare, ce nu sacrifica gustul, atunci aceasta budinca de conopida si peste afumat este solutia! Ajungand in 20 de minute de la implicit la servire, aceasta reteta delicioasa este exact ceea ce aveti nevoie pentru un pranz sanatos si exuberant.

Cu un gust foarte subtil, alaturand aromele delicioase, dar usoare ale pestelui afumat si a cresterii armonice a sosului, aceasta reteta poate fi preparata rapid si usor.

Oricine poate prepara aceasta budinca. Ne vom ocupa in acest articol de reteta, precum si de motivele pentru care gatirea acestei retete poate fi o astfel de experienta pozitiva de nutritie.

Ce trebuie sa stiti despre budinca de conopida si peste afumat?

Budinca de conopida si peste afumat este cunoscuta ca fiind o reteta satisfacatoare si satioasa. Are nevoie de putine ingrediente si nu prea multi timp de pregatire. Combinand gustul subtil al pestelui afumat cu gustul delicios al conopidei, aceasta reteta s-a dovedit a fi satisfacatoare, fiind pregatita intr-un timp relativ scurt.

Aromele de peste afumat, combinate cu bucatele subtiri de conopida, pregatite la abur si gatite intr-un delicios sos de smantana si mustar, fac din aceasta reteta o alegere favorita pentru oricine.

Ce necesita aceasta reteta?

Pentru a pregati aceasta budinca delicioasa, va trebui sa va asigurati ca aveti urmatoarele ingrediente:

  • 2-3 linguri de ulei de masline;
  • 2lb de conopida;
  • 1lb de peste afumat, taiat in bucati de dimensiuni potrivite;
  • Usturoi dupa gust;
  • 1 cana de lapte;
  • 4-5 linguri de smantana;
  • 4-5 linguri de mustar;
  • Un varf de sare;
  • Un varf de piper;
  • Facultativ: sare de alge (umami).

Utilizati Uleiul de masline pentru a sa se puna cuvantul sos pe inainte

Modul de preparare

Pasul 1: Intr-un castron, puneti 2-3 linguri de ulei de masline cam cat un mar. La aceasta adaugati conpida curatata, taiata in bucatele mici. Adaugati varful de sare si de piper si amestecati bine.

Pasul 2: Puneti conopida condimentata intr-o cratita si fierbeti-o in apa clocotita pentru 10 minute.

Pasul 3: Intr-o tigaie, adaugati bucatelele de peste afumat si usturoiul, amestecati si lasi tigaia sa se incinga pentru 1-2 minute.

Pasul 4: Puneti 1 cana de lapte, 4-5 linguri de smantana, 4-5 linguri de mustar si sarea de alge (optional) la peste afumat. Amestecati intreaga compozitie si lasi sa fiarba la temperatura mica pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Pasul 5: Intr-un vas de cuptor, adaugam conopida fierte la pestele afumat si sosul. Puneti ca strat la suprafata conopidei bucatele lasate de peste, pentru un plus de savoare.

Pasul 6: Introduceti vasul in cuptor si lasati deoparte pentru 15 minute la o temperatura de 350°F (175°C).

Servirea aleasa pentru final

Cu toate acestea, puteti adauga si alte bucati de peste pe deasupra budincii, sau chiar sa serviti budinca alaturi de cateva bucati crocante de cartofi la tava sau chiar un pahar cu suc.

De ce sa alegeti aceasta budinca?

Aceasta reteta de budinca de conopida si peste afumat ofera atat gustul, cat si o nutritie adecvata in mai putin de 20 de minute.

Iata cateva motive pentru care sa alegeti aceasta reteta delicioasa:

  • Complex nutritiv: Amestecul de ingrediente creaza un raport optim intre nutrientii esentiali, asigurand astfel toate nevoile nutritionale.

  • Indestulator: Aceasta reteta ofera saturatie si senzatii de satietate foarte bune, putand fi consumata ca si pranz sau cina.

  • Reteta vegana: Aceasta reteta poate fi modificata pentru ca sa devina vegana, substituind smantana si pestele cu produse vegane adecvate, cum ar fi crema vegana si soia.

  • Rapid: Reteta se prepara rapid si usor, fiind gata de servire in mai putin de 20 de minute.

  • Arome: Ingredientele folosite ofera o combinatie excelenta de arome care se completeaza reciproc. Gustul subtil al conopidei se amesteca cu potrivire cu mirosul si gustul delicios al pestelui afumat.

Cu toate acestea, budinca de conopida si peste afumat ramane una din retetele predilecte, oferind nu doar gust foarte bun, ci si nutritie adecvata. Asa cum am mentionat deja, aceasta reteta poate fi modificata pentru a se incadra si in dietele vegan. Puteti adauga sau elimina orice ingredient doriti pentru a ajunge la combinatia perfecta pentru gusturi preferate.

Budinca de conopida si peste afumat este o reteta populara pentru adulti si copii deopotriva, ce se pregateste rapid si ofera o combinatie unica de arome delicate. Asadar, daca sunteti in cautarea unei retete rapide si nutritive, atunci aceasta reteta ar putea fi cea potrivita pentru dumneavoastra.