Un proverb este o expresie scurta si populara, care, in mod obisnuit, poate rezuma un adevar, folosind cuvinte imaginate, astfel ca markerii de pe poker sau alte cuvinte ciudate. Unele cazuri in care provbelul este amuzant si relevant la acea data se refera la ‘proverbe hazlii’. Fie ca sunt in special amuzante, sau alte cazuri mai complexe cu intelegeri profunde, se potrivesc perfect in subiectul de conversatie si le pot lasa pe persoane cu sentimente diferite.

Cuprins:

I. Ce sunt proverbele hazlii?

II. Proverbele folosite de autobiografii

III. Aici este lista cu cele mai cunoscute proverbe hazlii

IV. Provocarile controversate ale proverbelor hazlii

V. Proverbele hazlii- Doar pentru amuzament

VI. Perspective filosofice asupra proverbelor hazlii

Ce sunt proverbele hazlii?

Intrucat, de regula, sunt provitate de profesori sau antrenori, proverbele reprezinta o metoda puternica pentru instilarea comportamentului, invatamantului, conceptelor si principiilor in constiinta oamenilor. Dar, uneori, sunt concepute si pentru a relata sau spiritualiza intelegeri puternice, in timp ce unele sunt mai amuzante. Acestea sunt cunoscute sub numele de „proverbe hazlii” si au un mai mic sau mai mare potential de a schimba sau de a imobila pe cei care le transforma in contexte sociale.

Proverbele folosite de autobiografii

Ele sunt folosite adesea in autobiografii ca aviz de intelegeri sau convingeri personale si ar putea include lucruri pe care acel om le-ar dori sa fie invatat. Aceste proverbe sunt adesea pline de metafoze sensibile si sunt adesea unice, in ciuda intelegerilor specifice ale persoanei respective. Unele exemple de proverbe care fac parte din autobiografii pot include „Apucarea de putere sta de obicei la somn”, „O persoana indrazneata merge dincolo de hotare” sau „Cel mai mare grijă este să nu ai griji”. Aceste proverbe sunt adesea folosite in autobiografii ca acumulare a pericolelor, a letargiilor sau a moralitatii.

Aici este lista cu cele mai cunoscute proverbe hazlii

Cand vine vorba de proverbe hazlii, multi dintre noi cunoastem cateva, dar nu prea putini. Exista o catalog plina de astfel de provaturi care sunt, in unele cazuri, adaptate pentru a se potrivi in contextul unei anumite situatii sociale. Iata cateva:

• „Anturajul face cei mai buni ispravari bolnave”.

• „Vechea specie de aes intotdeauna bate sindromul de mica venituri”.

• „Un europentru piesele este de multe ori mai bun decat zece europentru un proverb”.

• „Viermii gainilor sunt gratis”.

• „Tricou pentru tarani, tipare pentru tarani”.

• „O piele de varza de putin valoare este de doua ori mai buna decat o cufar de covoare daca iti place sa umbli in picioare”.

• „Oamenii cu prea multa vorba se indeparteaza de vorbele lor”.

• „Cu mancarea nu se joaca(jocuri)”.

• „Cel mai iute mijloc de a vedea realitatea este de a arunca un arici”.

• „Varanul nu ia sub influenta vantului”.

• „Un pas mare inainte esta adesea doar un pas inapoi”.

• „Finele justifica mijloacele”.

• „Cei care se jura inceti de cativa timpi vin cu prea multi prieteni”.

Provocarile controversate ale proverbelor hazlii

Cu toate acestea, proverbele hazlii nu au fost fara provocari. Amuzamentul lor si capacitatea lor de a profesa intelegeri poate produce uneori discomfort, atat pentru cei care le aude cu adevarat cat si pentru cei care considera ca nu pot fi folosite decat pentru a ofensa pe cei din jur.-Da, uneori, s-au folosit proverbe le alinierea unei persoane sau cauze, ceea ce a generat dezbateri asupra diformulorii zise uneori in mod greu de evaluat ca fiind o anumita forma a discriminarii sau chiar a expunerii uneor idei bigote.

Proverbele hazlii- Doar pentru amuzament

De obicei, majoritatea cazurilor de proverbe diferite, inclusiv cele hazlii sunt folosite intr-un fel placut si pentru a aduce un sentiment de dragoste si familist sufletesc la masa. Acestea, desigur, nu exclude cazurile, in care ele sunt folosite intr-un mod mai ingrijorator. In orice caz, proverbele sunt adesea folosite in scopuri foarte rezonabile. Asta inseamna ca, desi uneori pot fi folosite pentru a deranja persoane sau interese indicate si palpabile, majoritatea sunt adresate cu bunavointa, poate chiar in scopul de a inspira o stare de spirit.

Perspective filosofice asupra proverbelor hazlii

De mai bine de cinci milenii, intelepciunea din proverbele lui Solomon a ramas drept baza de intelepciune si intelegeri sociale. Desi mare parte a proverbelor lui Solomon este semnificativa si profunda, exista cateva care sunt spuse mai mult pentru amuzament. Cu toate acestea, profunzimea sau amuzamentul acestor proverbe nu ar trebui sa fie stinse sau ignorate, in opozitie cu intelegerile lor adevarate si transformarile morale posibile.