Creierul uman joaca un rol important in viata noastra de zi cu zi, afectand modul in care percepem, invatam si actionam in lumea noastra, efectele sale fiind intotdeauna la timp, dar, uneori, imbatabile. Chiar daca am sugerat echilibrul si armonia intre emisferele creierului nostru o data prin intelegerea modelelor de gandire stanga-dreapta si ce parte a creierului demostram utilizand, profunzimile ale acesteia isi gasesc vorba in testele de inteligenta bazate pe accentele noastre obisnuite.

Intrucat creierul este responsabil pentru toate functiile noastre principale cauzate de gandire, este esential sa intelegem profunzimea si belela sa omogena ale arhitecturii creierului. Cum poate fi creierul impartit in doua fragmente, iar ce parte a creierului utilizeaza un individ? In aceasta idee, este esential sa intelegeti cum se scoala indivizii si cum percepe lumea prin lentilele stanga-dreapta ale creierului.

Ceea ce se Intampla in Creierul Uman?

Aproape fiecare adult dispune de neuronii aflati in creierul lor, ceea ce cercetatorii numesc sinapse. Aceste neuronii se intalnesc si se conecteaza pentru a crea un numar de retele neuronale care permit ca mintea ta sa formeze „instincte”, sa perceapa mediul inconjurator si sa actioneze relevant ea. Aceste procese divergente, reunite in prelucrarea creierului, implica activitati de distributie stanga-dreapta.

In aceasta idee, fiecare emisfera a creierului se implica in procesarea informatiei, prin codare si descodare. Fiecare emisfera primeste informatia, prelucreaza prin mecanisme proprii si interpreteaza imaginile, sunetul si alte modele ce ne ajuta sa ne facem sensul realitatii. Aceste zona ale creierului definesc partea stanga si a dreapta intersectata prin corpusul calosului, care utilizeaza informatia sa dea instructiuni neuronilor in locul comenzilor.

Cum este Creierul impartit in Partea Stanga si Dreapta?

Corpusul calos solicita functile eficientei in emisferele cerebrale stangul si dreaptul. Desi impartirea sa este deseori echivalata cu partea dreapta a creierului, care gazduieste gandirea creativa si liberala, puterea sinapselor si conexiunilor dintre acestea are un rol in formarea gandirii in emisfere.

Partea Dreapta: De obicei, aceasta emisfera a creierului se concentreaza in mod special asupra proceselor non-verbale si abstracte, gazduind functiile nonverbale, comportamentale si cognitive. Cu alte cuvinte, aceasta parte a creierului de obicei prelucreaza informatii referitoare la sunete, imagini, precum si descifra interpretarile si interpretarile non-verbale necesare conversatiilor si actiunilor.

Partea Stanga: Aceasta emisfera decide in ce masura gandesti, interpretezi si actionezi intr-o situatie. Astfel, procesarea limbajului, scrieri, analize, pozitii rationale sau organizationale cuprind aceasta parte a creierului. Acest tip de gandire este specializat in conversatii verbale, interpretari cu simboluri matematice si logice si analize.

Care parte a creierului folosesti?

Intelegerea propriilor taie creiere poate testa abilitatile cognitative, creativitatea, codul de gandire si nivelul de intuitie. Cu toate acestea, persoanele trebuie sa-si foloseasca ambele emisfere ale creierului pentru a interactiona cu lumea exterioara si a se exprima in cele cinci principii ale inteligentei.

Evolutia creierului ne-a oferit moduri unice de a ne obtine toate abilitatile, iar cunoasterea acestor puteri ne va ajuta sa ne deschionizam abilitatile originale si capacitatea de a ne adapta in mediu. Fie ca iti concentrezi incearcarile asupra partii stangi sau partii drepte a creierului, prin cunostintele noastre si validarile sale, ne putem deschide usa pentru a accesa beneficiile si intelepciunea acestei combinatii organice de actiune si gandire.

Coordonarea Capacitatilor Mentale si Cognitive ale Emisferelor Creierului

Mai ales intrucat emisferele creierului prelucreaza informatia mai bine sub forma unei armonii si nu a unei competitii, coordonarea eficienta a acestui creier poate face o diferenta in invatare, puterea de memorare si creativitatea.

Intrucat cele doua emisfere articulate procesul de gandire si actionare, ne testam modurile de a percepe informatia si cum se formatiaza creierul tau. Orientarile creierului tau aferente structurilor sale cognitive pot lua forma lui divergent sau convergent, gandirea ta fiind spre stanga sau dreapta.

Trei Strategii de Coordonare

Iata trei strategii intelepte de coordonare stanga – dreapta a capacitatilor mentale si cognitive ale emisferelor cerebrale:

  1. Gasiti Armonia: Intrarea in armonie intre emisferele creierului va ajuta sa va conduceti eficient procesele de gandire. Postandu-va intre limitele stabile si provocatoare, poeti mecanismele stangului sau dreptului, v-ati putea coordona practicile cognitive si experienta personala intr-o maniera panoramica armonizata, imbunatatindu-va sinergiile si modul de implementare a unei modalitati eficiente si adaptabile.

  2. Adaptare: Cu ajutorul unor mecanisme de feedback adaptabile, puteti imbunatati si ancora abilitatile de gandire si optimiza flexibilitatea in situatiile vietii cotidiene. Folosind cunostiintele voastre despre cum isi organizeaza desinerile in creierul vostru, va puteti adapta modelele de gandire, emotie, rationament si forme limitate de invatare.

  3. Invatare participativa si Observativa: Prin schimbul de cunostiinte si invatare, puteti contributa la modelarea armoniei dintre emisferele creierului.