Fericirea Depinde de Tine
Majoritatea oamenilor isi doresc sa fie fericiti. Aceasta este obsesia secolului; toti dorim sa ne bucuram si sa facem lucruri care sa ne faca sa ne simtim bine. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor nu inteleg ca fericirea depinde de propriile lor actiuni. Fericirea nu este un cadou dat de catre ceilalti sau ceva ce se poate cumpara; aceasta provine din interior si depinde in mare parte de modul in care gandim si actionam.

Ce este Fericirea?
Fericirea poate fi definita ca un sentiment pe care ni-l dorim cu totii si care este diferita pentru fiecare persoana. Fie ca este vorba despre reusirea obiectivelor, de trajectoria profesionala castigata de-a lungul vietii, de schimbarile pozitive inaintea noastra sau chiar de simpla relaxare si placere, fericirea are radacini adinci in fiinta noastra. Cu toate acestea, fericirea nu este esentiala in definirea vietii noastre, deoarece oamenii se pot multumi si cu ceva mai putin, dar in mod absolutule poate fi cea mai importanta realizare a vietii.

De ce depinde Fericirea de Noi?
Atunci cand ne gandim la fericire, ne gandim la lucrurile pe care le facem sau le cumparam care ne pot face sa ne simtim bine sau incat reusim sa atingem un obiectiv. Totul suna bine, dar fericirea nu se refera doar la achizitii, ci si la conexiunea interioara care ne uneaza la restul persoanelor, asa ca depinde cu adevarat de noi si gandurile noastre. Fiecare persoana are experiente diferite, unele mai pozitive decat altele, si acestea creeaza stari emotionale, care joaca un rol major in ceea ce tine de fericire, insa acestea nu sunt singurele factori.

Unii ar spune ca castigam fericirea prin actiunile noastre pozitive; totusi, fericirea poate fi simplu adaptata la circumstante, chiar daca nu ne place sa credem asta. Uneori, ne putem gandi in mod constant la lucruri pe care le-am avut, mai degraba decat sa ne gandim la lucrurile pe care le avem in prezent, sau chiar mai departe, la rezultatele pozitive sau incununate de succes pe care ni le-am putea dori. Si, desigur, putem sau sa ne dorim lucruri care sunt mult mai mari decat putem realiza sau chiar sa ne auto- punem bariere care ne limiteaza reusite.

In cele din urma, cea mai importanta parte a fericirii este constientizarea faptului ca fiecare pas pe care-l facem, indiferent cat de mic sau imposibil ar parea, contribuie la calatoria noastra catre fericire.

5 Moduri de a Dovedi ca Fericirea depinde de Noi

  1. Explorati-va adevarata identitate. Daca va intelegeti propria realitate si punctele forte pe care le aveti, veti avea mai multa incredere si va veti simti mai capabili sa luptati pentru fericirea voastra.

  2. Uitati-va in urma la experiantele si realizarile anterioare. Reflectand asupra rezultatelor obtinute pana acum si a tuturor lucrurilor pe care le-ati realizat prin actiunile voastre, veti realiza cat de mult puteti sa faceti si cat de multe rezultate pozitive veti obtine prin munca si perseverenta dumneavoastra.

  3. Incadrati-va stilul de viata si alegeti-va scopuri. Sa te concentrezi pe anumite scopuri si sa incerci sa te alini in acora cu stilul de viata pe care ti-l impui, da cat de cat directia potrivita viitorului tau si iti aduce fericirea pe care o cauti.

  4. Folositi obiective sau metode SMART. Obtinerea unei fericiri pe termen mediu si lung poate fi obtinuta prin folosirea obiectivelor sau metodelor SMART (Specific, Masurabil, Atins, Realist si Timp). Acestea sunt o modalitate foarte buna de a constientiza obiectivele pe care ni le dorim si ne ajuta sa ne focalizam asupra lor, in asa fel incat sa stim cum sa procedam pentru atingerea lor.

  5. Luati-va grija de voi si de corpul vostru. Nu uitati ca sunteti, in primul rand, pentru voi. Faceti exerciții, abordati o dieta sanatoasa și respectati-va programul zilnic. Nu peste exagerat, iar atunci cand aveti nevoie de odihna, nu ezitati sa va acordati momentele de relaxare. Acest lucru va va ajuta sa va pastrati energia in componentele voastre cheie si va veti simti mai bine atat fizic, cat si emotional.

Fericirea depinde de Tine
Exista foarte multi factori care creeaza fericirea si suntem subiectii fericirii noastre, fara sa stim. Libertatea alegerilor pe care le facem si strategia pe care o adoptam ne ajuta sa ne determinam zi de zi felul in care actionam si astfel sa cream fericirea noastra. Daca ne gandim si ne actionam precum fericirea depinde de noi, avem potentialul de a o simti si de a o reusi intr-un grad destul de inalt. Trebuie sa incercam sa spunem nu lucrurilor negative, sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem si sa acceptam realitatea in care ne aflam si faptul ca unele lucruri pot fi dificile.

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l retinem, este ca daca acordam un depozit fara limite de speranta si incredere in noi, atunci fericirea va creste si va fi cu adevarat prezenta. Daca reusim sa ne vedem prin prisma, sa ne acceptam imperfectiunile si sa constientizam ca avem control asupra fericirii noastre, atunci ne vom face suficienti si vom reusi sa ne bucuramy de fericirea pe care o merita.