Feng Shui reprezinta stilul traditional chinezesc de amenajare a spatiilor in vederea obtinerii armoniei si a echilibrului. Remediile Feng Shui iti pot ajuta sa realizezi aceasta armonie si echilibru chiar si in dormitorul tau. Inca de la deschiderea unui Feng Shui ‘dosar’, trebuie sa incepi prin schimbarea culorilor si transformarea materialelor din camera in elemente concise care sa imbunateasca energia locuintei tale. Iata cateva remedii Feng Shui potrivite pentru a-ti transforma dormitorul intr-un spatiu de relaxare si echilibru.

Importanta culorilor

Feng Shui presupune ca fiecare camera din casa are propriul ei set de culori pentru a crea energia potrivita. Pentru dormitor, acestea sunt calde nuante de albastru, alb si magnolie usoare. Oricare dintre aceste culori va creea o senzatie de relaxare. Daca vrei sa adaugi ceva culoare mai intensa, poti folosi nuante de metale precum cupru, argintiu sau auriu.

Miscarea energiei prin pozitionarea mobilierului

Pozitionarea corecta a mobilierului este extrem de importanta pentru obtinerea echilibrului Feng Shui. Acest lucru se aplica si in cazul dormitorului dumneavoastra. Ideal ar trebui sa pozitionezi patul in asa fel incat sa fie direct vizibila usa camerei. Acest lucru va permite energiei sa curga prin incapere.

In plus, patul ar trebui sa aiba suficient spatiu in jurul lui astfel incat sa ofere camp deschis si sa nu fie infundat. In loc sa stai cu spatele direct la usa cand scrii sau te culci, cea mai buna pozitie ar fi sa vezi usa si sa ai zone de protectie fara ziduri.

Elementele cinci elemente

Elementele cinci elemente se utilizeaza in Feng Shui din milenii. Aceste elemente elemente includ lemnul, metalul, apa, focul si pamantul pentru o armonie si echilibru perfect. Aceste elemente pot fi adaugate cu usurinta in designul interior al dormitorului si includ:

  • Lemnul – adauga elemente de lemn precum parchetul, un baldachin din lemn, paturi sau scaune
  • Metalul – mobilier din fier forjat, lumanari, lampi sau ornamente metalice
  • Apa – chiuvete sau bai suspendate, izvoare si ceasuri cu apa
  • Focul – candele, oglinzi si obiecte decorative reflectorizante
  • Pamantul – dulapuri din lemn masiv, piese de mobilier din sticla sau din piatra

Curatarea si purificarea

Curatarea si purificarea aerului poate fi realizata prin adaugarea unei plante in dormitor. Acest lucru va imbunatati nu doar estetica camerei, dar va permite energia prana sa circule mai usor. Pot fi folosite plante decorative precum pere, crin, dracaena sau liliac.

In plus, este recomandata purificarea zilnica a locuintei. Unul din cele mai bune remedii Feng Shui pentru asta este Burning Bowl Ceremony. Aceasta procedura implica arderea unei mescalancii de ierburi de purificare sau a unei amestecuri de sare de mare si rasina de stejar. Acest lucru va inlatura toate energiile negative care se pot acumula in camera.

Utilizarea simbolurilor

Simbolurile pot fi utilizate pentru a stimula armonia Feng Shui in dormitor. Simboluri precum centrerul dragonului- Flacara Phoenix, Yinyang, imaginea de pe cartea de monede Lucky cat, move, salamander, mandarina si viperspot, toate acestea pot crea o energie benefica in incapere. In plus, simbolurile trebuie sa fie pozitionate astfel incat sa vada usea camerei sau sa aiba fata direct catre usa.

Decoratiuni si obiecte decorative

Decoratiuni si obiecte decorative pot fi introduse in dormitor pentru a spori sentimentul de echilibru si armonie. Acestea pot fi ceva simplu precum florile, obiecte decorative, covoare colorate si perne decorative. Oglinda este considerata a fi un simbol al Feng Shui si aminteste de eternitate.

Feng Shui si tablourile

Tablourile Feng Shui trebuie sa fie alegeri considerente in functie de tematica si culorile lor. In general, este recomandat sa se evite cu desavarsire picturile sangeroase sau emblemele armatei. De asemenea, trebuie sa se evite desenele sau afisajul care ar putea sa produca energii negative. Daca optezi pentru tablouri, alege ceva cu mesaj pozitiv, precum imaginea unui rau, nori, zambet sau suraz.

Utilizarea curateniei si organizarii

Organizarea si curatarea dormitorului este unul din cele mai importante aspecte ale designului moldav Feng Shui. Acest lucru implica repunerea la loc a tuturor obiectelor si cautarea obiectelor pierdute. Inlocuirea obiectelor uzate sau stricate va aduce o schimbare placuta in incapere.

In plus, o curatenie regulata este critic in asigurarea ca intreaga camera este curata si lipita de energie. Cicluri de curatare ar trebui sa fie efectuate in mod regulat pentru a elimina toate acumularile de energie negativa. Aceste cicluri sunt foarte importante si ajuta la imbunatatirea fluxului de energie prin incapere.

Remediile Feng Shui sunt extrem de importante pentru a crea armonie si echilibru in dormitor. Acestea pot include culori, pozitionarea mobilierului, elementele cinci elemente, purificarea si simbolurile Feng Shui. Aceste remedii pot transforma profund atmosfera din locuinta ta. Trebuie sa ai grija sa adaugi doar acele remedii care te fac sa te simti relaxat si confortabil pentru a beneficia de efectele lor optime.