Te-ai gandit vreodata ce inseamna sa te casatoresti? Este un act monumental al vietii si, inainte de a te asuma responsabilitatea de a te marita, este esential sa te gandesti daca persoana pe care o vei alege este persoana potrivita. Acest articol iti va oferi informatii despre ce sa iai in considerare inainte de a trece prin aceasta etapa importanta, pentru ca serviciile unui avocat in materie de casatorie sunt mai bine stiute.

Cum stii ca te casatoresti cu persoana potrivita?

1. Fiti Cinstiti Unul Cu Celalalt

In primul rand, partenerul tau si tu trebuie sa va respectati sentimentele unul fata de celalalt si sa fiti deschisi cu privire la asta. Puteti cunoaste latura adevarata a celuilalt prin discutii sincere si sinceritate. Totul porneste de la faptul ca tu si partenerul tau ati putea impartasi sentimentele cu uimire reciproca, sinceritate si respectul si acceptarea unei relatii pline de dragoste si devotament.

2. Spuneti-va Nevoile

Un alt element cheie pentru a sti daca te casatoresti cu persoana potrivita este sa vorbiti deschis si sa-ti exprimati nevoile. Acest lucru te poate ajuta sa va cunoasteti mai bine, sa vedeti ce nevoi aveti fiecare si cum sa le satisfaceti. Un pas esential in luarea deciziei daca sa te casatoresti cu partenerul tau este sa i se ceara partenerului ce isi doreste din relatiea si sa se calce pentru a face relatia fericita.

3. Invata sa Pasiti si Impartiti Grijile

In a treia si ultima ordine de idei, pentru a te asigura ca te casatoresti cu persoana potrivita, trebuie sa fiti dispusi sa pasiti si sa impartiti grijile. Discutati despre cum sa abordati totul si cum sa impartiti responsabilitatile privind diferite aspecte ale vietii voastre. Acest lucru poate fi foarte important pentru a va asigura ca va intelegeti si ca mergeti amandoi intr-o directie asemanatoare, care poate conduce la o casatorie fericita si durabila.

Baza unei Relatii Echilibrate
Deoarece casatoria reflecta, in primul rand, armonia unei relatii intre doua persoane, este important sa te asiguri ca ai luat in considerare urmatoarele atunci cand te gandesti sa te casatoresti:

4. Intarirea Sentimentelor Tale

Trebuie sa te asiguri ca sentimentele tale pentru partenerul tau sunt incontestabile si sa simti o legatura puternica de incredere si angajament.

5. Intelegerea

Discutati despre ceea ce simt unul pentru celalalt fara a masura ceea ce spuneti sau fiti judecati.

6. Fiti Responsabili

Invatati sa va ascultati si sa fiti responsabili unul fata de celalalt. Sa nu folositi agresivitatea sau alte tactici negative in conversatiile voastre.

7. Respectati-va

Trebuie sa va respectati propriile sentimente si sa va respectati reciproc. Sa respectati si sa acceptati cu bucurie si entuziasm diferentele intre voi.

8. Fiti Sanatosi

Intelegeti importanta comunicarii sincer si a sentimentelor pozitive despre propriile sentimente, si sa va asigurati ca aveti aceste comportamente sanatoase in relatia voastra.

Lista Semnalelor Ca Esti Pe Drumul Cel Bun
Retineti intotdeauna ca daca primiti unul din urmatoarele semnale, atunci incep sa va ganditi la o casatorie:

  • Cand e minunat sa va petreceti timpul impreuna;
  • Cand te simti in siguranta in relatia ta si simti ca poti sa te deschizi complet;
  • Cand vorbiti despre ceea ce va place sau ceea ce considerati a fi important pentru relatia voastra;
  • Cand puteti fi creativi si explorati potentialul creativ al relatiei voastre;
  • Cand puteti sa vorbiti despre impasurile si neajunsurile voastre si sa gasiti solutii;
  • Cand va simtiti bine in compania celuilalt si puteti discuta despre orice fara a va simti in obligatii sa fiti atenta.

Mai mult, toate aceste semnale pot fi interpretate ca semnalul ca sunteti pe drumul cel bun pentru casatorie. Cu toate acestea, este important sa fiti constient de faptul ca reducerea nivelului de certuri sau de alti aspect negativi nu trebuie confundata cu privirea la casatorie.

De ce sa iti consulti un Avocat inainte de Casatorie
Avocatul tau poate sa iti dea sfaturi si informatii esentiale inainte de a te angaja in casatorie. Acest lucru este important mai ales atunci cand decideti sa aduceti copii intr-o astfel de relatie. Un avocat in dreptul familiei poate fi de ajutor prin prezentarea statutului legal fata de casatorie si a drepturilor si obligatiilor fiecaruia de a fi constient de nevoile si asteptarile reciproce. In plus, avocatul poate furniza informatii despre responsabilitatile pe care le aveti fiecare in relatia voastra.

De asemenea, este important sa notati ca si optiuni precum religia, uniunile civile si aliatiile familiilor duc la modificari principii ce stau la baza casatoriei, dreptilor si obligatiilor legal si potentiale restrictii privind proprietatea si mosteniri.

De exemplu, in uniunile civile, legea respectiva poate aproba doar casatoriile intre persoane de acelasi sex, astfel incat este important sa luati acest lucru in considerare atunci cand faceti pasul urmator. De asemenea, daca vrei sa faci o alianta familiala, atunci asigurati-va ca luati in considerare ce se intampla daca relatia voastra se incheie si ce sens are pentru voi.

Concluzie
Pasul de a te casatori cu partenerul tau este unul important. Stiind ce sa luati in considerare, puteti tine cont de tendintele voastre, dorintele si responsabilitatile voastre comune inainte de a lua aceasta decizie. De aceea sa lucrati cu avocatul tau pentru a avea un inceput fericit si linistit in casatoria voastra.

Este vital sa va asigurati ca va intelegeti si acceptati cu adevarat propriile sentimente, sa va pastrati angajamentul fata de relatie si puneti lumea inimii voastre, prin identificarea unui echilibru intre nevoile personale si nevoile de la nivel de cuplu.