Celebritatea si bogatia merg de multe ori mana in mana, iar un simbol al acestei puteri aste increderea in sine si bogatia materiala, iar unele sunt exact ceea ce fac cele mai cunoscute vedete: cumpara insule private. Aici sunt incluse cele mai cunoscute celebritati care si-au luat insuc proprii și ce au facut cu ele.

1. Leonardo DiCaprio

Cu o avere neta estimata la 250 de milioane de dolari, Leonardo DiCaprio a fost primul celebru care a cumparat o insula acum zece ani. Ya Pedro, numita asa in onoarea tatalui sau, este situata in preajma unei insule exclusive din arhipelagul bahama. Casa luxoasa a lui DiCaprio pe insula este amenajata cu piscina, si are vedere superba la mare.

2. Mariah Carey

Îndragostita de mare și de lux, Mariah Carey a decis sa cumpere una dintre cele mai mari proprietati din aceasta zona, si a investit un milion in cumpararea insulei Micos Cay în 2007. Insula de 35 de acre din arhipelagul bahama este acum zona preferata a familiei Cantaretului si ofera placutete in natura si invitatilor care isi permit sa se bucure de lumina soarelui.

3. Mel Gibson

Mell Gibson si-a cumparat o insula de 140 de acrii si o cabana vestic-asemenea in 2004. Mago are o fრumelor de 50 de milioane de dolari și se pare ca si-a extins averea cumparand o insula in Marea Bariera de Corali, în care să pota sa se relaxeze şi sa se apropie de natura, sa stea la soare și sa se bucure din plin de interioare luxoasa, amenajata in stil traditional in care sa petreaca periodic vacantele.

4. Johnny depp

Descris de catre multi ca unul dintre cei mai “cool” actori din toate timpurile, legendarul Johnny Depp a investit 15,7 milioane si a cumparat o insula privata in 2004, unde construieste o cabana la malul apei. Little Hall’s Pond Cay se afla in lacul Exuma, care se afla langa coasta bahamei.

5. Nicolas Cage

Și Nicolas Cage, bogat si el, si-a cumparat insula lui privata în 2006, dupa ce a ispasit un milion de dolari pentru a fi posesorului insulei Leaf. Cage este considerat a fi cel mai mare proprietar de insule private si isi pune lacatul pe ceea ce el numeste, “Isle of the Scorpion”. In acelasi an, Cage si-a mai cumparat o alta insula, minipula Ekbalam din insula din mexic.

6. Eddie Murphy

Murphy, unul dintre cei mai bine platiti actori din tara, si-a luat o insula privata între arhipelagul bahama si insula Jamaica, care se afla în Marea Caraibelor. Intinsa pe trei acrii, propietatea se cheama Pearl Island si are un restaurant, „The Lion” pentru a satisface nevoile invitatilor lui Murphy.

7. Beyoncé şi Jay-Z

Cu o avere neta estimata la 1 miliard de dolari, Beyoncé şi Jay-Z au avut un upgrade major in 2007, in momentul in care si-au cumparat propria lor insula privata. Insula Folegandros din Grecia, una dintre sinforile insule grecesti, este aproape de insula “sora” Mikonos si este situata intr-o zona foarte pura.

8. Johnny Carson

Prezentatorul tv, Johnny Carson a fost unul din cei mai versatili proprietari de insule private din apele internaţionale, deoarece a inceput sa cumpere diferite insule in anii 60. Carson si-a luat primele doua insule in 1981, dintre care una culoarul Verde din Nova Scotia si a cumparat dupa aceea vreo 12 alte insule intre Carii si Bahamas.

9. Richard Branson

Omul de afaceri britanic Richard Branson si-a cumparat una dintre ultimele arhipelage, care se numeste Mosquera insula in Marea Caraibelor, unde Mosquera este singura insula locuita din arhipelag. Sir Branson si-a construit acolo o vila intima, impreuna cu mai multe bazine de inot, si si-a investit in aproape 100 de mii de plante chiar si cunoscutul festival de muzica al Virgin Unite.

10. Oprah Winfrey

Omul de tv Oprah Winfrey si-a cumparat inca din 2001, insula pa cel doua milioane de dolari, cu 20 de acri si se afla inBelize. Oprah si Dreamclakers, fundatia ei, au lucrat pentru conservare subacvatica prin proiecte de studiu si instalatii, si inca isi mai ocupa cea mai mare parte a timpului de recreere asupra obiectivelor ei.

Astfel, impresionantul detinemeant al multor celebritati asupra proprietatilor si inslelor private a fost „largit”, facand ca noi, publicul, sa le admire la mila luxuriului si costurilor pe care le platesc aceste celebritati pentru a-si achizitiona un simbol al liberului si al privilegiilor de care au parte. Unele dintre aceste insule sunt folosite pentru distractie, altele pentru afaceri sau pentru petrecerea unor momente private. Indiferent de scopul lor, celebritatile exercita un control direct asupra insulelor si sunt cu adevarat proprietari, intrengandu-si drepturile de proprietate.