Unul dintre principalele subiecte tulburătoare pentru oameni este cum se ocupă de o despartire. Indiferent dacă este vorba despre despartirea unei relatii amoroase sau despre sfârşitul unei prietenii sau colaborari, aceasta poate fi o situatie foarte dificilă de gestionat. Cu toate acestea, există modalităţi de a vă menţine gândul pozitiv şi de a face faţă cu discuţiile şi crizele cauzate de despărţire. 

Acest articol prezintă câteva dintre modurile în care poţi gestiona o despartire pentru a intra înainte cu capul sus.

1. Luati-va timp de singuratate

Una dintre cele mai bune modalităţi de a face faţă cu o despărţire este să vă luaţi un timp de singurătate pentru a vă recupera. Acest lucru vă va permite să vă reflectaţi la sentimentele dvs. şi să vă asiguraţi că sunteţi în măsură să abordaţi orice dezbatere care ar putea să apară de-a lungul procesului de despărţire. Acest lucru trebuie să dureze câteva zile, astfel încât să vă puteţi îngriji de sentimentele pe care le aveţi şi să vă pregătiţi pentru discuţiile necesare.

2. Construiti auto-respectul

După ce vă luaţi timpul necesar să vă notați sentimentele, trebuie să vă concentrați pe construirea auto-respectului. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai bine cu o despărţire, deoarece veţi înţelege cât de important este să aveţi încredere în propriile abilităţi şi că veţi putea să treceţi peste această experienţă. Pentru a construi auto-respectul, trebuie să faceți lucruri care vă fac plăcere şi să vă recunoașteţi meritele, astfel veţi ajunge la încrederea în sine.

3. Ascultati-va intuitia

Gestionarea unui proces de despărţire este complicată şi poate fi foarte stresantă pentru cei implicaţi. O modalitate în care puteţi face faţă cu situaţia este să ascultaţi intuiţia. Aceasta vă va ajuta să faceţi decizii informate şi vă va oferi un sentiment de control asupra situaţiei. Acest lucru ajută la reducerea anxietăţii şi la îmbunătăţirea încrederii în capacităţile proprii.

4. Gasiti solutii consensually

Dacă aveţi o relaţie în care trebuie să vă despărţiţi, este important să vă concentraţi pe găsirea de soluţii consensuale. Discutaţi cu persoana respectivă pentru a decide care sunt cele mai bune căi de urmat. De asemenea, e posibil ca persoana cu care sunteţi în relaţie să aibă propria lor perspectivă privind despărțirea, de aceea trebuie să vă asigurați că sunteți deschiși pentru acest lucru şi că vă asumaţi responsabilitatea pentru propriile sentimente.

5. Suportul sufletesc

La urma urmei, despărţirile pot provoca multă durere şi tristeţe. Prin urmare, este important să vă asiguraţi că vă înconjuraţi de sprijinul grupurilor sociale care vă ascultă şi vă oferă suport în acest proces. Acest lucru este foarte important pentru a vă asigura că veţi trece peste această experienţă cât mai bine. Dacă aveţi prieteni sau familie care vă pot susţine în procesul de despărţire, luaţi în serios acest fapt.

6. Invataţi să iertaţi

În marea majoritate a cazurilor, împăcarea este o parte foarte importantă a despărţirii. Atunci când stabiliţi că trebuie să vă despărţiţi de o persoană, este important să fie amândoi de acord că această decizie este în interesul lor comun. Dacă este posibil, este important să vă concentraţi pe iubire şi nu pe resentimente. De asemenea, este important să vă daţi seama că persoana respectivă poate nu a meritat ce i s-a întâmplat, așa că trataţi-l cu blândeţe totuşi.

7. Alocati-va timp sa va relaxati

O altă modalitate de a vă ajuta să vă recuperaţi după o despărţire este să vă asiguraţi că vă alocaţi timp suficient pentru a vă relaxa. Acest lucru vă va ajuta să vă focalizaţi energia asupra lucrurilor pe care le puteți controla, cum ar fi îngrijirea de sine şi concentrarea pe proiecte pozitive. De asemenea, această abordare vă va ajuta să vă recuperaţi mai repede după o despărţire, astfel încât să puteți începe să vă reconstruiți viaţa.

8.Acordați-va iertare

Una dintre cele mai dureroase experienţe pe care le puteți trăi ca rezultat al unei despărțiri.