Vacanta ta din acest an are destinatia internationala si esti decis sa parcurgi drumul pana acolo? Inainte de a emite biletul de avion, trebuie sa iei in considerare un element cheie care sa-ti asigure un sejur reusit: vaccinarea. Vaccinarea este un element vital atunci cand calatoresti in strainatate si trebuie luat in serios pentru a avea parte de sfatuita vacanta internationala. Acest articol te va instrui cu privire la importanta vaccinarii inainte de a pleca in strainatate, ce vaccinezi ar trebui sa iei in considerare si care sunt beneficiile acesteia.

  1. Ce este vaccinarea si de ce e importanta?

Vaccinarea este una dintre cele mai bune modalitati de a preveni infectiile si bolile grave. Ea foloseste doze de virusi sau bacterii morti sau slabiti pentru a stimula sistemul imunitar al corpului sa produca anticorpi impotriva lor. Acestia se stocheaza in organism, gata sa lupte cu reactii rapide si eficiente cand sunt expusi la virusi si bacterii similare in viitor. Vaccinarea poate fi o pregatire exceptionala pentru o calatorie in strainatate si, daca este efectuata in mod corect, poate fi foarte la obtinut un sejur sigur si lipsit de griji.

  1. Vaccineaza-te in mod corect si in timp util

Atunci cand te pregatesti sa calatoresti in strainatate, diferite regiuni ar putea impune cerinte speciale de vaccinare pentru a intra. Cele mai multe calatorii necesita vaccinuri de rutina, cum ar fi acelea pentru varicela, tusea convulsiva, oreion, gers si rubeola. Acestea sunt importante pentru protectia ta; consulta si discuta cu medicul tau familie inainte sa planifici orice calatorie in strainatate. Sa nu uitati ca majoritatea vaccinurilor au nevoie de ceva timp pentru a avea un efect protector, de aceea e foarte important sa planifici vaccinul in avans, acordandu-ti suficient timp pentru a facilita procesul si pentru a obtine protectia.

  1. Beneficiile vaccinarii inainte de calatorie

Vaccinarea va preveni obtinerea multor afectiuni, cum ar fi febra tifoida, hepatita A si B, meningita, epiglota, rabie si altele si, astfel, va face posibila calatoria in strainatate. Vaccinarea iti ofera protectie de orice boala contagioasa si mai putin contagioasa cu care te poti imbolnavi pe o calatorie internationala si, in plus, reduce riscul transmiterea acestora catre persoanele din jurul tau odata ce ai ajuns inapoi acasa.

De asemenea, vaccinarea iti va permite sa calatoresti cu mai multa pace de suflet si sa te bucuri de experienta unui sejur linistit, fara griji referitoare la eventuala imbolnavire. Vaccinarea poate, de asemenea, sa iti reduce costurile medicale pe durata calatoriei, sa faciliteze obtinerea asistentei medicale sau a vizelor si sa scada riscul de complicatii medicale serioase care pot aparea in calatorie.

  1. Lista vaccinurilor necesare.

Pe langa vaccinurile de rutina, care sunt necesare pentru o calatorie in strainatate, mai exista si altele care pot fi adecvate in functie de destinatia ta specifica. Acestea includ vaccinuri specifice, cum ar fi cele pentru gripa, ferment, rujeola, boala Japoneza Encefalita, vaccinul antiamaral, vaccinul antifilarial, vaccinul antimalarie si vaccinul antigripal. Pentru a te asigura ca ai luat toate masurile corecte pentru a-ti proteja sanatatea si a avea parte de o vacanta lipsita de griji, mergi la medicul tau familie sau la un medic specialist in boli infectioase si discuta despre ce vaccinuri sunt adecvate pentru tine si locatia ta de calatorie.

  1. Verifica daca zona ta locatiei este considerata o zona vulnerabila si ce masuri suplimentare se impun in acest caz

Principalul motiv pentru vaccinare inainte de a calatori in strainatate sunt bolile infectioase. In anumite locatii sau zone de pe glob, unele boli sunt mult mai obisnuite decat in alte zone, iar infectia este mai probabila. Poti vorbi cu medicul tau despre zonele din care iti planifici sa calatoresti si daca se impun anumite masuri suplimentare pentru a te proteja. Principalele zone considerate vulnerabile sunt Africa subsahariana, Asia Centrala, Asia de Sud si Talambu, Coasta de Est a Americii Latine, Oceanul Pacific si Asia de Est. Acestea prezinta riscuri de imbolnavire crescute, prin urmare persoanele care se pregatesc sa calatoreasca in astfel de locatii ar trebui sa acorde o atentie deosebita necesitatii de a se vaccina in mod corect.

  1. Vaccinarea in functie de afectiuni

In functie de afectiunea sau boala pentru care te simti vulnerabil, vei avea nevoie sa faci anumite masuri speciale inainte sa pleci. Daca, de exemplu, ai fost diagnosticat cu diabetul, trebuie sa stii ca unele vaccinuri sunt mai putin eficiente in cazul persoanelor cu diabet. In acest caz, ar fi bine sa discutati cu medicul dumneavoastra cu privire la beneficiile oferite de anumite vaccinuri si ce vaccinuri ar trebui sa faceti pentru a va asigura un sejur sigur si lipsit de griji.

  1. Cea mai buna abordare a vaccinarii?

Este foarte important sa discuti cu medicul tau inainte de a emite biletul de avion, pentru a te asigura ca esti adecvat protejat in functie de destinatia ta de calatorie. El va actualiza vaccinurile de rutina si te va indruma cu privire la cele necesare in functie de tipul calatoriei tale. Unele afectiuni, cum ar fi diabetul sau HIV, pot render unele vaccinuri ineficiente. Acest lucru este, de asemenea, important de discutat cu medicul, pentru a lua masuri suplimentare de protectie.

Inainte de a pleca in strainatate, discutati cu medicul despre orice alte masuri de prevenire ar putea fi necesare sau orice vaccin de suplimentare pe care ar trebui sa il luati ca sa va protejati. De asemenea, asigurati-va ca ati primit copii ale documentelor medii si adeverintele de vaccinare, astfel incat sa puteti sa aratati autoritatilor ca sunteti intr-o forma buna.