In vremurile moderne, tehnologia si constructia sunt asezate foarte bine pe rafturile istoriei si exploatarea noilor materiale si a tehnologiilor inovatoare a dus la construirea unor cladiri superioare. Cladirile uriase sunt la fel de minunate ca si arhitectura lor spectaculoasa. Aceste constructii și palate grandioase sunt recunoscute pentru rezistența lor, înălțimea lor, designul spectaculos si decorațiunile înalte. Există numeroase exemple din întreaga lume a acestor clădiri înalte și minunate. Acest articol va prezenta cele mai înalte clădiri din lume.

 1. Burj Khalifa (828 m): Cladirea recordsman

  Burj Khalifa, situata în Emirates Șeicului în Dubai, este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime record a parapetului de 828 m. Construcția a început în anul 2004 și a fost deschisă și inaugurată în anul 2010. Se spune că s-a folosit peste 350.000 m³ de ciment și 5900 tone de oțel pentru construirea acestei clădiri. Burj Khalifa este acasă pentru 6.000 de apațamente și cei 158 de etaje oferă o gamă largă de mașini și facilități.

 2. Shanghai Tower (632.8 m): Cladirea iconică

  Shanghai Tower este o clădire înaltă situată în Shanghai, China. Are o înălțime de 632,8 m și se bucură de faima de a fi cea mai înaltă clădire din Asia si cea de-a doua cea mai înaltă clădire din lume. Construcția a început în anul 2008 și a fost inaugurată pe 3 iunie 2016. Shanghai Tower are 128 de etaje și are o mulțime de funcții și facilități, inclusiv restaurante, hoteluri, birouri, centru spa și restaurante.

 3. Abraj Al Bait Towers (601 m): clădirea cu cea mai mare colecție de turnuri

  Abraj Al Bait Towers este situată în Mecca, Arabia Saudită. Are o înălțime de 601 m și cea mai mare colecție de turnuri din lume. Aceste turnuri au fost construite în grup și sunt dotate cu aranjament de lux, facilități și spații de divertisment și grija distinsa. Constructia a durat doi ani, încheindu-se în anul 2012. Fiecare turn are câte patru etaje de retras si în fiecare turn se găsesc hoteluri.

 4. Pingan International Financial Center (599 m): Cladirea cu cele mai multe etaje

  Pingan International Financial Center se află ìn Shenzhen, China și are o înălțime de 599 m. Acesta a fost inaugurat oficial in aug 2017. Are doar 115 etaje, ceea ce face această clădire cea mai înaltă cum să aibă cel mai mare număr de etaje din lume. Turnul are un turn observațional și oferă adăpost pentru până la 100.000 de oameni.

 5. Lotte World Tower (554.5 m): Cladirea cu turnul de observatie

  Lotte World Tower se afla în Seul, Coreea de Sud. Are o înălțime de 554,5 m și a fost inaugurat în 2017. Cladirea și-a câștigat reputația pentru turnul său de observație la cea mai înaltă înălțime din lume. Lotte World Tower are 123 de etaje și 4 niveluri de parcare subterană și oferă un loc de divertisment și un centru comercial nou.

 6. Taipei 101 Tower (509.2 m): Cladirea cu cele mai bune sisteme de control al seismului

  Taipei 101, situată în Taipei, Taiwan, are o înălțime de 509,2 m. Acest turn a primit recunoașterea pentru cea mai buna tehnologie de control al seismului. Construcția s-a terminat in 2004 și a fost inaugurat în 2004 și este acasă pentru birouri, magazine și fascinantul tărâm de divertisment din subsol.

 7. Shanghai World Financial Center (492 m): Cladirea cu cele mai înalte geamuri din lume

  Shanghai World financiar centru locuiește în Shanghai, China are o înălțime a parapetului de 492 m. Acesta a primit recunoașterea pentru geamurile sale unice care se află în cea mai înaltă înălțime din lume. Inaugurat în 2008, este cea mai mare construcție din lume. Are 101 etaje și oferă spații de birouri și alte facilități inovatoare și divertisment.

 8. International Commerce Center (484 m): Cladirea cea mai inalta din Hong Kong

  International Commerce Center (ICC), situat în Hong Kong, China, a fost construit în anul 2010 și are o înălțime de 484 m. Acesta este cel mai înalt și unul dintre cele mai iconic construite din Hong Kong. ICC este dotat cu cea mai mare putere pe parcursul zilei și oferă spații de birouri și spațiu de divertisment pentru oaspeții săi.

 9. CTF Finance Center (Guangzhou) (530 m): Cladirea cu cea mai mare arhitectura

  CTF Finance Center se afla în Guangzhou, China și are o înălțime de 530 m. Este cea mai inalta clădire din lume construita dupa Burj Khalifa, fiind inaugurata in 2016. Cele 101 etaje oferă spații de birouri, hoteluri, spatii de divertisment și cea mai moderna arhitectura.

 10. Makkah Royal Clock Tower (601 m): Cladirea cea mai înaltă