Care sunt cei  mai faimosi autori pe care i-a cunoscut vreodata lumea ? Poate ca nu aceasta este intrebarea adevarata: ar trebui, in schimb, sa ne intrebam „cum putem judeca”? Avand in vedere acest lucru, se poate incepe sa se vorbeasca despre criterii. Ne putem gandi care scriitori celebri au avut cea mai mare influenta asupra lumii ca urmare a ceea ce au scris sau cum scrierile lor au schimbat lumea.

Lumea literaturii a fost binecuvantata cu talente exceptionale, ale caror opere au captivat inimile si mintile cititorilor de-a lungul secolelor. In acest articol, vom explora cativa dintre cei mai mari scriitori ai lumii, a caror influenta si contributii la literatura au fost remarcabile. Pentru a oferi o perspectiva detaliata a celor mai mari scriitori ai lumii, vizitati acest link.

Nu trebuie neaparat sa vorbim despre stilul lor de scris sau cat de buna este proza ​​lor, deoarece aceasta este, in orice caz, mult prea subiectiva: maretia lor ar putea fi pur si simplu despre ideile lor – idei care capteaza atentia lumii si se schimba. perceptiile lumii pentru totdeauna. In acest caz, scrisul ar fi doar un vehicul pentru transmiterea ideii pe care doresc sa o transmita. Acea idee sau teorie sau cercetare este motivul pentru care scrie cartea.

Si apoi, mai ales daca il includem pe Shakespeare ca unul dintre scriitorii influenti, trebuie sa ne uitam la ce fel de scriere vorbim. Shakespeare se incadreaza in categoria scriitorilor de fictiune si asadar, poate, pentru a gasi cei mai buni scriitori ai nostri ar trebui sa ne uitam la alti scriitori de fictiune a caror opera a avut ceva asemanator cu influenta lui William Shakespeare. Prin urmare, ar trebui sa fie clar ca lista cu cei mai mari autori wikis apartin genului fictiune. Criteriul nostru va fi ca acestia sa fie poeti, dramaturgi si prozatori care au avut o influenta semnificativa asupra scriitorilor care au venit dupa ei sau asupra directiei societatii.

Dar cine sunt, in afara de Shakespeare, cei mai mari scriitori ai tuturor timpurilor? Fara alte cuvinte, iata o lista cu treizeci dintre cei mai mari scriitori ai tuturor timpurilor oferita de NoSweatShakespeare. Ar fi imposibil sa le clasificam, astfel incat sa fie listate in ordinea datelor de nastere:

Homer ~850 i.Hr

Savantii au dezbatut daca Homer a fost un singur autor mai degraba decat o colectie de povesti orale, dar acum se crede ca un astfel de autor a existat. Lucrarile sale definitorii sunt Iliada si Odiseea. Aventurile descrise in aceste doua poeme epice ne-au modelat gandirea despre vechii greci – structurile lor religioase si sociale – si au influentat profund scriitorii ulterioare, care si-au folosit personajele in mai multe moduri… Citeste mai multe aici >>

Sofocle 496-406 i.Hr

Sofocle, un dramaturg grec antic, a scris piese care au reprezentat un model pentru dramele tragice, atat ale scriitorilor greci si romani, cat si in epoca moderna, influentand enorm dramaturgii epocii de aur a dramei elisabetane din Anglia, precum si dramaturgii moderni. 

Virgil (Publius Vergilius Maro) 70 i.Hr. – 19 i.Hr

Virgil a fost un poet roman prolific, cel mai bine amintit pentru epopeea sa, Eneida. El a fost pentru Roma ceea ce Homer a fost pentru Grecia. Epopeea nationala a Romei antice, Eneida urmareste soarta refugiatului troian, Eneas. Este povestea mitica a intemeierii Romei, o poveste care ne-a dat ideea despre acel eveniment si istoria Romei inainte de perioada moderna. 

Evanghelistul, Marcu (autorul Evangheliei Sfantului Marcu) Secolul I d.Hr

Identitatea lui Marcu este necunoscuta, dar marea sa carte, Evanghelia Sfantului Marcu , a fost scrisa in jurul anului 70 si a avut cel mai mare impact asupra lumii dintre toate cartile scrise vreodata. A fost tradusa in mai multe limbi decat orice alta carte din istorie, ca o carte a Bibliei.

Dante (Durante degli Alighieri) 1265-1321

Dante a fost un poet italian. Poemul sau cel mai faimos si aclamat este naratiunea lunga, Divina Comedie , povestea calatoriei naratorului prin iad si purgatoriu catre paradis. Ea are un impact asupra vietii moderne prin faptul ca imaginea sa despre cum este iadul, cu gheata si focul sau sulfuros, unde pacatosii sunt torturati in cel mai oribil mod, este imaginea pe care o are cultura occidentala despre iad.

Cervantes (Miguel de Cervantes Cortinas) 1547-1616

Miguel Cervantes, un contemporan al lui Shakespeare, murind de fapt cu o zi inainte de Bard, este fara indoiala cel mai important scriitor din istoria romanului modern si, intr-adevar, unul dintre cei mai importanti din istoria literaturii. Romanul sau, Don Quijote , a fost scris la inceputul dezvoltarii formei, dar nu a fost depasit.

John Donne 1572-1631

John Donne trebuie sa fie unul dintre cei mai interesanti scriitori care au trait vreodata, atat ca poet, cat si ca om. Viata lui a fost o aventura plina de culoare, iar poeziile sale sunt fapte semnificative ale limbajului. Un scriitor iacob, mai mult sau mai putin contemporan cu Shakespeare, Fletcher si Webster, dar foarte indepartat de acei scriitori de teatru, atat in ​​ceea ce priveste clasa sa sociala, cat si opera sa literara.

John Milton 1608-1674

Engleza este adesea denumita „limba lui Shakespeare si Milton”. Poezia lui Milton a fost vazuta ca cea mai perfecta expresie poetica in limba engleza timp de patru secole. Cel mai faimos poem al sau, epicul Paradisul pierdut este un punct culminant al poeziei epice engleze. Povestea sa a intrat in cultura engleza si europeana intr-o asemenea masura incat detaliile ideilor noastre.

John Bunyan (1628-1688)

John Bunyan a fost un predicator si scriitor baptist. Cartea care l-a facut candidat la categoria unuia dintre cei mai influenti scriitori este Progresul pelerinului , o alegorie care a conditionat modul in care crestinii gandesc viata lor religioasa. Este un roman – cel mai citit roman din toate timpurile si a doua cea mai citita carte, Biblia fiind cea mai citita. A fost tradusa in mai multe limbi decat orice alta carte, in afara de Biblie.

Voltaire (Francois-Marie Arouet) 1694-1778

Francois-Marie Arouet (poreclit „Voltaire”) a fost un filozof, poet, pamfletar si scriitor de fictiune francez. Candide , un roman, este opera care a durat cel mai bine, inca prospera in lumea moderna. Este predat pe scara larga in scoli si universitati franceze si in departamentele franceze din universitati din intreaga lume.

William Blake 1757-1827

Desi nu este foarte apreciat nici ca pictor, nici ca poet de catre contemporanii sai, William Blake are distinctia de a-si gasi locul in top zece dintre scriitorii englezi si pictorii englezi. Motivul pentru care a fost neglijat este pentru ca era cu mult inaintea timpului in ceea ce priveste conceptiile si stilul sau poetic si, de asemenea, pentru ca era privit ca fiind oarecum nebun, din cauza unui comportament care ar fi considerat doar putin excentric astazi.

Jane Austen 1775 – 1817

Site-ul web al Centrului Jane Austen afirma: „Jane Austen este poate cea mai cunoscuta si mai iubita dintre multi rezidenti si vizitatori celebri din Bath”. Ne-am mirat de retinere, avand in vedere ca Jane Austen este indiscutabil unul dintre cei mai mari scriitori englezi – unii spun ca cel mai mare dupa Shakespeare – si cu siguranta cel mai mare romancier englez si una dintre cele mai faimoase femei engleze care au trait vreodata.

Hans Christian Andersen 1805-1875

Hans Christian Andersen a fost un dramaturg danez, scriitor de calatorii, poet, romancier si povestitor. Basmele lui il plaseaza drept unul dintre cei mai mari scriitori din lume. Scrise practic pentru copii, ei depasesc barierele de varsta datorita naturii lor universale: ating cele mai profunde niveluri ale conditiei umane, fiecare poveste demonstrand ceva profund despre ceea ce inseamna sa fii uman.

Charles Dickens 1812-1870

Charles Dickens a fost un om extraordinar. El este cel mai bine cunoscut ca romancier, dar a fost mult mai mult decat atat. A fost la fel de proeminent in celelalte activitati ale sale, dar nu erau domenii ale vietii in care sa-l putem vedea si astazi. Il vedem drept autorul unor clasice precum Oliver Twist, David Copperfield, Great Expectations, A Tale of Two Cities, Bleak House si multe altele. Toate romanele sale sunt clasice englezesti.

Herman Melville 1819-1891

Herman Melville a fost un scriitor american de romane, povestiri si poezii. El este cel mai bine cunoscut pentru romanul Moby-Dick si o relatare romantica a experientelor sale din viata polineziana, Typee . Romanul sau de vanatoare de balene, Moby-Dick este adesea numit „marele roman american”, „concurand cu Marele Gatsby al lui Scott Fitgerald si Huckleberry Finn al lui Mark Twain pentru acest titlu.

Scriitorii de fictiune nu scriu pentru a transmite o idee sau pentru a raporta cercetarile pe care le-au facut. Ei folosesc limbajul pentru a ne face sa credem ca inventiile lor sunt reale, ca locurile pe care le creeaza chiar exista si ca personajele lor sunt oameni reali, ca noi, care iubesc si urasc, sufera si se straduiesc. Ei ne invita sa intram in lumea textului lor si, desi, de obicei, scriu doar pentru a distra, exista un sens in care indica adevaruri la fel de reale ca cele la care au ajuns Darwin si Einstein. Daca fac asta la cel mai inalt nivel, creand o lume pe care amandoi o recunoastem si din care ne putem inspira, se dezvaluie ca mari scriitori si influenteaza lumea in acest fel. Ca Shakespeare.