Cartile sunt una dintre cele mai populare forme de media pentru cunoaștere și inspirație. Dezvoltarea personală și motivarea pot fi găsite prin carti, mai ales că oferă informaţia necesară într-un format convenabil și la îndemâna tuturor. În această creștere a popularităţii, o mulțime de cărţi au apărut pe parcurs pe teme precum dezvoltare personală și motivaţie. Iată câteva dintre cele mai bune şi populare cărţi de dezvoltare personală şi motivaţie pe care instructiv le poți citi.
- „Cel mai bun sinele meu”, de Gabriele Oettingen
‘The Best Possible Self’ este o carte scrisa de Gabriele Oettingen, o profesoara de management la Universitatea din Hamburg, Germania. Aceasta este o carte extrem de bună de dezvoltare personală și motivare în care autorul prezinta un set de metode de îmbunatatire a imaginii de sine. Cartea oferă un sistem de management al dezvoltarii personale, al carei but principal este sa transforme teoriile în realitatea practică prin tehnici si exerciţii și ajută cititorul să fie mai asertiv, mai organizat și sa aibă mai multă încredere în sine.
- „Puterea prezentului”, de Eckhart Tolle
Eckhart Tolle este unul dintre cei mai bine cunoscuți autori de dezvoltare personală și motivație. Cartea sa, „Puterea prezentului”, are ca scop crearea unei conștientizări profunde și unui ideal spiritual prin coborârea în inima prezentului.
Această carte este interesantă deoarece folosește discuții profunde despre spiritualitatea modernă și poziţionarea ca învăţătură de dezvoltare personală. Cartea învaţă cititorul cum să impuscneze obiceiurile nedorite prin recunoaşterea prezentului. Totul se învarte in jurul strategiilor de management al valorilor și intențiilor dar și al modalităților de a se relaxa cu conditionările și constrângerile vieții zilnice.
- „Lane de reglare”, de Viktor E. Frankl
Cartea „Lane de reglare” a lui Viktor E. Frankl este una dintre cele mai citate cărți de dezvoltare personală și motivare. Autoarea tratează subiectul suferinței profunde și pierderilor prin limitarea tratamentului de dezvoltare personală și motivare. Cartea scoate in evidenţă forţa morală și capacitatea noastra de a găsi libertate chiar și atunci când suntem presaţi de definitions greu de sprijinit de dezvoltare personala si motivarea.
„Lane de reglare” oferă strategii de rezilexi și redresare prin teorii privind spiritualitatea, detașarea de obiectivele materiale, logoterapia, auto-transformarea și altele, Viktor E. Frankl oferă o perspectiva pozitivă asupra vieții și le oferă cititorilor modalități de alegere a libertatii in imprejurarile dezamagitoare in care ajungem, la un moment dat.
- „Profita de puterea subconstientului tău”, de Joseph Murphy
În cartea sa “Foloseşte Puterea Sbconstientului tău”, autorul Joseph Murphy discuta despre dezvoltarea personală și motivarea în contextul subconstientului. Cartea serveste drept ghid al spiritului, transformand pozitiv comunicarea interioară. El dovedeste cum și de ce spiritualitatea joacă un rol important atât în viața individuală, cât și în cea profesională, și explică că, folosind forța subconstientă, putem ajunge la schimbări cu adevărat divine.
Cartea nu numai că oferă metode de dezvoltare personală și motivare, dar oferă și o gândire pozitivă și o soluţie pentru depășirea «fricilor de a trece prin tranziții» și îmbunătățirea imaginii de sine. Ea oferă cititorilor exerciţii spirituale și ispititoare, oferind filosofia esenţială a atrage latura cea mai bună a vieţii.
- „Iubire si încredere”, de Dr. Gary Chapman
Cartea lui Gary Chapman ajuta cititorii sa inteleaga natura dragostei si încrederii. Disputând principiile bibliei, scrie despre iubire în cinci lumi, cum ar fi iubirea fizică, emoţională, afectivă, spirituală și a sacrificiului. Cartea prezinta metode practice pentru cititorii să înțeleagă și să foloseşcă dragostea și încrederea la fel de bine și să înțeleagă mai bine relaţiile interumane.
Cartea oferă cititorilor șansa de a se simţi inteligenți și de a se dezvolta atât personal, cât si trăind în fericire în relaţiile pilotatna. Ea oferă o înţelegere a modului în care iubirea și încrederea influentează starea de spirit a individului și cum fericirea de a intra într-o relaţie de iubire și încredere trebuie să existe în interiorul conştiinţei pentru a derula relaţii pozitive.