Libraria este universul ce ne ofera informatie infinita și divertisment pentru toți. Cu atâtea genuri de carti, un cititor poate faci alegerea potrivita pentru sine. Ne străduim asadar sa răspundem la întrebarea pe care se pune orice cititor: care sunt cele mai vandute carti din istorie?

În prezent, cartile eroice și memorabile devin bestsellers și sunt cunoscute chiar în întreaga lume. Cele mai cunoscute cărți din istorie sunt cărțile pe care toată lumea le-a citit. Aceste cărți sunt încă familiare cititorilor de astăzi, chiar și după decenii sau chiar secole. Sunt cărți despre care se vorbeste de generații întregi, schimbând viețile multor cititori prin mesajul lor.

Iată o listă a celor mai vandute carti din istorie:

  1. Biblia. Biblia este o carte de referință influentă la nivel religios și cultural, care cuprinde un studiu complet al credințelor creștine. Biblia a fost scrisă de mulți autori, și a fost pe scară largă citită în moduri diferite, oferind cititorilor training înainte pe mai multe planuri. De-a-lungul istoriei, Biblia a rămas una dintre cele mai populare cărți de pe planetă.

  2. Don Quijote de la Mancha. A fost scrisa de Miguel de Cervantes și publicată în 1605 și este una dintre cele mai cunoscute cărți din literatura universală. Cartea se învârte în jurul lui Don Quijote, un om în vârstă, care trăiește într-o lume fantezistă în care lupta împotriva înfaselor. Este una dintre cele mai mari piese literare din istoria culturii occidentale.

  3. Orgolii și prejudecăți de Jane Austen. Publicat în 1813, Orgolii și prejudecăți de Jane Austen este o carte despre relațiile familiare și modul în care prejudecata exercita influenta asupra vietii. Ea a adus cititorilor descrieri reale și interesante ale societății englezești de la vremea respectivă. Cartea a devenit unul dintre cele mai apreciate titluri de pe planetă, fiind în mod constant raportate și revizuite de-a lungul anilor.

  4. Război și Pace de Lev Tolstoi. Această carte epica a fost publicata in 1869 și este considerata a fi una dintre cele mai celebre cărți din literatura universală. Cartea nu numai ca exploreaza relațiile complicate dintre personaje, dar și modul în care descrie istoria, cum ar fi Ierusalimul și Crimeea și puterea naționalitatii ruse.

  5. Franny and Zooey JD Salinger. Această carte a fost publicata in 1961 și a primit critici pozitive și este una dintre cele mai populare cărți ale lui JD Salinger. Această carte explorează preocupările personale ale tinerilor gemeni se preocup ă și explica ideea că familia poate fi un mediu proprietar. Franny and Zooey s-a bucurat de o mare popularitate în anii care au urmat și a devenit una dintre cele mai populare cărți din istorie.

  6. Pe Strada Sfânta din Cormac McCarthy. Această carte memorabila a fost publicata în 2006 și a primit numeroase premii instantaneu și devine încet dar sigur, un bestseller mondial. Este o carte despre frăția comună și creșterea intelectului. Cu o imagine profundă a lumii angustiate și emoțional, străzile sfinte sunt trăite în felul fiecărui cititor.

  7. 1984 de George Orwell. S-a narat prin locuitul sau diversitatea modurilor in care controlul asupra gândirii și a vieții poate influenta viata. Acest roman dystopian a fost publicat in 1949 și se învârte în jurul personajului principale, Tom. Acesta se lupta împotriva unei și un sistem totalitar care încearcă să-i controleze fiecare mișcare. Aceasta carte poate fi preluată ca o explicație pentru libertate și are adesea o influență importantă asupra cititorilor aiși.

  8. Moby Dick de Herman Melville. Cartea de autobuz a lui Melville a fost publicata în 1851 și este una dintre cele mai cunoscute cărți ale literaturii occidentale. Această carte nu numai ca explorează relația omului cu natura și destinul, ci și răspunde la întrebări despre puterea și misterul mării și ciclul vieții și al mortii. Moby Dick este o carte foarte aclamată și a făcut unele dintre cele mai celebre scriituri din literatura engleza.

  9. Toate morfologia lui Ștefan Zweig. Scrisă in 1934, All Morfology of Stefan Zweig este o colectie a povestilor sale, care cuprinde diferite teme and perspective și oferă unghiul su personal asupra vieții și societății sale. Cartea descrie visele și speranțele sale despre lume și oferă o perspectivă asupra subiectelor de relații și narativă. Acesta a devenit rapid un titlu cunoscut și poate fi regăsit în bibliotecile private.

  10. Răspunsul lui David Foster Wallace. Această carte de non-ficțiune a fost publicata in 2003 și a devenit hot worded in domeniul literaturii moderne.