Acum ca ai decis ca vrei sa te antrenezi mai mult acasa si sa iti construiesti propria ta sala de gimnastica, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le adaugi este banda de alergat. Acest lucru ține de la pretul pe care ar trebui sa il cumperi, tipul și nivelul de construcție pe care il alegi si pana la modul in care poate influenta stilul tau de viata.

Iata toate informatiile pe care trebuie sa le cunosti despre alegerea unei benzi de alergat, precum si ce criterii ar trebui sa iei in considerare pentru a face achizitia perfecta!

Ce este o banda de alergat?

Banda de alergat este unul dintre cele mai populare tipuri de echipament de fitness. Banda de alergat este vazuta in mai multe magazine de fitness, centre de sanatate, sali de sport si chiar in casele multor persoane.

Inainte de a intra mai mult in specificatii, sa vedem de fapt ce este o banda de alergat.

Banda de alergat este in esenta o bena rulanta, cu o suprafata de alergare care iti permite sa te miscare la o anumita viteza. Marimea benii poate varia de la cateva metri pana la mai multe sute, in functie de model si marca aleasa. Acestea pot fi cu curele sau cu curele suspendate, oferind experienta de alergare la domiciliu.

Care este pretul unei benzi de alergat?

Cu o multime de modele de benzi de alergat disponibile pe piata, pretul variaza foarte mult in functie de ceea ce alegi. Pentru cei care sunt pe un buget mai strict, exista modele mai ieftine care incep cu pretul de 1500 de lei și se potrivesc bine pentru uz casnic. Pentru cei preocupati de viata lor, preturile variaza intre 7.000 lei si 30.000 lei. Aceste preturi se reflecta, desigur, in caracteristicile si durabilitatea mai mari ale benzilor de alergat ale acestor preturi.

Ce caracteristici de trebuie sa iei in considerare la alegerea unei benzi de alergat?

Atunci cand iti alegi o banda de alergat, exista o multime de caracteristici si criterii la care sa te gandesti. Unele din ele sunt:

Potentialul de ajustare: Intotdeauna e bine sa cauti sa cumperi un antrenor care iti ofera cateva setari si control asupra inclinarii in directia corecta. Este, de asemenea, esential sa gasesti un antrenor de alergare care sa permita ajustari ale vitezei și ale altor caracteristici pe care le doresti sa le folosesti.

Sursa de alimentare: Acest lucru se refera la modul de alimentare al benzii de alergat, motiv pentru care este atat de important sa iai aceasta decizie in considerare. Unele modele vor fi necesare pana la priza, in timp ce altele pot fi baterii operate.

Durata de viata: Durabilitatea benzii tale ar trebui sa fie una dintre principalele preocupari. In general, o banda de alergat de inalta calitate ar trebui sa aiba o durata de viata de pana la 10 ani.

Garda de protectie: Ori de cate ori acest lucru este posibil, banda de alergat trebuie sa fie echipata cu un sistem de garda de protectie. Acest lucru va asigura ca la sfarsitul exercițiilor tale corpul nu va afecta banda.

Amortizare: Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont este modul in care banda ta absoarbe socurile si vibratiile. Unele beneficii ale benzilor de alergat sunt acelea de a reda energia cauzata de socuri și a reduce presiunea pe articulatiile tale. O alta caracteristica pe care trebuie sa o consideri este zgomotul sistemului tau.

Conectivitate: Daca esti interesat sa folosesti aplicatii de traineri virtuali, smartphone-uri sau alte dispozitive pe banda ta, atunci condidera modele de benzi de alergat compatibile cu aplicatiile tale preferate.

Ce modele de benzi de alergat exista pe piata?

Modelele de benzi de alergat se impart in trei categorii principale: manuale, electrice și semi-profesionale.

Benzile Manuale sunt cele mai simple si ieftine. Acestea presupun alergatul, atat prin mersul pe jos, cat și prin alergare. Rotile din spate, manivela din fata si cureaua te vor ajuta sa atingi viteza optima.

Benzile electrice sunt cele mai populare si mai bune de utilizat pe termen scurt și mediu. Aceste benzi ofera controale electronic pentru a schimba intensitatea alergarii, viteza si inclinatia. Acestea sunt, in general, mai sigure si au mai multe setari pe care le poti controla si iti ofera usor un antrenament in functie de nevoile proprii.

Ultimul model de banda de alergat sunt cele semi-profesionale. Acestea sunt mai mari, mai puternice si, de obicei, de o calitate superioara. Aceste tipuri de benzi sunt ideale pentru cei care se antreneaza pentru curse lungi.

Ce sunt criteriile esentiale pe care trebuie sa le consideri pentru a face achizitia perfecta?

Atunci cand alegi cea mai buna banda de alergat, cateva dintre criteriile de baza care ar trebui luate in considerare includ:

• Pret: In primul rand, asigura-te ca iti poti permite banda de alergare pe care doresti sa o cumperi.

• Presiunea asupra picioarelor si gleznelor: O alta caracteristica esentiala este acest lucru, atunci cand urci in fiecare banda cauta sa nu faci un salt prea mare in presiunea pe care o exerciti asupra picioarelor si gleznelor.

• Utilizarea: In ultima instanta, in momentul in care alegi modelul tau, ar trebui sa te asiguri ca banda pe care o cumperi este potrivita obiectivelor de formare a celor care o vor utiliza. De exemplu, la benzile electrice ar trebui sa vei sa stii exact ce fel de antrenamente vor fi facute pe aceea banda.

• Material: Materialele folosite in constructia antrenorului tau trebuie sa fie durabile si usor de intretinut.