Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai mari actrite ale lumii, concentrând atenția asupra ei prin talentul său și ținuta sa iconică de star de cinema – faima ei continuând chiar și ani la rândul după moartea sa tragică. Începutul carierei ei a fost destul de încet, dar odată ce a început să se facă remarcată, viața lui Marilyn a luat o altă turnură. 

Vedeți că Marilyn Monroe a devenit una dintre cele mai recunoscute și idolatrizate vedete de film, astfel încât putem descoperi multe lucruri interesante despre această celebritate călăuzitoare.

Istoria vieţii lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a fost cunoscută sub numele său adevărat, Norma Jean Mortenson, născută pe 1 iunie 1926 în Los Angeles, California. Părinții ei au divorțat când Norma Jean avea trei ani, iar mama ei a pierdut custodia copilului. A fost trimisă la mai multe familii de îngrijire și de adopție, până când mama sa reușește să-și poată îndeplini promisiunea de a se întoarce pentru a se ocupa de copilul ei când a crescut.

Norma Jean a participat la mai multe studio-uri de film și a trăit o viață tumultuoasă înainte de a adera la compania de filmia de la Fox. Aici, ea a schimbat numele său de naștere și a primit numele de scenă de Marilyn Monroe. Boemia lui Marilyn împreună cu talentul ei în filme l-au făcut cunoscut și recunoscut chiar și peste ani, ceea ce a dus la ceea ce este cunoscut în prezent ca uneia dintre cele mai faimoase și binecunoscute femei din lume.

Cariera lui Marilyn Monroe

Cariera lui Marilyn Monroe a început în 1946, la vârsta de 20 de ani, atunci când a semnat un contract cu Agentia pentru Film și Teatru, pentru a juca într-un film, The Shocking Miss Pilgrim. De-a lungul următorilor 5 ani, Marilyn a jucat într-o varietate de filme, inclusiv omul Dangerous, River of No Return și pe The Seven Year Itch. Această acțiune a făcut-o remarcată de Fox, care a preluat contractul și a reînnoit-o, oferindu-i salariul de 1000 de dolari pe film. Marilyn a devenit mai cunoscută și mai bine-respecțată pe măsură ce cariera ei a luat cota.

În 1950, Monroe a jucat în All About Eve și a primit o nominalizare la Golden Globe Awards. Peste ani, ea a jucat în filme populare, inclusiv The Misfits (1961) și Some Like It Hot (1959). Aceste roluri au consacrat-o ca o stea de cinema de-a lungul vieții și au rămas în sufletele oamenilor chiar și după moartea ei.

Cea mai cunoscuta imagine a lui Marilyn Monroe

Poate cea mai cea mai cunoscută imagine a lui Marilyn Monroe, îmbrăcată în rochia alb-albastră de șalupă, a fost realizată de către fotograful faimos, Bill Libro. Poza a fost luată în luna mai 1962, în New Jersey, pe domeniul public al orașului. Acesta a arătat și Marilyn Monroe a rămas fidelă stilului său sexy pentru a cuceri crearea unei fotografii de epocă. Încă din acel moment, imaginea sa a devenit o parte importantă a culturii populare și a fost folosită în mai multe fine art și produse media. Acest lucru face alegoria că puntea de la trecut la prezent este trecută în imagina poporului, prin cea pe care o simbolizează.

Familia lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a trăit o perioadă complicată în familie când s-a născut. Ea a fost crescută de către mama sa biologică, Gladys Mortenson, după ce a fost tratată abuziv de către mama ei vitregă. După baia de sânge de la Fox, Marilyn s-a căsătorit cu James Dougherty în 1942. Acesta a fost momentul când Norma Jean a luat numele oficial de Marilyn Monroe, înainte de a se desparti.

Marilyn Monroe a început să se căsătorească din nou după ce a divorțat de la James. Cu toate acestea, cele două relații au fost probabil cele mai de succes din viața ei: soțorrul ei de două ori Joe DiMaggio, o vedetă de baseball, și actorul supranumit pentru eternitate “Majestatea Sa” Arthur Miller. Căsătoriile s-au încheiat în același an în care s-au căsătorit.

Activismul lui Marilyn Monroe

Pe lângă cariera sa în filme, Marilyn Monroe a făcut, de asemenea, lupte când vine vorba de drepturile omului. Aceasta a interacționat cu liderii din generația sa și a fost implicată în luptele pentru solidaritatea umană. De exemplu, Marilyn Monroe a fost cel care l-a invitat pe Martin Luther King Jr. și pe Coretta pentru două evenimente importante, inclusiv o petrecere de schimbare a numelui și un bal de caritate. Totuși, aceste activități nu s-au bucurat de prea mult în rândul celor de la Hollywood, deoarece aceștia nu considerau aceste lupte ca valoroase.